Ako casto nechavate pocitac zapnutý aj cez noc??
-
sombon1987
In memory
- Kontaktovať používateľa:
Oooooooh. Nieeeeeeee. PrrroooooooFIIIIIIIK!!!
Je mi naozaj ľúto, že sklamem tvoju profesionálnu zvedavosť, ale odber mojho PC v tomto momente je 88W (na pozadí beží kompresia/zálohovanie dát z iného SATA disku). Merané cez APC Smart UPS-600 (maximálna povolená odchýlka udávaná výrobcom je 0,002W/1VA), Okrem toho si na meranie odberu požičiavam merací prístroj YOKOGAWA CW240, ktorým meriam celkovú spotrebu na rám (pre profíkov - na rack), aby som zákazníkovi nepredal predražený (a tým nepotrebný) záložný zdroj. Týmto, rýdzo neprofesionálnym spôsobom som dopestoval hodnotu 85W, meranú v pravidelných intervaloch 1s.t0m4s3 napísal:sombon1987 > 85W, rofl, tak ty si riadny servisak,
len ten procak ma TDP viac ako 77W...
Mimochodom výrobca akejkoľvek polovodičovej súčiastky určuje PMAX tak, že ju chladí na maximálnu možnú teplotu keď je ešte súčiatka schopná všetkých požadovaných vlastností. Tak sa určovala teplota dokonca aj v Piešťanoch za socializmu. A takto bol asi 18 krát otestovaný aj MHB8080 v PMI (a neskôr v PMD), aby nemusel používať aktívne chladenie. Aj napriek tomu mal obvod 3 krát väčšiu spotrebu ako intel 8080 a aj preto sa to celé hrialo viac ako sme zniesli. Samozrejme, tento odstavec nie je pre profesionálov. Chcel som iba priblížiť peripetie z výroby IC waferov.
Áno... Nie som riadny servisák... A ani francuzák.... Iba 15 rokov (ked to konečne nebolo nelegálne) podnikám vo sfére, ktorá mi je srdcu (a ruku na to srdce - aj profesne) blízka. Som veľmi rád, že vo fórach sa nájde téma na rozhovor (nemusíme byť predsa všetci bratia a vyvolení)
Kamarat si ide kupit novy comp. a planuje donho iba pasivne chladeniemousek napísal:Ako ste si spravili aby vam pc tak nehucal. O Vodnom chladeni mi nehovorte.
->Ja mam comp zapnuty cez vikend prakticky cely den, cez skolu ako pridem domov ho automaticky zapnem a potom ked nieco treba, tak iba