Natahovanie slachov a triesloviny resp. ako na snuru, roztep

O športe...
schw33k
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Natahovanie slachov a triesloviny resp. ako na snuru, roztep

Príspevok od používateľa schw33k »

Ludia , mam ztvrdnute medzinozie ( bokomguľne slachy a svaly ) a chcel by som s tym nieco spravit ..
Proste natiahnut slahy , triesla aj hamstringy ..
Nenajde u niekoho z Vas PROFI overeny recept nato ?
Chcel by som dosiahnut opat rozpaz noh - snuru resp. roztep po par rokoch znefunkcnenia :D
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Čo tak relaxačné cvičenia ako joga a pod.:?:
schw33k
Guru
Guru

Myslel som domace cvicenie , skusil by som mozno aj Jogu , ale nemam ziadny sajn o nej nic ...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Domace cvičenia čo ?? to by som neodporucal jedna znama robila doma šnúru (je tanečníčka) a celý týždeň chodila ako by ju niekto poj**al :hehe: Skus su zohnat nejaku odbornú literatúru ohladom jogy (allebo dacoho podobneho) mozno tam daco najdes ale nic neslubujem :wink:
schw33k
Guru
Guru

Ale nemyslim nejaky brutalny trening , ze mi vaja potrha :) Nejaky fajn strecing ....
Nejaky recept na nete ? Ak by niekto..
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Nechce sa mi to hladat, ale tak napr. ci uz v MT, alebo v inom bojovom umeni, takmer vsade sa pocas treningu vsadza na klasicke roztahovanie (stretching). Uplne na zaciatku sa vsak nezabudni zahriat (ci uz stacionar, svihadlo, etc.) a precvicit (nohy, chrbat,...). Ja som sa svojho casu roztahoval nasledujucimi cvikmi (nevylucujem, ze su aj ine, mozno aj ucinnejsie):

1. Nohy si das mierne od seba (nieco malo za uroven ramien) a ku kazdej nohe sa snazis dostat hlavu na koleno, sklanas sa tiez do stredu (t.j. ide o 3 fazy)- zo zaciatku podrzis 10 sec. (postupom casu cas pridavas 15-20-25-30). Cvik opakujes 3x, postupom casu mozes opakovania pridavat (ja som nikdy nesiel cez 5).

2. Nohy co najdalej od seba (priebeh cviku rovnaky ako pri cviku 1)

3. Nohy k sebe (opat sa snazis dostat hlavu na kolena, pomahas si napr. tym, ze si chytis spicky a pomaly sa pritahujes- nepokrcuj vsak kolena).

3. Sadnes na zem, roztiahnes nohy co najdalej od seba a o5 sa snazis dostat hlavou ku kolenam aj do stredu (obdoba cvikov vyssie, ibaze v sede).

4. Stale sedis, nohy das vsak k sebe- pred seba- o5 sa snazis dostat hlavu na kolena a drzis.

5. Stale sedis, chodidla das k sebe co najblizsie k zadku a laktami, event. predlaktiami tlacis na kolena (tu mozes cas natiahnut a postupne pridavat).

6. Rozstep aj snuru potom mozes praktizovat tak, ze si pomozes s lavickou, resp. stolickou (pri spagate s dvoma- na kazdej strane jednu), o ktoru(e) sa opieras a postupne sa snazis dostat nizsie a nizsie.

Na zaver nezabudni na uvolnovacie cviky, pretriasanie etc. (tu myslim nepotrebujes komentar). Takto som to kedysi cvicieval ja.
schw33k
Guru
Guru

ok , tak vyskusam sa dostat do starych kolaji ..
diky moc Tomasito
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

Tomasito napísal:
3. Nohy k sebe (opat sa snazis dostat hlavu na kolena, pomahas si napr. tym, ze si chytis spicky a pomaly sa pritahujes- nepokrcuj vsak kolena).

hej fajn a ked si nedociahnem na spicky? :D ale nie, inak presne v tomto zmysle by som trening odporucil aj ja - som sice byvaly gymnasta ale som tak stuhol za tych 9 rokov co nic nerobim, ze snura je pre mna uz neznamy pojdem... mal by som aj ja zacat zasa nieco..
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

vrelo odporucam toto instruktazne video

Kód: Vybrať všetko

http://imdb.com/title/tt0097659/
:lol: :wink:
schw33k
Guru
Guru

:D to je uz ina kategoria a to nehovorim o instruktazy Chucka Norrisa

Kód: Vybrať všetko

http://www.imdb.com/title/tt0105402/
cristiano ronaldo
Light Star
Light Star

Re: Natahovanie slachov a triesloviny resp. ako na snuru, ro

Príspevok od používateľa cristiano ronaldo »

schw33k napísal:Ludia , mam ztvrdnute medzinozie ( bokomguľne slachy a svaly ) a chcel by som s tym nieco spravit ..
Proste natiahnut slahy , triesla aj hamstringy ..
Nenajde u niekoho z Vas PROFI overeny recept nato ?
Chcel by som dosiahnut opat rozpaz noh - snuru resp. roztep po par rokoch znefunkcnenia :D
:lol: :lol: :lol: toto vyjadrovanie :lol: cisto jak brano,co ho mas na fotke :lol: a btw,to akoze newes ziadne cviky??? :? tak to je divne, nikdy si nerobil stretching???
schw33k
Guru
Guru

No tak v tvojom pripade by som sa na avatar neozyval ..
btw strecing snad robil niekedy kazdy, ale nik nevie nejake specialne cviky na to, nieje tie klasicke .. .
Napísať odpoveď