Chystám sa kúpiť notebook, no bude to môj prvý, a preto by som sa predom rád poradil. Hlavne s niekym, kto už notebook má. Na čo sa mám zamerať pri výbere, na čo si dať pozor.
Predstavu mám o cene (cca 30 000 sk). Bude to na bežné použitie. Doma - kde nám klasický desktop už nestačí, a takisto aj v škole - keďže som sa "na staré kolená" posadil externe do školských lavíc...
Bolo mi poradené napríklad toto:
oblubeny obchod datacom ... dalej by som zasiel do imperia (neviem ci je len v KE alebo aj inde...), ale ja som ho objednal u spoluziacky (maju firmu) za 31 000,- Sk ... ceny byvaju o takych 500 - 1000 SK rozdielne
smejo napísal:oblubeny obchod datacom ... dalej by som zasiel do imperia (neviem ci je len v KE alebo aj inde...), ale ja som ho objednal u spoluziacky (maju firmu) za 31 000,- Sk ... ceny byvaju o takych 500 - 1000 SK rozdielne
Keď si konkrétne všimneš ten link, ktorý som tam uviedol, to je myslím internetový obchod. Takému by si v tomto smere dôveroval?
audiotrack napísal:šak nie, no to je už na tebe či budeš veriť alebo nie. Faktom ostáva že internetové obchody normálne fungujú a ľudia ich využívajú..
Myslím, že vždy budú trochu lacnejšie, keďže vedia ušetriť na priestoroch a zamestnancoch...
Vieš mi poradiť s notebookom? Máš nejaké skúsenosti?
no kedze mam skoro podobny notebook.. oznacovany Q067 ale mam tam 5400 disk.. mozem povedat k tomu , ze ten turion sa strasne prehrieva... neviem ci to len mne alebo kazdemu... 70 bezne... Ked je pod zatazou som nameral max 83
no k tomu internetovemu obchodu ja som si objednal mobil ale nie zo Slovenska ale z Ceska a proste prislo to trocha s oneskorenim (asi preto ze som to objednaval v sobotu alebo ja neviem) pisalo to tam ze do 2 dni to ma prist mne to prislo za 4 abo 5 uz neviem , prisla slecna z UPS zazvonila mi ukazala mi zbozi dal som jej peniaze podpisal si papier o dobierke a som spokojny mas to to iste by som povedal
smejo napísal:z internetovyhch obchodov som este nekupoval nic, preferujem normalne obchody-pridem, poradim sa, odskusam, zaplatim a idem
Ešte k tomu nášmu typu, ktorý Ty už máš aj objednaný. Vraj tam je chipset je SIS 756 + SIS 964L, čo vraj nie je zrovna najšťastnejší chipset. A predajca mi nevedel zatiaľ upresniť, aká dvd-mechanika tam je.
Ty si aj pozeral nejaké recenzie na nete?
OK, objednavka bola zrusena, lebo boli nejake problemy s dodavatelom (vo vacsine shopov v KE), ale vraveli, ze toi objednavaju z Prahy - a tak sa chcem opytat, ci by ste mi nevedeli povedat, kde sa to da v Prahe splasit (teda odkial to beru) ... nasiel som jeden shop (Zero), kde ho dokonca maju aj skladom za 31 090 ,- SK, ale z Prahy by mi to mozno bolo vyhodnejsie (mam v Prahe sestru) ... pls poradte ak viete ...
btw chipset by tam mal byt ten SIS 756 + SIS 964L, o mechanike neviem nic presnejsie ...
smejo napísal:OK, objednavka bola zrusena, lebo boli nejake problemy s dodavatelom (vo vacsine shopov v KE), ale vraveli, ze toi objednavaju z Prahy - a tak sa chcem opytat, ci by ste mi nevedeli povedat, kde sa to da v Prahe splasit (teda odkial to beru) ... nasiel som jeden shop (Zero), kde ho dokonca maju aj skladom za 31 090 ,- SK, ale z Prahy by mi to mozno bolo vyhodnejsie (mam v Prahe sestru) ... pls poradte ak viete ...
btw chipset by tam mal byt ten SIS 756 + SIS 964L, o mechanike neviem nic presnejsie ...
mozem aj ja jednu radu ? ak ano dakujem :
intel II
ram 64
HD -6GB
cdromka
nejaka graf.
cena 4500sk oplati sa ?
je celkom v pohodicke.
len ze ci neurombim hlupost ked ho kupim.
THX all
R1k1nko napísal:mozem aj ja jednu radu ? ak ano dakujem :
intel II
ram 64
HD -6GB
cdromka
nejaka graf.
cena 4500sk oplati sa ?
je celkom v pohodicke.
len ze ci neurombim hlupost ked ho kupim.
THX all
A zoženieš naň batériu, keby sa tejto náhodou niečo prihodilo?
fikus-kukis napísal:A zoženieš naň batériu, keby sa tejto náhodou niečo prihodilo?
hm vidis ... to ma nenapadlo. ale zas tak stary nootebok to nieje. mozno sa nieco raz najde.
berem ho na splatky
bo ja som len student kese nejdu rychlo
Keby mali prevádzku v Nitre, tak si u nich objednám. Cena je dobrá.
Nezmenil si názor? Berieš ho? Ja už teda asi tiež. Na čo ho budeš využívať?
zatial som nazor nemenil, ale este nie som rozhodnuty u koho to kupit ... nedavno som pisal do datacomu a mi dali cenu nieco cez 33 tisic ... ak by ho mali skladom tak ho beriem od nich (inac od nich mam aj monitor - oblubeny obchod ) ... ale este by ma zaujimalo aj to s tou prahou
smejo napísal:zatial som nazor nemenil, ale este nie som rozhodnuty u koho to kupit ... nedavno som pisal do datacomu a mi dali cenu nieco cez 33 tisic ... ak by ho mali skladom tak ho beriem od nich (inac od nich mam aj monitor - oblubeny obchod ) ... ale este by ma zaujimalo aj to s tou prahou
Cez 33 tisíc? To bude asi aj s operačným systémom, nie?
Ja som bol včera u nás v Nitre, v Sharku (či ako sa to volá), predajca mi hovoril, že ho určite budú mať, takže sa už teším.