Zvuk z PC na zosilnovac iny ako na PC repro...
Zvuk z PC na zosilnovac iny ako na PC repro...
Takže mám menší problém. Keď hrám z PC na normálne PC repro narp. Logitech Z-2300, tak všetko hra OK, je to super zvuk. Akonáhle ale napojím PC na zosilňovač s repro, zvuk je otrasny, chraplavy a neostry. Ked ale na ten isty zosilovac pripojim discmana, zvuk je krystalovo cisty. Cim to moze byt? Neexistuje nejaky medzistupen medzi PC a zosik co by ten zvuk nejak "korigoval"?
dakujem
dakujem
-
uelektronik
Star
Re: Zvuk z PC na zosilnovac iny ako na PC repro...
aku mas zvukovku, napis presny typ?
do ktoreho konktora na zvukovke (napis farbu) si to na napojil?
aky zosik mas? napis vyrobcu typ a vykon
pokial viem tak ziadny konvertor netreba.
este napis co sa stane ked napojis sluchatka do toho konektora na zvukovke odkial tahas signal na zosik
este napis co sa stane ked napojis sluchatka do toho konektora na zvukovke odkial tahas signal na zosik
Re: Zvuk z PC na zosilnovac iny ako na PC repro...
Zvukovka: SB Live ! Externábalkymotor napísal:aku mas zvukovku, napis presny typ?
Konektor: označený ako front, resp. zelený
zosík: kamarátova domáca výroba, myslel som si ze to moze byt aj v tom ale ked sme napojili ten discman, tak to uz nerobilo.
s tymi sluchatkami to nevyskusam, lebo ten zosik tu nemam
dik za reakciu inak
-
uelektronik
Star
tie sluchatka som myslel do zvukovky, ale kasli na to, to mi nepomoze. je mi to zahada preco to nejde dobre, ja osobne by som ten zosik pripojil cez konektor ktory je v manualy zvukovky oznaceny ako Headphone jack, ale to len v tom pripade keby som predtym videl schemu toho amaterskeho pocinu tvojho kamarata. ten zosik moze byt poriadny shit, ale taktiez to moze byt celkom slusny stroj, kazdopadne by som chcel vidiet schemu toho zosiku, aby som ti mohol povedat ci to moze byt nim. skus zavolat kamaratovi ci si nespomenie odkial ma tu schemu (pravdepodobne z amaterskeho radia alebo z netu) a napis mi zdroj kde najdem schemu, pripadne ju tu zaves. dovtedy kym mi tu nedas schemu mozes vyskusat napojit zosik (ked ho budes mat doma) na ten konektor headphone jack ale len na vlastne riziko.
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Prípadne skús stiahnúť hlasitosť vo Volume control:
pri Wave nastav na (povedzme) polovicu a Master na nulu a pomaličky pridávaj hlasitosť za prehrávania nejakej hudby (akustickej, ideálne symfonickej - ide o to, aby si dobre počul a rozoznal hranicu prebudenia, teda úroveň, kedy začína zosík skresľovať), potrebuješ nastaviť hlasitosť takú, aby bol zosík vybudený (hral dostatočne sýto), ale aby nebol prebudený (nechrapčal).
Počas nastavovania úrovne maj zosík na takej hlasitosti, aby si počul zreteľne hrať hudbu, ale aby si neohluchol (alebo neodpálil repráky).
Následne hlasitosť reprodukcie budeš ovládať Volume na zosíku.
Je dosť možné, že tvoj kamoš zbastlil zosík s citlivým vstupom a veľkým napätím na výstupe zvukovky ho privádzaš do stavu prebudenia
.
Skúšať na vlastné riziko (a zdravie)
pri Wave nastav na (povedzme) polovicu a Master na nulu a pomaličky pridávaj hlasitosť za prehrávania nejakej hudby (akustickej, ideálne symfonickej - ide o to, aby si dobre počul a rozoznal hranicu prebudenia, teda úroveň, kedy začína zosík skresľovať), potrebuješ nastaviť hlasitosť takú, aby bol zosík vybudený (hral dostatočne sýto), ale aby nebol prebudený (nechrapčal).
Počas nastavovania úrovne maj zosík na takej hlasitosti, aby si počul zreteľne hrať hudbu, ale aby si neohluchol (alebo neodpálil repráky).
Následne hlasitosť reprodukcie budeš ovládať Volume na zosíku.
Je dosť možné, že tvoj kamoš zbastlil zosík s citlivým vstupom a veľkým napätím na výstupe zvukovky ho privádzaš do stavu prebudenia
Skúšať na vlastné riziko (a zdravie)
-
uelektronik
Star