wifi a zakon

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
jojko001
Amateur
Amateur

wifi a zakon

Príspevok od používateľa jojko001 »

Mam doma "plechovkeve" pripojenie na wifi! Ta siet nie je nijako zabezpecena, takze sa tam da velmi lahko pripojit! Chcel by som vediet, ze ked som tam pripojeny, či ma može niekto vystopovat? Ozaj a ci je to este trestne? Helpnite ak viete
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Ak je ta siet verejna tak nie, v mestach sa uz rozsiruju taketo siete, cize aj ta tvoja bude zrejme ten pripad. Moze sa tam pripojit kto chce. Kazdy, kto si nechava za wifi platit, by mal mat svoju siet chranenu, takze ty si sa do takej asi nedostal.(jedine, ze by bol admin uplne nezodpovedny :) )
jojko001
Amateur
Amateur

Ta siet nie je verejna! Kamosi čo cez nu surfuju platia! Admin je fakt asi ... ,ale jeho problem :lol: Ja chcem len vediet ci ma mozu nejako vystopovat alebo namerat???
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Samozrejme, ze ta moze vystopovat. Chodis predsa na urcite weby, citas si maily, pouzivas icq, irc... a vsetko moze logovat, moze zistit uzivatelske mena, dokonca aj hesla a podobne. Je to nelegalne, takze pozor! Ak ta to potesi, tak jeden kamarat v Cesku uz na to doplatil.
jojko001
Amateur
Amateur

A nie je nejake riesenie jak by ma nevystopoval! Proste ved mail je annonymný a co by uz zistil zo stranok co navstevujem? A jeho chyba, ze nezabezpecil ap (mac,wep a atd.)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

jojko001 napísal:A nie je nejake riesenie jak by ma nevystopoval! Proste ved mail je annonymný a co by uz zistil zo stranok co navstevujem? A jeho chyba, ze nezabezpecil ap (mac,wep a atd.)
Riesenie je jednoduche zaplat si legalny net ! tych par korun co das za net ti nestoja za ten stres ;) Ano je to jeho chyba ze to nezabezpecil , ale z tvojej strany je to nelegalne, pretoze v podstate okradas tych co si za ten net platia ...
vvert
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vvert »

mozno sa ti zide toto: http://www.hotspotshield.com/ .Kedze to ide cez VPN a to je šifrované a smerovane cez inu IP . :mafia: ,a je to prakticke aj na ine veci :wink: [/url]
Napísať odpoveď