F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

bax
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bax »

dawo napísal:Dakedy ked som poznal len jeho :lol: som myslel ze aky je uzasny ale to neni o schumacherovi to je o monoposte....
massa kym jazdil na dakom redbulle ci co tak bol furt v zadu okolo 12+ priecka.... a hop do ferrari a uz dostava body...
bacha na to massovo najlepšie umiestnenie v saubere bolo 4. miesto (a to tuším až dva krát) takže nie všetko je o monoposte... myslíš, že keď si ty sadneš do ferrari hneď budeš na bodoch???...massa je jazdet z veľkou perspektívou inak by si ho ferrari nevybralo...

///edit:
navyše ako mi chceš nahovoriť, že keby mišo nebol vo ferrari tak by boli tak vysoko? pozri sa, kde bolo ferrari keď tam prišiel shumi...jeho systematická práca a veľký cit pre auto boli jednou z hlavných príčin náhleho vzostupu ferrari... bol to jazdec nie auto, kto na tom mal zásluhu... a somozrejme aj tím skvelých technikov a inžinierov...

navyše včera mišo dokázal svojim výkonom, že kľudne v F1 mohol ostať ešte minimálne 2 sezóny...spravil tam síce 2 výraznejšie chybyčky no to sa stáva... čo je však hlavné po defekte a takmer jedno kolovej strate na massu sa dokázal prepracovať až na 4. miesto... to by dokázal málokto...a dosť pochybujem, že by to dokázal alonso či kimi... ale to sú dohady... kráľ sa rozlúčil kráľovsky a aj keď nedokázal získať titul, rozhodne neodchádza z hanbov...

o jeho prešľapoch?... tie robí každý... nemal by... ale stáva sa... bol za to veľa krát potrestaný a niekedy až príliš tvrdo tak čo vám vadí?...
Pedrosino
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pedrosino »

SCHUMI 4ever je proste najlepsi bude niaky ten rok trvat kym sa prekonaju jeho rekordy asi na najlepsej ceste je alonso
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

bax napísal:bacha na to massovo najlepšie umiestnenie v saubere bolo 4. miesto (a to tuším až dva krát) takže nie všetko je o monoposte... myslíš, že keď si ty sadneš do ferrari hneď budeš na bodoch???...massa je jazdet z veľkou perspektívou inak by si ho ferrari nevybralo...

///edit:
navyše ako mi chceš nahovoriť, že keby mišo nebol vo ferrari tak by boli tak vysoko? pozri sa, kde bolo ferrari keď tam prišiel shumi...jeho systematická práca a veľký cit pre auto boli jednou z hlavných príčin náhleho vzostupu ferrari... bol to jazdec nie auto, kto na tom mal zásluhu... a somozrejme aj tím skvelých technikov a inžinierov...

navyše včera mišo dokázal svojim výkonom, že kľudne v F1 mohol ostať ešte minimálne 2 sezóny...spravil tam síce 2 výraznejšie chybyčky no to sa stáva... čo je však hlavné po defekte a takmer jedno kolovej strate na massu sa dokázal prepracovať až na 4. miesto... to by dokázal málokto...a dosť pochybujem, že by to dokázal alonso či kimi... ale to sú dohady... kráľ sa rozlúčil kráľovsky a aj keď nedokázal získať titul, rozhodne neodchádza z hanbov...

o jeho prešľapoch?... tie robí každý... nemal by... ale stáva sa... bol za to veľa krát potrestaný a niekedy až príliš tvrdo tak čo vám vadí?...
tak massovi sa zadarilo ked vela dobrych jazdcov vypadlo napr. ked v suzuke prsalo a doslo okolo desiatky jazdcov(ale priznavam ma potencial)... a k sumimu samozrejme ze je-bol jeden z najlepsich jazdcov no keby bol v inej stajni tak na priecky vitazov by tak lahko nedostal...a aky cit pre auto ved za tych vyse desat rokov vo formuli a este pred tym by sa uz patrilo byt nieco viac ako vztah auto-pilot :?
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

dawo napísal:tak massovi sa zadarilo ked vela dobrych jazdcov vypadlo napr. ked v suzuke prsalo a doslo okolo desiatky jazdcov(ale priznavam ma potencial)... a k sumimu samozrejme ze je-bol jeden z najlepsich jazdcov no keby bol v inej stajni tak na priecky vitazov by tak lahko nedostal...a aky cit pre auto ved za tych vyse desat rokov vo formuli a este pred tym by sa uz patrilo byt nieco viac ako vztah auto-pilot :?
neviem ako si to myslel...ale vieš...mišo bol známi svojim citom pre auto ešte z dôb, keď jazdil nižšie súťaže...nemyslím si, že je to zásluha skúseností, aj keď samozrejme tento jeho dar časom rástol...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:Tomasito, čo sa ti nezdalo na posledných dvoch sezónach?
"Zopar rokov" nie su len posledne dve sezony...

