teploty chipsetu su dost vysoke.. ten pasiv je dost velky... mate niekto tuto dosku? menili ste ten pasiv??
ked nic nerobim len som na nete je teplota 41C
Ten pasiv je akurat, ked netaktujes, ba vydrzi aj ked taktujes... Naviac vzduch z procaka ten pasiv pekne perfukne, takze je tam aj odvod tepla... Tu dosku som videl na zivo, ten pasiv je pekny, chladi dostatocne na tomto type (aspon na niektorom... )
akoze ono to DOST zalezi od chladica na cpu, mal som box na p4 3ghz s doskou p4p800, ktory vrzgal na maximalne otacky, a pri pretaktovani siel chipset az k 50C, potom som vymenil IBA chladic na cpu za zalman 7700CU a teraz ide do 30C a je vkuse pretaktovany!! pasiv na dotyk mierne hreje ale to nie je nic.
tento tyzden je chladnejsie a ked pootvorim okno, tak chipset ma momentalne 27C
jeden by neveril, co dokaze mierne ofukovanie a to este ide iba na 1/2 vykonu chladic
vindy napísal:akoze ono to DOST zalezi od chladica na cpu, mal som box na p4 3ghz s doskou p4p800, ktory vrzgal na maximalne otacky, a pri pretaktovani siel chipset az k 50C, potom som vymenil IBA chladic na cpu za zalman 7700CU a teraz ide do 30C a je vkuse pretaktovany!! pasiv na dotyk mierne hreje ale to nie je nic.
tento tyzden je chladnejsie a ked pootvorim okno, tak chipset ma momentalne 27C
jeden by neveril, co dokaze mierne ofukovanie a to este ide iba na 1/2 vykonu chladic
Jj spravne kolego, pretoze z BOXu ide sice prievan, je to take skor len tak aby sa nepovedalo. Pritom si vsimni ten Zalman ofukuje chipset priamo z vrchu, takze to prefukne ovela viac a naviac vzduch, ktory predrbava tade je takmer studeny oproti tomu luftu z BOX coolera
tak by sa mi mal asik aj viac chladit pasiv na cipsete.. no uvidim.
a som rad ze tam Scythe SCNJ-1000P NINJA Plus rev. B vopcham.
thx
No to by som zas netvrdil, ze pojde dole... Pretoze narozdiel do BOX coolera Ninja fuka inym smerom, na dosku - chipset pojde podla mna ovela menej vzduchu, teda aspon moja skusenost s Ninjou, sice na 945 chipsete, ale je to tak. Ale nemusis sa bat, ten pasiv je tam dostatocny...
misokgb napísal:No to by som zas netvrdil, ze pojde dole... Pretoze narozdiel do BOX coolera Ninja fuka inym smerom, na dosku - chipset pojde podla mna ovela menej vzduchu, teda aspon moja skusenost s Ninjou, sice na 945 chipsete, ale je to tak. Ale nemusis sa bat, ten pasiv je tam dostatocny...
ale ved ten chladic na Ninje sa da nastavit tak aby mi fukat na cipset nie?
Trocha OT, ale zasmejte sa..
Mam doma celeron 1,7GHz na doske abit, neviem aky chipset to je.. Dal som odtial dolu pridavny chladic z bedne, lebo vrzgal jak stare vrata, kukol som po trocha namahavejsej praci, ze kolko to ma a sulal som sa smiechom.. CPU 35°C system 39°C
Frikso napísal:Trocha OT, ale zasmejte sa..
Mam doma celeron 1,7GHz na doske abit, neviem aky chipset to je.. Dal som odtial dolu pridavny chladic z bedne, lebo vrzgal jak stare vrata, kukol som po trocha namahavejsej praci, ze kolko to ma a sulal som sa smiechom.. CPU 35°C system 39°C