Nemozem sa zbavit pocitu, ze Cina vrie len "na oko"... BTW. co hovoris na teoriu, ze Sev. Koreu vojensky podporuje aj Iran?Rubiki napísal:Psycho> ak naznacujes ze KLDR kupuje od Ruska zbrane tak tie casy su uz prec. KLDR ma momentalne velmi zastaralu techniku este z cias ZSSR, maju az na par veci armadu vhodnu skor do muzea. Rusi im uz dlho nic nepredavaju( aspon officialne nie ) kedze su na nich nasraty a o Cine uz ani nehovorim, Cina doslova vrie.
North Korea nuclear test
No podla mna Cina je nasrata naozaj, pretoze sa tam zjavil dalsi stat co ma JZ a teda uz niesu s Ruskom v tej oblasti jedine (Rusko-Cinske vztahy uz su davno jasne).Tomasito napísal:Nemozem sa zbavit pocitu, ze Cina vrie len "na oko"... BTW. co hovoris na teoriu, ze Sev. Koreu vojensky podporuje aj Iran?
A ten Iran Koreu podporuje, ale dalo by sa povedat ze len "hubou". Ak by k niecomu doslo tak Iran podla mna nic nespravi a jedine tak bude "Hubovat". Proti KLDR je teraz az prilis vela mocnosti a Iran ma dobre vztahy aj s Ruskom a nebude si ich nicit pre KLDR...tot moj nazor.
hmm...usa má mnohokrát väčší arzenál jadrových hlavíc, KĽDR zatiaľ len nejakú lacnú náhražku (v PC reči beta verziu
) ako nechcem sa zastávať severnej kórei...vrchnosť tejto krajiny sú totálne svine, pre ktorých je moc a zbrane prednejšia než obyvatelia...ale skúsme sa zamyslieť...vyrobil by niekto iný jadrové zbrane keby s tým neprišlo USA (ok berem...v druhej svetovej vojne to začali nacisti ale po vojne sa mali všetky zlikvidovať...zvlášť keď sa ukázalo čo spôsobujú...navyše považujem za fakt sprostosť použiť jadrové zbrane, keď už bol najsilnejší spojenec japonska - nemecko na kolenách...) ale nie...miesto toho sa pár ľudí (respektíve hlavy dvoch štátov - USA, ZSSR) rozhodli, že by bolo dobré pokračovať v ich vývoji, len tak pre istotu...potom sa začali obávať ďaľšie štáty a bolo z toho 8 štátov z jadrovými hlavicami...je prirodzené, že aj KĽDR dostala strach... KĽDR má na tom presne takú istú vinu ako USA či ZSSR (teraz Rusko)... takže nezvaľujme vinu za jadrové zbrane na hlavu jedného... aj keď dosť chorého (myslím po duševnej stránke) "vodcu"
tak testovali.. a co?! som si z jedneho ceskeho w**ez fora stiahol americky dokument a vyvoji americkych jadrovych bomb do polovice 50tych a kym to bolo len 0,55t TNT tak je to v IMO v pohode - s tym mozu zrusim akurat tak White House... ked zacnu testovat bomby so silou v Mt (megatona) bude dovod na paniku...
-
Kosh
King
- Kontaktovať používateľa:
dnes som čítal zaujímavú štatistiku - usa má niečo cez 1000 testov jadrových bômb - rusko cca 700 - atď a na konci je Pakistan, vojenská diktatúra plná moslimov - keď si porovnám pakistan a severnú kóreu, tak je mi síce pakistan sympatickejší, lebo ľudia tam majú o chlp viac jedla, ale v princípe sú si tieto krajiny veľmi podobné - nechápem, ak môže mať atómové zbrane pakistan, tak prečo nie s. kórea?
to máte tak, ako keby si jeden 8 ročný biely chlapec kúpil v dráčiku lego za 5000 sk (to akože pakistan), a iný 8 ročný biely chlapec si chce kúpiť to isté lego, ale aj keď ho majú plný sklad, tak mu ho predajca nechce predať, lebo ho nemá rád (to akože s. kórea). a ešte iný 8 ročný snedý chlapec chce to isté lego kúpiť, ale jemu tiež predajca povedal že ho nemá rád, že jemu to nepredá (to akože irán, ktorý mimochodom nie je diktatúra).
to máte tak, ako keby si jeden 8 ročný biely chlapec kúpil v dráčiku lego za 5000 sk (to akože pakistan), a iný 8 ročný biely chlapec si chce kúpiť to isté lego, ale aj keď ho majú plný sklad, tak mu ho predajca nechce predať, lebo ho nemá rád (to akože s. kórea). a ešte iný 8 ročný snedý chlapec chce to isté lego kúpiť, ale jemu tiež predajca povedal že ho nemá rád, že jemu to nepredá (to akože irán, ktorý mimochodom nie je diktatúra).