... no ak ta to potesi, tak ani posledne 2 sezony, kedy bola zlomena Ferrari mafia- napriek otvorenej naklonnosti Ecclestona a Mosleyho- sa napr. v mnozstve predbiehacich manevrov nedaju porovnat s 90´s, chyba mi tiez stary format kvali, atd. atd. Z F1 sa jednoducho vytratilo to adrenalinove "fluidum", na ktore som bol svojho casu zvyknuty. To, ze F1 uz zopar rokov nie je to co byvala ale neznamena, ze si ju vzdy rad nepozriem- ked som vydrzal sledovat F1 v obd. 01-04, uz ma snad nic viac neznechuti.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

V tom mas pravdu : Chybaju mi velke ceny Mika vs. Schumi
Nasledovali vitazstva start , ciel Michael , co tiez nebolo velmi pritazlive
No a teraz ked to vyzeralo na nadejnu dramu , tak to svk tv nedavala
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

vám chýba mika vs schumi, ale mne prost vs senna a este ked sa medzi nich zaplietol mansel. bratovrazedný boj prvých dvoch spomínaných v McLarene to uz nikdy neuvidíte :wink:
btw tomasito, zlomena Ferrari mafia tu zabúdas na niekolko podstatných vecí. kazdý team musí v preteku odjazdit rovnaky pocet kôl, kazdy investuje tolko financii kolko chce, má, alebo moze (toyota mala po niektore roky najvyssi rozpocet a vysledky sa nedostavili), jazdia na tom istom asfalte, vsetky monoposty maju 4 kolesá :wink: pre kazdeho platia rovnaké pravidla, ktore si aj tak kazda stajna vysvetluje po svojom.

to co ty nazývas Ferrari mafia, tomu ja hovorím technologický náskok, ktorý bol aj tebou v spomínanom období obrovský a nepopieratelný.
Tomasito
VIP
VIP

krija, co ma toto spolocne s mojim prispevkom vyssie? Je naozaj zaujimave, ako si opakovane a napriek upozorneniu dokazes domyslat miesto toho, aby si vychadzal z toho co realne citas.

1. Odkedy schw33kovi vykas? Ja som totiz nikde suboje Mika vs. Schumak, ani suboje Senna vs. Prost vs. Mansell nespominal. A pokial si myslis, ze si tu jediny, kto mal moznost sledovat suboje tychto velikanov svojej doby, mylis sa- aj ked ja v porovnani s tebou sledujem F1 “len“ od sezony 93, nie kazdy mal v tomto konkretnom pripade to “stastie“ narodit sa skor. Uz 2x v tej istej teme som si vsimol, ako sa OT snazis putat pozornost na obdobie, pocas ktoreho mas udajne moznost sledovat F1...

2. O5 mi unika motiv tvojich slov. Kde namietam technologicky naskok Ferrari? Kde spochybnujem system financovania teamov, rovnaky asfalt pre vsetkych, 4 kolesa pre vsetky monoposty etc.? Krija, krija, jasne si sa ma pytal, co mi vadilo v poslednych 2 sezonach- napriek tomu, ze som hovoril o obdobi "poslednych rokov"... ja som ti s ohladom na tebou vytiahnute posl. 2 sezony jasne uviedol konkr. priklady- mnozstvo predbiehacich manevrov, stary format kvali. Pozri sa, o com tu v tejto suvislosti pises...

