Zly formular?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zly formular?

Príspevok od používateľa Romanko »

mam takyto formular.som nasiel niekde na nete

Kód: Vybrať všetko

<-- formular.php --> 

<head> 
<title>mailform</title> 
</head> 

<body> 
<table height="100%" width="100%" cellSpacing="0" cellPadding="0" border="0"> 
<tr><td align="center" valign="top"> 
<form action="send.php" method="post"> 
<table width="200" border="0" class="text"> 
<tr><td width="50"><b>J</b>méno :</td><td><input name="jmeno" accesskey="j" type="text"></td></tr> 
<tr><td width="50"><b>E</b>mail :</td><td><input name="email" accesskey="e" type="text"></td></tr> 
<tr><td width="50"><b>W</b>eb :</td><td><input name="web" accesskey="w"  type="text" value="http://"></td></tr> 
<tr><td width="50" valign="top"><b>T</b>ext :</td><td><textarea name="text" accesskey="t"  rows="5" cols="25"></textarea></td></tr> 
<tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" class="button" value="Odeslat"> &nbsp; <input type="reset" value="Vymazat"></td></tr> 
</form></table> 
</td></tr></table> 
</BODY></HTML> 

<-- send.php --> 

<?php 

$to = "[email protected]"; 
$extra = "From: $email\r\nReply-To: $email\r\n"; 
$subject = "Vzkaz od ".$jmeno.""; 
$mess = "Jméno: ".$jmeno."\nEmail: ".$email."\n Web: ".$web."\nText:\n".$text.""; 

mail ($to, $subject, $mess, $extra); 

?> 
<html><head> 
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0; URL=formular.php"> 
</head></html>
a ked to hodim na stranku tak sa to ukaze a a potom napise ze na nenasla na serveri..a v riadku kde sa pise adresa sa to presmeruje na formular.php.
neviete co s tym?
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Zly formular?

Príspevok od používateľa ppt »

Romanko napísal:mam takyto formular.som nasiel niekde na nete

a ked to hodim na stranku tak sa to ukaze a a potom napise ze na nenasla na serveri..a v riadku kde sa pise adresa sa to presmeruje na formular.php.
neviete co s tym?
Kedze je pouzita pri formulary metoda POST, tak mi tam chyba v tom send.php este toto:

<-- send.php --> 

<?php 
$email=$_POST["email"];
$jmeno=$_POST["jmeno"];
$text=$_POST["text"];
$web=$_POST["web"];

$mess = "Jméno: ".$jmeno."\nEmail: ".$email."\n Web: ".$web."\nText:\n".$text.""; 

?> 
A este neviem, naco tam je toto:

<html><head> 
</head></html>
By som to dal prec. :lol:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ja zas neviem prečo je tam toto:
(to červené by som vynechal)

ppt: to presmerovanie tam dal preto, lebo nemá žiaden výstup na monitor. Žiadnu hlášku, teda sa to pošle a hneď presmeruje na formular. Výsledok je teda taký, že po stlačení odoslať by mal nastať iba reload stránky s vymazaním vstupných polí a odoslaním formulára. ALe ja by som to riešil tak, že buď: by som nerobil nové php, ale priamo vo formular.php by bol aj zdroják toho druhého (neviem už ako sa volá, ten na posielanie myslím) alebo by som vymazal ten riadok čo píšeš a dal by som tam nejaký výstup. Už som to niekde robil, to že mail() bude v podmienke if. S tými cd to tuším bolo, pamätáš?
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:ja zas neviem prečo je tam toto: (to červené by som vynechal)

ppt: to presmerovanie tam dal preto, lebo nemá žiaden výstup na monitor. Žiadnu hlášku, teda sa to pošle a hneď presmeruje na formular. Výsledok je teda taký, že po stlačení odoslať by mal nastať iba reload stránky s vymazaním vstupných polí a odoslaním formulára. ALe ja by som to riešil tak, že buď: by som nerobil nové php, ale priamo vo formular.php by bol aj zdroják toho druhého (neviem už ako sa volá, ten na posielanie myslím) alebo by som vymazal ten riadok čo píšeš a dal by som tam nejaký výstup. Už som to niekde robil, to že mail() bude v podmienke if. S tými cd to tuším bolo, pamätáš?
Jasne, pamatam. Teraz k tomu, co si oznacil cervenym. Je to tam zbytocne, ale myslim, ze by to nemalo vypisat ziadnu chybu. (inac az teraz som si to vsimol :D ) Vlastne ono to to akoby do textu mailu pridalo "nic".
Romanko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Romanko »