-
psycho
Medium Star
rubiki nie nic nenaznacujem zaprve nemusia to byt nevyhnutne zbrane, kupovat sa da vselico a zadruhe ta klauzula o nepradavani zbrani v rezoluci tam nebola len pretu pi*u tak ako aj o sledovani exportu do kldr.
to ze ma korea jadrove zbrane podla mna realne nemeni takmer nic hlavne
su dolezitejsie veci jz ako napriklad prachy. Korea ma vela pontecialnych utecencov a aj ine sposoby ako vplyvat na ekonomiku blizko leziacich statov. Meditacie o tom ktora armada je aka silna su podla mna v tomto pripade mimo hlavnej cesty
add iran&kldr> iran a severna korea maju spolocne asi tolko ze navzajom odpoutavaju od druheho medialnu slavu svojimi pokrokmi v jardovych programoch
to ze ma korea jadrove zbrane podla mna realne nemeni takmer nic hlavne
su dolezitejsie veci jz ako napriklad prachy. Korea ma vela pontecialnych utecencov a aj ine sposoby ako vplyvat na ekonomiku blizko leziacich statov. Meditacie o tom ktora armada je aka silna su podla mna v tomto pripade mimo hlavnej cesty
add iran&kldr> iran a severna korea maju spolocne asi tolko ze navzajom odpoutavaju od druheho medialnu slavu svojimi pokrokmi v jardovych programoch
vieš...každá dobrá myšlienka je tam hore považovaná za utópiu...nakoľki by proste tí hore (zbrojárske firmy) stratili miliónové zisky...ale, žeby sa postavil jeden a povedal stop tak to nie...to, že je niečo utópiou ešte neznamená, že je to nereálne...len je to ťažšia cesta, ktorá však má na konci oveľa väčšie plusy ako súčastná situácia...ale človek je lenivý...radšej bude čakať kým mu padne na hlavu nejaká tá hlavica akoby mal niečo robiť...Rubiki napísal:to je utopia to co rozparavas....
ináč to je asi najmúdrejší výrok čo einstein za svoj život vyslovil...a súčastná situácia tomu nasvedčuje...btw...už mám jeden pekný kyjak nachystanýDrieno napísal:Tak a mozeme sa zacat modlit...Albert Einstein povedal ze neviem s cim sa bude bojovat v tretej svetovej vojne ale v stvrtej to budu urcite kyjaky...
A toho sa bojim najviac...
-
qwerty-xyz
Bax> Aj komunizmus mal mat na konci vacsie plusy a bola to ta tazsia cesta....Proste tym chcem povedat ze odzbrojenie planety je v tomto storoci nerealne, ludstvo neni na to pripravene.
Psycho> To kto ma aku armadu je v pripade intervencie dost dolezity detail.
A k tomu Iranu, sam Iransky prezident sa vobec netaji tym ze podporuje Korejsky jadrovy program, ale ako vravim je to podpora "hubou" a k niakej akcii sa nezmozu.
Psycho> To kto ma aku armadu je v pripade intervencie dost dolezity detail.
A k tomu Iranu, sam Iransky prezident sa vobec netaji tym ze podporuje Korejsky jadrovy program, ale ako vravim je to podpora "hubou" a k niakej akcii sa nezmozu.
-
Kosh
King
rubiki - ani ja sa netajím že podporujem s.kórejský jadrový program - nevidím na tom nič zlé - veď ak nie je celosvetové odzbrojenie reálne, tak potom nech majú všetci zbrane rovnaké - pretože tam kde je jeden silnejší ako druhý, tak to ten silnejší začne zneužívať - čo usa robia už dávno - aj keď majú plus za ničenie islamskej hrozby
-
psycho
Medium Star
whatever Rusi a cinania sa snazia aby vojna nebola ved co by s toho mali. natlak cez jadrove zbrane moze kinconil skusat smerom na juznu koreu, ty si este mozno cvrknu z ich petard ale to je vsjo co s nimi zatial mozu. Ak nahodou dojde ku konfliktu bude ho nutne vyriesit rychlo a potom amen s kincogilom aj keby mal fotonove delaRubiki napísal:Psycho> To kto ma aku armadu je v pripade intervencie dost dolezity detail.
som zvedavy co Pak Gil Jon myslel tymi "odvetnymi opatreniami"