3. Ad. Ferrari mafia: Ten tvoj obrovsky a nepopieratelny technologicky naskok Ferrari ma z velkej casti povod prave za zelenym stolom Mosleyho FIA- tento technologicky naskok by vyzeral uplne inak, keby napr. koncom 90´s FIA nezakazala McL system tzv. inteligentnych brzd- napriek tomu, ze tento system pravidla nezakazovali- ci berilium- ktore pravidla taktiez nezakazovali (argumenty typu, ze berilium skodi vtacikom su este aj dnes smiesne). Zoberme si tiez napr. testovanie aerodynamickych noviniek, ktore malo moznost Ferrari ako jedine testovat este predtym, ako ich FIA odsudhlasila pre nove pravidla. To sa potom buduje obrovsky a nepopieratelny naskok... Podivuhodnych rozhodnuti FIA, z ktorych vytazilo najma Ferrari/Schumak bolo pritom viacero. Ked si k tomu pripomeniem nejeden vyrok ci uz Ecclestona, alebo Mosleyho, najma v obdobi dominancie McL na konci 90´s, z ktorych bolo zjavne, ze su viac nez nakloneni Ferrari v snahe zlomit tuto dominanciu McL, nenapada ma ine ako to, co na tribunach F1 bolo mozne zhliadnut uz mnoho krat- FERRARI MAFIA, ci RED RATS. A to uz nehovorim o mnozstve inych nesportovych chrapunstiev, ktore boli tak typicke pre Ferrari za Schumakovej ery (niektore z nich tu uz odzneli). Preto som rad, ze tento chrapun ako pilot v F1 skoncil a verim, ze uz coskoro za nim odidu aj curamedani ako Mosley a Ecclestone...

Bye SCUMi
Prílohy
schumacherend.jpg
schumacherend.jpg (24.84 KiB) 792 zobrazení
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

dawo napísal:tak massovi sa zadarilo ked vela dobrych jazdcov vypadlo napr. ked v suzuke prsalo a doslo okolo desiatky jazdcov(ale priznavam ma potencial)
No aj to je umenie.. nevypadnut pocas dazda.. byt sikovnejsi ako kopec dobrych jazdcov, ktori vypadli (co si spominal).. aj za to si zasluzi body! ;)
dawo napísal:... a k sumimu samozrejme ze je-bol jeden z najlepsich jazdcov no keby bol v inej stajni tak na priecky vitazov by tak lahko nedostal...a aky cit pre auto ved za tych vyse desat rokov vo formuli a este pred tym by sa uz patrilo byt nieco viac ako vztah auto-pilot :?
Schumacher v druhych pretekoch kariery ziskal 2 body.. v 8. zavode dosiahol podiove umiestnenie a do 1 roka a 5 dni od zaciatku posobenia v F1 ziskal prve vitazstvo GP. :) Zeby nahoda? Benetton v tom obdobi nepatril medzi spicku.. hral az stvrte husle po McLarene, Williamse a Ferrari.. :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tomasito napísal:Ked si k tomu pripomeniem nejeden vyrok ci uz Ecclestona, alebo Mosleyho, najma v obdobi dominancie McL na konci 90´s, z ktorych bolo zjavne, ze su viac nez nakloneni Ferrari v snahe zlomit tuto dominanciu McL, nenapada ma ine ako to, co na tribunach F1 bolo mozne zhliadnut uz mnoho krat- FERRARI MAFIA, ci RED RATS.
A co vsetky tie kroky proti dominancii Michaela v casoch 01-04 ?? V F1 im zdy islo o to, aby boli preteky zaujimave. Ked sa islo proti McL to ti vadilo, ale ked sa islo proti Ferrari tak to je uz spravne ze dpc.
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Schumacher v druhych pretekoch kariery ziskal 2 body.. v 8. zavode dosiahol podiove umiestnenie a do 1 roka a 5 dni od zaciatku posobenia v F1 ziskal prve vitazstvo GP. :) Zeby nahoda? Benetton v tom obdobi nepatril medzi spicku.. hral az stvrte husle po McLarene, Williamse a Ferrari.. :)
okrem toho vo svojej druhej sezóne získal 3. miesto... no čo sa týka štartu kariéry nemá na jacquesa villeneuva... ten v spomínanej 2. mišovej sezóne (avšak prvej kompletnej) získal druhé miesto, pričom mal dlho šancu na titul a v ďaľšej sezóne už si titul užíval naplno....avšak čo týchto dvoch pilotov odlišuje sú rozhodnutia... jacque spravil chybu prestupom do baru, naopak mišo spravil najlepšie čo mohol - prijal zmluvu od ferrari... nuž čo mišo je proste fenomén a má aj podporu šťasteny (ktorá ho však opustila v tej najnevhodnejšej chvíly...)

