vypis struktury v c++
vypis struktury v c++
nebudem tu davat cely kod, ale len to popisem
-mam typ struktura Osoba
-potom typ struktura Osoby, v ktorej je pole typu Osoba
vytvorim si premenne:
Osoba zam;
Osoby firma;
nacitavam postupne udaje do struktury zam a potom ju presuniem do struktury firma. ked chcem vypisat obsah struktury firma, nastane problem.
ked ju chcem vypisat cez printf("%s", firma.pole); tak nastane chyba, v podstate to zamrzne a ked to vypisujem cez cout<<firma.pole; tak mi napise nejake hlasenie o operatore <<.
hlavicku <iostream> mam pouzitu.
pouzivam dev c++.
dik
-mam typ struktura Osoba
-potom typ struktura Osoby, v ktorej je pole typu Osoba
vytvorim si premenne:
Osoba zam;
Osoby firma;
nacitavam postupne udaje do struktury zam a potom ju presuniem do struktury firma. ked chcem vypisat obsah struktury firma, nastane problem.
ked ju chcem vypisat cez printf("%s", firma.pole); tak nastane chyba, v podstate to zamrzne a ked to vypisujem cez cout<<firma.pole; tak mi napise nejake hlasenie o operatore <<.
hlavicku <iostream> mam pouzitu.
pouzivam dev c++.
dik
Re: vypis struktury v c++
otazka je co znamena presuniemj napísal:nacitavam postupne udaje do struktury zam a potom ju presuniem do struktury firma...
tak potom toto ti fungovat asi nebude .. totizto ked je to staticka premenna/struktura tak ona sa vytvori pri zavadzani prrgramu .. no a ked si tam ty potom chces priradit zam tak je z toho mimo (lebo ono to uz prvky toho pola vytvorene ) ... musis spravit
//len dufam ze som netrepal blbosti, c++ som uz dlhsie nevidel
Kód: Vybrať všetko
firma.pole[firma.pocet]=zam;Kód: Vybrať všetko
firma.pole[firma.pocet].meno=zam.meno;
firma.pole[firma.pocet].priezvisko=zam.priezvisko;jasne ze ti to nejde tie prikazy nepoznaju co ces vlastne vypisat mozes skusit
cout<<osoby[it].meno <-mal by byt string to pozna ...
alebo si tam das operator vypisu << a napises si tam co sa ma vypisat a potom budes moct pisat
cout<<osoba[it]
a mensia poznamka cin je na nacitavanie:
cin>>osby[it].meno
alebo si tam das operator vypisu << a napises si tam co sa ma vypisat a potom budes moct pisat
cout<<osoba[it]
cin>>osby[it].meno
viem ze cin je na vypis. v programe mam cout. neviem preco som napisal cinRixsus napísal:jasne ze ti to nejde tie prikazy nepoznaju co ces vlastne vypisat mozes skusit
cout<<osoba[it]
cin>>osby[it].meno
lenze ja nechcem vypisovat strukturu osoba ale osoby, v ktrorej je pole struktur osoba.
tu je presna deklaracia struktur>
struct Osoba // deklaracia struktury OSOBA
{
char meno[DLZKA_MENO];
char priezvisko[DLZKA_PRIEZ];
};
struct Osoby // deklaracia struktury OSOBA
{
Osoba pole[MAX_POCET_OSOB];
int pocet;
};