ono to sice predlzi trvanie toho nacitania ale az do nekonecna a ta stranka sa nezobrazi neviete pomoct blizsie nejako? A co vlastne presne robit ta funkcia settimeout?
maslo napísal:ono to sice predlzi trvanie toho nacitania ale az do nekonecna a ta stranka sa nezobrazi neviete pomoct blizsie nejako? A co vlastne presne robit ta funkcia settimeout?
neviem ci som ta dobre pochopil, ak teda nie, tak daj vediet:
este to stale neni ono...teraz nacita stranku uplne bezne a po tych 5 sekundach az sa schova a zacne sa znovu nacitavat to nechcem... chcem najprv aby sa nacitla a potom aby skocila...
maslo napísal:este to stale neni ono...teraz nacita stranku uplne bezne a po tych 5 sekundach az sa schova a zacne sa znovu nacitavat to nechcem... chcem najprv aby sa nacitla a potom aby skocila...
ved to presne robi. stranka sa nacitava ale nie je ju vidno. ako nahle sa vsetko donacita, spusti sa funkcia load(), ktora spusti po 5 sekundach funkciu loadImages(), ktora zobrazi nacitany obsah.
nechapem tomu "aby sa nacitala a potom aby skocila..."
skus to lepsie popisat
praveze to nerobi... robi to naopak.... proste najprv sa ukaze ako sa nacitava...normalne bez akehokolvek zakrytia a po 5 sekundach sa zakryje a spusti sa ta animacia loading...chcel by som to opacne
maslo napísal:praveze to nerobi... robi to naopak.... proste najprv sa ukaze ako sa nacitava...normalne bez akehokolvek zakrytia a po 5 sekundach sa zakryje a spusti sa ta animacia loading...chcel by som to opacne
ja ti vobec nerozumiem...
takze takto: chces aby sa normalne cela stranka nacitala, po uplnom nacitani bude nasledovat 5 sekundova pauza a po nej sa stranka schova
dobre som to pochopil?
ak ano tak riesenie je jednoduche:
1, v poslednom kode, co som zverejnil, vymaz riadky v hlavicky ohladom stylu
2, vo funkcii loadImages() prepis "visible" na "hidden"
na tejto linke to funguje tak, ze preloader prekryje celu stranku a po nacitani celej stranky preloader zmizne. to je problem pre IE a tak som ti to este trochu vymakal.
v pripade, ze ma uzivatel vypnutu podporu JavaScriptu, stranka sa natiahne bez problemov klasicky.
Ok ide to dik...mam jednu otazku...nedalo by sa to este urobit tak ze keby sa na hlavnu stranku index.html prioslo z urcitych podstranok tento loading by sa neaktivoval a skocila by rovno stranka?
maslo napísal:Ok ide to dik...mam jednu otazku...nedalo by sa to este urobit tak ze keby sa na hlavnu stranku index.html prioslo z urcitych podstranok tento loading by sa neaktivoval a skocila by rovno stranka?
dalo, ale na to potrebujes podporu nejakeho serveroveho skriptovacieho jazyka ako napr. php, aby si vedel zistit odkial uzivatel prichadza.