A nevedeli by ste prosim vas spravit takyto jednoduchy formular??
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

veď ho máš hotový.. prečítaj si čo napísal ppt a čo som písal ja a to musíš dokázať. Iba vymažeš úvodzovky a bodku (to som písal ja) a pridáš tam to čo písal ppt (to s tými premennými nazačiatok) a hotovo... ak si nevieš rady, tak poobede ti to prerobím, teraz idem jesť
---------------------------------------edit----------------------------------------
tak tu to máš:

<-- formular.php -->

<head>
<title>mailform</title>
</head>

<body>
<table height="100%" width="100%" cellSpacing="0" cellPadding="0" border="0">
<tr><td align="center" valign="top">
<form action="send.php" method="post">
<table width="200" border="0" class="text">
<tr><td width="50"><b>J</b>méno :</td><td><input name="jmeno" accesskey="j" type="text"></td></tr>
<tr><td width="50"><b>E</b>mail :</td><td><input name="email" accesskey="e" type="text"></td></tr>
<tr><td width="50"><b>W</b>eb :</td><td><input name="web" accesskey="w"  type="text" value="http://"></td></tr>
<tr><td width="50" valign="top"><b>T</b>ext :</td><td><textarea name="text" accesskey="t"  rows="5" cols="25"></textarea></td></tr>
<tr><td colspan="2" align="center"><input type="submit" class="button" value="Odeslat"> &nbsp; <input type="reset" value="Vymazat"></td></tr>
</form></table>
</td></tr></table>
</BODY></HTML>

<-- send.php -->

<?php
$email=$_POST["email"];
$jmeno=$_POST["jmeno"];
$text=$_POST["text"];
$web=$_POST["web"]; 

$mess = "Jméno: ".$jmeno."\nEmail: ".$email."\n Web: ".$web."\nText:\n".$text;

?>
<html><head>
</head></html>
dodog
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dodog »

Neviete nahodou niekto, ako by sa to presmerovanie dalo spravit tak, aby si tu informaciu subor send.php zobral s formulara.php???

Mam totiz viac formularov, vsetky funguju na tom istom send.php, ale potreboval by som rozne presmerovania. VIem, ze napr mailform.cz to maju tak spravene, ale neviem ako.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

dodog napísal:Neviete nahodou niekto, ako by sa to presmerovanie dalo spravit tak, aby si tu informaciu subor send.php zobral s formulara.php???

Mam totiz viac formularov, vsetky funguju na tom istom send.php, ale potreboval by som rozne presmerovania. VIem, ze napr mailform.cz to maju tak spravene, ale neviem ako.
Sorry, ale z toho som velmi nepochopil. :) Chces presmerovat na stranku, ktora bude odoslana cez formular?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak som dobre pochopil, chce toto:
má viac formulárov, ktore sa spracúvajú jedným php a v závislosti od formulára sa zobrazí hláška. Ja by som to riešil cez skryté pole vo formulári a podmienkou v php, kde sa overí hodnota toho poľa, a ak bude napríklad 1 tak napíše "objednávka odoslaná" ak bude 2 tak napíše "úspešne uložené" a tak ďalej. ak si myslel niečo iné, oprav ma..
dodog
Novice
Novice

audiotrack napísal:ak som dobre pochopil, chce toto:
má viac formulárov, ktore sa spracúvajú jedným php a v závislosti od formulára sa zobrazí hláška. Ja by som to riešil cez skryté pole vo formulári a podmienkou v php, kde sa overí hodnota toho poľa, a ak bude napríklad 1 tak napíše "objednávka odoslaná" ak bude 2 tak napíše "úspešne uložené" a tak ďalej. ak si myslel niečo iné, oprav ma..
ano, chapes to dobre,
a neda sa to tak spravit, ze ak v tom skrytom poli bude hodnota napr: "www.nieco.sk/odoslane.htm" a ono to presmeruje na tu stranku (hodnotu). A na druhom formulari by bola napr hodnota "www.niecouplneine.sk/sprava.htm"
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a prečo to nedáš rovno do form action? no už prestávam aj ja chápať...
dodog
Novice
Novice

ako to myslis? Mozes uviest priklad, prosim?

