tak čo robiť?
tak čo robiť?
Ako má m prinútiť rodičov, aby konečne pochopili, že mam aj vlastne city, že nezaleži na tom či mam 16 alebo 23, že lúbiť dokážem rovnalko?? Nedokážu pochopiť, že mám priateľa, ktorý nie je podla ich predstáv a pritom tu nejde o to aký je, ako vyzerá, alebo čo robi..ani sa nesnažia ho spoznať..a to len preto,že nie je toho istého náboženstva ako oni..neuvedomujú si , že to veľmi vplýva na moju psychiku a na plno ´dalších vecí... bolí to, keď sa ma ani len nesnažia pochopiť a keď vlastne nevedia kto som..
Tu velmi zalezi od toho, o ake nabozenstva sa jedna.. Ak su vasi rimskokatolickeho vyznania a on evanjelik/pravoslavny, tak sus im naznacit, ze veria v toho isteho Boha, iba kazdy ma ine zvyky vyznania svojej viery..
Ak sú tam aj rozdiely v rase/kultúre, to je už horšie, tam sú rodičia nekompromisný a z velkej časti je ich strach opodstatnený.
Ak sú tam aj rozdiely v rase/kultúre, to je už horšie, tam sú rodičia nekompromisný a z velkej časti je ich strach opodstatnený.
-
highlander
Light Expert
-
krupica_dnb
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Neviem preco vacsina z vas vzdycky niekoho odpalkuje uz len preto ze je ten druhy mladsi..... btw axi vyrastala v silno krestanskej rodine, tak naozaj sa budes musiet snazit, lebo takyto ludia posadnuty bohom sa v niektorych pravdach spravaju ako *** ( naozaj teraz nechcem urazat prave tvojich rodicov, to nie) a urcite ide len o nabozenstvo? mozno sa len boja ze mu ide len o sex apod- coe normalneschw33k napísal:moja kedze mas 16 tak rodicov nijak nejako nenut , lebo do 23 sa ti v hlavicke este vela veci zmeni
ked napisala, ze je jedno ci ma 16 alebo 23, tak asi preto, ze jej to iste robili v 16tich a to iste jej robia aj teraz ked ma 23. Takze nerob mudreho a nespamuj.schw33k napísal:moja kedze mas 16 tak rodicov nijak nejako nenut , lebo do 23 sa ti v hlavicke este vela veci zmeni
//stahujem tvrdenie a ospravedlnujem sa schw33kovi
K teme: tazko radit, ale ako bolo napisane vyssie, ak je to vec katolik vs. evanjelik, tak by sa to este dalo vyriesit, ale ak je rozdiel v vohu, v ktoreho verite, tak rodicov len tak nepresvedcis
Ale nechat sa odvrhnut od rodicov, kvoli priatelovi, to sa mi nezda, jedine, ze tej laske naozaj veris, inak neriskuj vazny rozpor s rodicmi, lebo ked sa nahodou rozidete s priatelom tak prides o vsetko.
Asi by bolo dobre keby si napisala o ake nabozenstva sa to jedna (ak ti to neprekaza). Ale v kazdom pripade ak je clovek mily dobry inteligentny, netlaci ta do jeho nabozenstva a LUBIS ho tak preco by mal byt rozdie nabozenstiev problemom to nepochopim...Skus to rodicom normalne vysvetlit mozno pomoze.
aky zas spam,niekoho nazor je spam? , na mudrosti si tu ty neboj, ... ako vies ze to myslela ako ty myslis .. co ak chcela poukazat na to ze ma malo rokov a ked bude starsia ze to bude rovnake...GothaR napísal:ked napisala, ze je jedno ci ma 16 alebo 23, tak asi preto, ze jej to iste robili v 16tich a to iste jej robia aj teraz ked ma 23. Takze nerob mudreho a nespamuj.
-
jamess
Light Professional
povedz teda tvojim rodicom ze ta to boli ked ti to zakazuju, tj. musis im povedat pravdu...taktiez, je uplne jedno kto je akeho nabozenstva, takze tovji rodicia akurat tak radi diskriminuju duhych, pretoze to je ako keby som povedal ze kazdy krestan je imbecil, len preto ze je krestan, len preto ze je ineho nabozenstva ako ja... ak sa mate radi, nic by vam nemalo branit v tom aby ste boli spolu, tj. rodicov treba 'odstranit' (nie doslovne odstranit, preto tie uvodzovky...)
No...kazdopadne dakujem za rady:) vsetko uz som vyskusala..musim cakat, az kym nebudem mat 18..ale ani to podla mna nijako nezmeni moju situaciu... treba dufat..vzdy som sa riadila heslom, ze vzdy moze byt este horsie..ale niekedy sa to neda...proste ak niekto neni v takej situaciii, nevie presne..ale velmi si vazim vase slovaa:))
-
r4wMUnt34q
Star
-
Traktorista
Guru
nie, podla mna to je podstatne,... by som sa im necudoval keby jej branili vo vztahu s nejakym ortodoxnym moslimom alebo nejakym podobnym abnormalom,...r4wMUnt34q napísal:Myslim, ze podstatne je, ze jej rodicia su netolerantny a brania jej v normalnom vztahu, co je vadne, bez ohladu na to akeho vierovyznania su.. Mali by sa nad sebou zamysliet
-
r4wMUnt34q
Star
Tak mi asi unikol popis jej frajera..Traktorista napísal:nie, podla mna to je podstatne,... by som sa im necudoval keby jej branili vo vztahu s nejakym ortodoxnym moslimom alebo nejakym podobnym abnormalom,...
Debilizmus sposobeny nabozenskymi dogmamiKwetinka napísal:shanoyovi odkazujem, ze nech neprehana..ma 22..ale nejde tu o vek a neni moslim:)proste tu ide o to, ze je neveriaci
-
Traktorista
Guru
no on unikol asi kazdemu, pretoze ho sem neuvadza, teda myslim to tak, ze blizsie nespecifikuje rozpor vyznani....r4wMUnt34q napísal:Tak mi asi unikol popis jej frajera..
2kwetinka:nuz, tak to si musis vyriesit sama,... rodicov v tejto otazke tazko presvedcis,.. skus im povedat ze ty ako posol bozi ho privedies na krestanstvo, ze tym budes sluzit bohu, mozno to zhltnu
ja si myslim, ze kazdy rodic sa boji o svoje dieta. A ked ide este k tomu o nabozenstvo, tak to je asi dvojnasobne. Podla mna treba pockat, dospiet a mozno aj rodicia zmudreju a za ten cas im pomalicky ukazat cestu akou chces ist ty a nie aku ti oni vyberaju. A ak vas vztah je silny a si v neho presvedcena, tak sa stretavajte, ale nie na ociach rodicou(potajomky). Mozno to nebude fungovat, ale niet sa kde ponahlat, lebo podla mna ty mas este casu dost.