C# - zaklady
C# - zaklady
Zdravim ... potrebujem helfnut ohladom C# ... nejake zaklady viem, syntax tiez. Pomohla by nejak stranka so vzorovymi prokladmi (konkretne nieco s odosielanim hodnot premennych medzi formularmi a nejake operacie s formularmi ako napr. zmena velkosti po zadani do textoveho pola a pod.)
stranky ktore sa zaoberaju C#. Ked pises, ze vies zaklady, tak niektore veci by ti problem robit nemali. A aj keby, kukni msdn.
je ich viac, ale nechce sa mi ich rozpisovat/hladat
Kód: Vybrať všetko
http://www.codeguru.com/
http://www.java2s.com/
http://www.codeproject.com
http://www.programmersheaven.com
http://www.csharp-home.com/articles/
-
mastermind
VIP
nevem v c a c++ mas uplnu kontrolu pamete ...mastermind napísal:a dovod? okrem toho ze na c# potrebujes .NET framework, ktory je na druhej strane relativnou vyhodou?
mas pekne moje oblubene slovicko friend co my dost chyba v c#
a inac je to dost rychlejsie ... napr. iba klasicky zoradenie ... na tom vidiet priepastny rozdiel ...
btw aj c++ ma podporu .netu
By ma zaujimalo jak si to myslel s tym posielanim udajov medzi formularmi: Myslel si to tak, ze v jednom formulari zadas nejaku hodnotu a ten druhy ju precita? Ak hej, tak zaklad je klucove slovo static.rackom napísal:ako pozeram zle som formuloval svoju poziadavku ... nie medzi formularmi ale formami (ako napr. Form1 a Form2).
Ku tej zmene velkosti. Ak si vies zistit velkost formulara (Form1.Size), tak si ju vies aj nastavit priradenim urcitej hodnoty do textoveho pola. Takze ak, sa ma velkost formularu nastavit na urcitu velkost treba dve hodnoty: X a Y. Do formularu by si to napisal asi takymto sposobom: 250 300. Potom by si mohol vyuzit funkciu split na textove pole:
(string[] velkost, char[] oddelovace{'medzery'}) velkost = txtpole.split(oddelovace).
a potom to len vlozit do formulara:
Form1.Size.X = velkost[0] // nulta pozicia je X
Form1.Size.Y = velkost[1] // prva pozicia je Y
Ci nastavis EventHandler, ze sa zmeni velkost hned po zadani do pola alebo po stlaceni tlacidla je na tebe.
Dufam, ze si myslel nieco takehoto... A inak tie stranky, ktore som ti napisal hore, by ti aj mohli pomoct.
Ta syntax co som hore popisal neni presna, napr. pre pole char treba este priradit: new char[] {' '}; ...... bol to len priklad
Uz ani neviem co som myslel tym zmena velkosti po zadani do textoveho polabart11 napísal:Dufam, ze si myslel nieco takehoto... A inak tie stranky, ktore som ti napisal hore, by ti aj mohli pomoct.
Ta syntax co som hore popisal neni presna, napr. pre pole char treba este priradit: new char[] {' '}; ...... bol to len priklad
-
mastermind
VIP
-
mastermind
VIP
takze ty chces aby sucastou tvojej instalacie bola instalacia MSSQL servera?
nehrozi. okrem toho ze by to bolo dost otravne urobit to, je to licencovany produkt a ms by nikdy nesuhlasil s niecim takym...
jednoducho ked chces mat taku aplikaciu musis mat nainstalovany, nakonfigurovany a beziace server.
nehrozi. okrem toho ze by to bolo dost otravne urobit to, je to licencovany produkt a ms by nikdy nesuhlasil s niecim takym...
jednoducho ked chces mat taku aplikaciu musis mat nainstalovany, nakonfigurovany a beziace server.
Moja formulacia otazok je dost debilna ale zatial nemam v pojmoch celkom jasno ...
... Proste chcem aby som tabulku ktoru som urobil v MSSQL pripojil k setupu ... ako som mal napriklad MS Access udaje.mdb tak aby nieco podobne urobilo aj tu ... proste aby som tie udaje mohol vyuzivat na PCC kde sa ten programnainstaluje ...
-
mastermind
VIP
ja som ta pochopil. ide o to ze nemozes oddelit mssql databazu a mssql server. Na to aby si mohol s nejakou mssql databazou robit operacie potrebujes na to mssql server. Ty posles select mssql serveru, on si ho prida medzi joby, vykona ho a tebe posle vysledok.
Teda ak chces mat mssql databazu musis mat mssql server.
Ak chces independent riesenie tak potom xml, alebo access
Teda ak chces mat mssql databazu musis mat mssql server.
Ak chces independent riesenie tak potom xml, alebo access
aha ... no to je dost blbe ... no nejak si uz s tymto poradim ...
2. dalzsi dotaz ... mam viacrozmerne pole vytvorene cez array ...
PR:
string[,] table = new string[x, 8]; // x je nejake cislo
a chcem aby mi do textBoxu vypisalo value table[1,1] az table[1,x] kde x je posledny zaznam a do noveho riadku value table[2,1] az table[2,x]. Novy riadok viempridat (Environment.NewLine) ale neviem ako urobit to s t prehadzovanim riadkov. Skusal som cez foreach ale ten vypise zaradom vsetky zaznamy cisu v table[1,x] alebo table[2,x] a nehodi novy riadok.
2. dalzsi dotaz ... mam viacrozmerne pole vytvorene cez array ...
PR:
string[,] table = new string[x, 8]; // x je nejake cislo
a chcem aby mi do textBoxu vypisalo value table[1,1] az table[1,x] kde x je posledny zaznam a do noveho riadku value table[2,1] az table[2,x]. Novy riadok viempridat (Environment.NewLine) ale neviem ako urobit to s t prehadzovanim riadkov. Skusal som cez foreach ale ten vypise zaradom vsetky zaznamy cisu v table[1,x] alebo table[2,x] a nehodi novy riadok.
-
mastermind
VIP
??? neskusal som to....ale... ako je potom riesene prihlasovanie do tejto DB. subor mdf obsahuje len data a popisovac s uzivatelmi. Ale neobsahuje aj prava, ktore ma dany user. Teopreticky to moze fachat, lebo niekolko krat som prenasal DB na DVD diskoch (jeden mdf detachnuty a rozdeleny) na iny server.....ale tam boli vytvoreny ty isty useri..... teoreticky to moze fachat.... ale je to sakra novinka pre mna, ale myslim si, ze by sa to malo reportovat MS ako diera v systeme.... na ktorej verzii MS SQL to takto slape?
Mam dalsi dotaz ... ked chcem urobit graf ako na to? Ide to nejak inac ako pomocou ciar a spajat ich podla suradnic na FORMe? a dalsia vec ... nevie niekto nejaku stranku kde by boli zadarmo komponenty do .NET Studia?
dost by sa mi to zislo ... nieco na tie grafy ... a este jedna vec ... ked by som chcem nieco take ako graf ale nevyzeral by tak ako klasicky graf ale zastupenie jednotlivych prvkov by zobrazovala hrubka nejakeho obdlznika ako to mam urobit? radsej damaj obrazok aby sme sa chapali

sirka celeho toho farebneho bloku by sa nemenila len percentualne by sa delila podla hodnot v textovych poliach ...
asi toho chcem vela 

sirka celeho toho farebneho bloku by sa nemenila len percentualne by sa delila podla hodnot v textovych poliach ...