Kupa stolneho DVD prehravaca

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

pocul si uz o znacke Kiss?? Viem ze je to ina cenova hladina. Ja mam od nich rekorder http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=1687 a neviem si ho vynachvalit.
josefs
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa josefs »

To killa_bee
Pocul som o KISSe a taka DP-600 vobec nevypada zle. Ale ta cena :cry: skoro 16 litrov. Da sa to vobec kupit na SK trhu v obchode (nie internetovom)?
Nie je niekde na sieti uverejneny nejaky zrovnavaci test DVD a DIVX prehravacov aj s vyhodnotenim z poslednej doby ktory by pomohol zorientovat sa?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sony je Sony, avsak ma problemy s diakritikou pri sk/cz titulkoch pri divx/xvid, taktiez nema qpel/gmc podporu a preto ho vyuzijes len na prehravanie dvd filmov, xvidy asi tazko budes na nom pozerat. Kiss je Kiss, je to kvalitna znacka, ale aj cena. Keby si napisal, ci chces cisto len DVD filmy pozerat alebo ide najma o divx/xvid filmy... Ja som Oravu kupoval kvoli divx/xvid a ziadny problem.
josefs
Medium Star
Medium Star

To Hojko
Je mi jasne ze tvoja rada vyplyva z vlastnych skusenosti a ak si sa pri Orave nestretol s problemami ake popisuju na materskom fore tak si stastny clovek. Ich ceny tiez nie su zle ale to si radsej priplatim nejaku tu korunu aby som mohol aspon dufat, ze mam doma nieco spolahlive.
Co viem povedat s urcitostou, ze chcem prehravat original disky ale urcite aj Divx a Divx bude celkom iste v majorite.

Nejake porovnanie Divx prehravacov som nasiel na
http://www.divxtest.com/form/divxtest2_ ... m&lang=eng

Podla tohto rebricka to vyhrala znacka ZENSONIC a vitazny model ma v ponuke aj BGS http://www.bgsdistribution.sk/showdoc.d ... 6page=1039
Aj ked cena bude na urovni KISS DP-600 :cry:

Vsetky poriadne pecky sa daju najst http://www.high-definition.cz/high-defi ... /index.asp ale su to masiny cenovo okolo 15 litrov za nimi v zavese je YAMADA 6700 z coho mi vychadza ze canopus pri svojej volbe z minuleho roku nebol az tak mimo. Dnes by mal byt nastupcom 6700 model 6800.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nebudem tu obhajovat Oravu, ma svoje muchy, ale ja som si ju kupil lev kvoli divxom, aby som si mohol v klude pozerat dabovane filmy a serialy na TV pred ktoru sa vyvalim, prinesiem si jedlo a mozem pozerat a pozerat. Ma urcite svoje muchy, ale tie by mohol z velkej casti opravit novy firmware. Napriklad mi tam vadi maly font pisma ked zvolim velke titulky. Obcas sa mi dokonca sekne prehravac pri nastavovani titulkov, ale to mi az tak neprekaza, kedze som s titulkami nic nepozeral, len som to skusal. Mal som problem s prehravanim jedneho DVDcka, bolo to medium Verbatim DVD-R 16x, napalil som ho omylom 16x (zasadne palim 8x!!!). Problem mozno ani tak nebol v mediu, ako v prehravaci, no posudit to nedokazem. Pozeral som asi 3 alebo 4 casti jedneho serialu po sebe, takze prehravac bezat najmenej 3 hodiny, teda bol uz dost zahriaty, ak nie horuci a do toho este 16x palene medium, no neviem. Vysledok bol ten, ze to obcas skocilo, aj ked to bol skok len o 10 sekund vpred, ktory sa zopakoval mozno 5-6 krat, no urcite to nepotesi ziadneho fajnsmejkra, ktory sa tak tesil na ten film/serial. Ale ako som pisla uz vyssie, tak za tu cenu som spokojny, aj ked ten firmware by urcite potesil, pretoze nemam rad nedokonale veci. Original DVD som neskusal ziadne - zial ziadne nemam. Hudbu som taktiez neskusal. Skusil som ale maly sample z filmu z USB kluca, nebol ziadny problem, slo to krasne plynule. Teraz ma napadla este vec, ktora mi vadi - obsah cd/dvd - dost tazko sa cita cierne pismo na tmavomodrom pozadi z vacsej dialky, uvital by som ramovanie, pripadne inu farby pisma alebo vacsie skrolovacie pismo.