Tych formularov mam vela, a potrebujem spravit jeden univerzalny script, ktory uz nebudem editovat. Takze ked uviediem vo formulari ze kam sa ma konkretny formular presmerovat, tak to tam pojde.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Cize napisem, ako som to pochopil po audiotrackovom prispevku: Mas napr. 2 formulare. Priklad:
1. formular je na registraciu
2. formular na prihlasenie uzivatela
Oba formulare odoslu udaje do jedneho php suboru. Ty chces dat do oboch formularov skryte pole (toto pole bude oznacovat, ktory formular prave odoslal data).

Toto napisal audiotrack. Ty si sa ho spytal, ci nemoze byt v tom skrytom poli ukryty nazov suboru, do ktoreho sa ma dany formular potom presmerovat. Audiotrack narazal zrejme na to, ze je uplne zbytocne toto vykonat, kedze by si tym ziskal opet viac suborov php, ktore by riesili dane problemy.
dodog
Novice
Novice

Heh, hej, presne tak.

Ale mne nevadi, ze bude viacej suborov - myslim tych na ktore sa to presmeruje. To nevadi. Len nech je jeden send.php - univerzalny, ktory podla adresy v odoslanom formulari zisti, ze ho ma presmerovat prave tam.

A ked sa niekedy neskor vytvori novy formular, tak sa priamo v nom uviedie, ze kam ma byt presmerovany, a bez toho aby som musel editovat send.php, tak ho tam presmeruje.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ale ved to je uplne zbytocne. Ved ty do kazdeho formulara zadavas: <form action="send.php" method="post(abo get)">

Cize tebe stacit len menit tu hodnotu action. Cize raz das send1.php druhy raz das send2.php... :)
dodog
Novice
Novice

ale ja potrebujem iba jeden send.php
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

a dost. toto sa uz neda citat. jedna strana prispevkov a nedopracovali sme sa nikam.
Dobre si premysli co chces urobit, potom skus sformulovat otazku. Otazku si nasledne precitaj a zvaz ci je sformulovana dobre.
Uvedom si, ze ked sa nenaucis pytat, nikto ti neodpovie
dodog
Novice
Novice

Potrebujem nieco taketo:
<form method="POST" name="formular" action="http://www.nieco.sk/send.php">
<input type="hidden" name="mailto" value="[email protected]">
<input type="hidden" name="redirect" value="http://www.nieco.sk/potvrdenie.htm">
<input type="hidden" name="subject" value="predmet">
<TEXTAREA rows=4 cols=71 name="sprava"></TEXTAREA>
<input type="submit" value="Odoslať" class=button>
</form>

aby som hodnotu v redirect mohol volne menit, a vzdy by mi to fungovalo bez toho aby som editovat send.php
dodog
Novice
Novice

mastermind napísal:a dost. toto sa uz neda citat. jedna strana prispevkov a nedopracovali sme sa nikam.
Dobre si premysli co chces urobit, potom skus sformulovat otazku. Otazku si nasledne precitaj a zvaz ci je sformulovana dobre.
Uvedom si, ze ked sa nenaucis pytat, nikto ti neodpovie
moja otazka je myslim ze dost jasna. Len je asi tazke odpovedat na nu, kedze sa to neda velmi predstavit. A kedze tu uz existovala podobna tema, ktoru zalozil Romanko, ja som iba pokracoval, aby sa zbytocne nezakladali double temy.
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

vobec som nepochopil co vlastne chces napis to zretelnejsie :roll:
Napísať odpoveď