k tomu čo si napísal o massovi... niečo podobné som mu chcel napísať, ale nejak som na to zabudol..
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Frito22 »

Pedrosino napísal:SCHUMI 4ever je proste najlepsi bude niaky ten rok trvat kym sa prekonaju jeho rekordy asi na najlepsej ceste je alonso
jj moja rec len skoda ze ide do MC.uvidime ze ci mu pojde lepsie tam alebo predtim v renaulte
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

frito22+pedrosino: alonso prekoná miša akurát tak vo sne... nevie robiť dobré rozhodnutia... ísť v súčastnosti do mclarenu bude podľa mňa jeho samovraždou... skôr predpokladám, že jeho kariéra bude mať podobný priebeh ako jacquesa villeneuva...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

bax napísal:no čo sa týka štartu kariéry nemá na jacquesa villeneuva...
njn.. Jacquesovi sa podarilo hned svoju prvu sezonu v r. 1996 nabehnut do Williamsu, ktory bol vtedy na svojom vrchole.. :) taketo vysledky da sa povedat boli jeho povinnostou.. obzvlast po odchode Damona Hilla.. ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

bax napísal:jacque spravil chybu prestupom do baru, naopak mišo spravil najlepšie čo mohol - prijal zmluvu od ferrari...
Schumi isiel do Ferrari, ktore roky neziskalo titul. Ferrari sa dostalo tam kde je hlavne kvoli nemu. Patri medzi najlepsich testovacich jazdcov, teda teoreticky by malo byt jedno kam by pretupil :)
Ide o to, ze jazdec musi s autom zit a vediet co kde vylepsit. Ak ma iba talent na jazdenie tak sa musi spoliehat na zvysok tymu, ze mu pripravi vyborne auto, v sucasnosti mam taky dojem z Alonsa :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Cakal som kym niekto pride s takym argumentom. Normalne vidim tu situaciu. Preteky skoncia, vsetci zbalia veci v paddocku a odlietaju do sidla timu, len Michael si oblecie monterky, lahne si pod auto a cele noci si ho sam vylepsuje. Vecer si lahne k zene do postele a snimi v posteli lezi aj jeho predne kridlo z monopostu. Kdezto Alonso sa ide ozrat, vymrda par modeliek, potom zahlasi pred pretekmi: "hej chlapci mechanici, chcem auto co ma 1000koni pri 15000otackach a tazisko pod urovnou vozovky", v nedelu sa s nim postavi na start a vyhra. :roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Vies, ze som to tak nemyslel, testuju vsetci, ale ide o to, kto skor najde chybu a riesenie, v tom je Michael neprekonatelny a vysledky vidno.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pamatas si, nie je to tak davno, ako Renault nasiel jedno riesenie v podobe tlmicov, ktore (musi aj najvacsi zaslepenec uznat) davali celemu startovemu polu riadne "na frak". A co spravil Bernie? No zakazal ich :-) No comment. Zda sa mi to, ze vylepsenia sa nezakazuju iba ak s nimi pride Ferrari, vid Tomasitove predchodzie prispevky.
bax
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hmm...a čo tak flexibilné krídla...ono prišlo s tým ferrari...najprv ich povolili a potom zakázali...
Tomasito
VIP
VIP

Mozem vediet odkial mas, ze s tym kridlom prislo Ferrari? Totiz, aj ked spociatku bolo poukazovane na Ferrari, po presetreni situacie zo Sepangu FIA v tejto suvislosti poziadala u upravu prednych kridel aj McL a BMW... Clanok 3.15 technickych pravidiel FIA flexibilne kridla jednoznacne zakazuje, pricom pravidla sa pocas sezony nemenili- islo len o vyklad k uz existujucim pravidlam o ktory poziadalo 8 teamov... a ja ho kvitujem, pretoze keby na to nikto nepoukazal, nelegalne- nebezpecne- kridla by sa mozno pouzivali dodnes. BTW. Ferrari tymto nijako poskodene nebolo... urcite nie viac, ako uz spominany McL a BMW.
Napísať odpoveď