Kiss, H&B, Philips, Sony... su urcite dobre znacky, avsak byva tam problem pri titulkoch (diakritika) a casto nemaju podporu GPel a GMC, ktore sa vyuzivaju uz takmer pri kazdom divx/xvid filme. Takze sa ti bude obraz rozpadat a asi to nebudes pozerat. Osobne by som 15 000 za prehravac nedal, to uz rovno mozem pustat z PC. Ak vsak chces nieco kvalitne, tak kludne daj aj tych 15 tisic, no myslim, ze nejaky Philips alebo Pionner kupis v pohode za par tisic a urcite to bude nieco kvalitnejsie. Zensonic o ktorom si pisal stoji v BGS 12 370 Sk, co zrejme cena bez DPH.
josefs
Medium Star
Medium Star

To Hojko
Dik ze si opisal aj svoje troubles aj ze si napisal cenu z BGS cennika - take nieco (vysku ceny) som aj predpokladal (nemam k ich cenniku pristup).
Nie 15 litrov do prehravaca nemienim dat ani ja (to by za tu cenu musel tancovat, varit veceru a pocas zimnych vecerov ma prikryt dekou ked cumim na bednu ). Je mi jasne ze ani znacka mi v tomto ohlade neposkytne to co by som potreboval (je zaujimave ze z klasickych znaciek sa umiestnil PHILIPS na 10. mieste).
Chcem sa ta este spytat aky je tvoj nazor na YAMADU 6800 - podla mna tento model by mohol splnat ten spravny pomer cena/vykon resp. model Panasonic DVD S52E . Resp povedz co ti u tychto modelov voci Orave chyba. To ze ziadny z pristrojov nebude dokonaly je mi jasne ide mi len o to na ktore vlastnosti a parametre sa zamerat a potom uz zvolit to co tomu bude najblizsie. Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ten Panasonic nema podporu XviDu a teda ani GPEP/GMC, cize pozerat budes moct len DVD filmy a stare DivX filmy, ktore boli vo verzii 3.11, kedze potom vysiel DivX z mody a prisiel na rad XviD, no XviD tento model nepodporuje: http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=44312

K Yamade som nenasiel podrobny popis a nehcelo sa mi ho prilis hladat, takze nedokazem napisat, co by mi tam vadilo.

Tu najdes dobry prehlad DVD prehravacov: http://www.hifishop.cz/default.asp?CatID=60

Doporucujem skusit vyhladavanie, ktore je spravene velmi dobre, takze si budes moct vybrat to co potrebujes: http://www.hifishop.cz/AdvancedSearch.asp?CatID=60 Ja som si zvolil hladat prehravac s cenou nizsou ako 5000, oznacil som divx, xvid, podporu cz titulkov (ale pozor, vela prehravacov ma podporu sk/cz titulkov, ale nie je to oznacene!!!), podporu qpel/gmc a ceske menu. Naslo toho dost, takze si to popozeraj a vyber.
Dusan
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dusan »

Ja len jedno, hlavne nekupuj ORAVU !!!! Cinsky smejd ! Servis onicom, v Trstennej simyslia ze su majstri sveta... (osobna skusenost)
josefs
Medium Star
Medium Star

Z toho co som zatial nastudoval ma to taha k SIGMATEKu XM-600 PRO. Ma niekto s tymto pristrojom skusenosti?
Napísať odpoveď