vypis z rss s obnovou
vypis z rss s obnovou
caute,potrebujem urobit v php toto:
nacitanie noviniek z rss a s pravidelnym obnovovanim kazdych 20min. cize zada rss a ono sa to obnovi kazdych 20min.mate neco take?pozor rss mam potrebujem iba vypis z nej!
nacitanie noviniek z rss a s pravidelnym obnovovanim kazdych 20min. cize zada rss a ono sa to obnovi kazdych 20min.mate neco take?pozor rss mam potrebujem iba vypis z nej!
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Mno neviem, ved nejak si spravis script co ti to tam zapise (ten script je ukazka, vzal som to z jedneho webu kde tak funguje (fungovalo) RSS, len som zmenil udaje (niekde som sa asi sekol), ale urcite pomoze)...
To pouzijes napriklad do scriptu kde pridavas clanky. Ak niekto prida clanok, tak sa automaticky zapise do suboru v XML/RSS a budes ako linku na rss pouzivat odkaz na ten subor. Tym padom to bude fungovat na sposob cache, pretoze jedine co sa bude obnovovat bude ten subor, takze nebudes zatazovat databazu a podobne. Ak sa prida clanok, tak dopise aj do rss suboru.
Jednoduchy prikaz na cache do suboru, ktory mozes pouzit niekde inde, napriklad tak ako je pouzity pri scripte top karma (v menu) na tomto webe:
Kód: Vybrať všetko
if (($fd1 = @fopen("rss.xml", "w")))
{
$katogorie = "";
$res = mysql_query("SELECT id, meno FROM kategorie");
while ($arr = mysql_fetch_assoc($res))
$kategorie$arr["id"]] = $arr["meno"];
$s = "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"Windows-1250\" ?>\n<rss version=\"0.91\">\n<channel>\n" .
"<title>nazov</title>\n<description>popis</description>\n<link>$DEFAULTBASEURL/</link>\n";
@fwrite($fd1, $s);
$r = mysql_query("SELECT id, aaa, bbb, ccc FROM udaje ORDER BY added DESC LIMIT 20") or sqlerr(__FILE__, __LINE__);
while ($a = mysql_fetch_assoc($r))
{
$katogorie = $katogorie[$a["kat"]];
/* $s = "<item>\n<title>" . htmlspecialchars($a["aaa"] . " ($katogorie)") . "</title>\n" .
"<description>" . htmlspecialchars($a["bbb"]) . "</description>\n";*/
$s = "<item>\n<title>" . htmlspecialchars($a["ccc"] . " ($katogorie)") . "</title>\n" .
"<description>" . htmlspecialchars($a["ddd"]) . "</description>\n";
@fwrite($fd1, $s);
@fwrite($fd1, "<link>$index_webu/clanok.php?id=$a[id]</link>\n</item>\n");
}
$s = "</channel>\n</rss>\n";
@fwrite($fd1, $s);
@fclose($fd1);
}Jednoduchy prikaz na cache do suboru, ktory mozes pouzit niekde inde, napriklad tak ako je pouzity pri scripte top karma (v menu) na tomto webe:
Kód: Vybrať všetko
// START CACHE //
$cachefile = "/cache/subor.html";
$cachetime = 20 * 60; //cas v sekundach, cize 20 minut
// Serve from the cache if it is younger than $cachetime
if (file_exists($cachefile) && (time() - $cachetime
< filemtime($cachefile)))
{
include($cachefile);
// print("<p align=center><font class=small>Posledná aktualizácia ".date('d.m.Y H:i:s', filemtime($cachefile)).". Aktualuzácia každých 20 minút.</font></p>");
end_main_frame();
stdfoot();
exit;
}
ob_start(); // start the output buffer
// START END
script
script
script
script
script
// CACHE END //////////////////////////////////////////////////
// open the cache file for writing
$fp = fopen($cachefile, 'w');
// save the contents of output buffer to the file
fwrite($fp, ob_get_contents());
// close the file
fclose($fp);
// Send the output to the browser
ob_end_flush();
// END END-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pouzil som script, ktory som robil pre hojko.com a neskor pouzil pre lamky.net pre nacitavanie noviniek z RSS. Princip by si chapat mal, len si to uprav, pretoze je to stiahnuty script z netu, upraveny pre phpBB, doplnil som tam to cachovanie... Ale pozor - musis pouzivat celu cestu k cache suboru, tj. napr. /var/www/hojko.com/cache/itnews.html!!!
- Prílohy
-
- a.zip
- (1.61 KiB) 110 stiahnutí
ty kokso a cache mam tomu ako urobit?hojko napísal:Pouzil som script, ktory som robil pre hojko.com a neskor pouzil pre lamky.net pre nacitavanie noviniek z RSS. Princip by si chapat mal, len si to uprav, pretoze je to stiahnuty script z netu, upraveny pre phpBB, doplnil som tam to cachovanie... Ale pozor - musis pouzivat celu cestu k cache suboru, tj. napr. /var/www/hojko.com/cache/itnews.html!!!