To ze to amd nepomoze ..3ghz athlon ziadnemu core2duo procaku prdel nenatrhne .... amd bude mat konkurencie schopny procak az v roku 2008 zalozeny na platforme K8L a podporou DDR3
ako som povedal....kym neprislo core2duo tak mali celkovo navrh amdcka ale aj teraz cenovo ...a co sa vykonu tyka neviete co pride o rok s cim vyrukuje amd a potom zase vsetci amd ruleeezzz a podobne hlasky......
Šak uvidíme... Inak, síla C2D sa neskrýva v tom, že by boli dvojjadrové, ale v architektúre samotného jadra. Preto Intel chystá jednojadrovú verziu, ktorá bude síce podstatne lacnejšia, ale zato minimálne rovnako výkona.
Marko5211 napísal:AMD 4ewer
a co sa intelu core duo vs AMD 6000+ tyka nevravte hop kym vam nepreskoci....
ja osobne si radsej pockam na testy...
AMD X2 6000+ je stara architektura a jeho vykon si mozes jednoducho otestovat pretocenim terajsich procesorov. C2D je momentalne vykonnostna spicka a to je holy fakt.
t0m4s3 napísal:pre tych co nevedia citat - najdi si testy napr. X2 4800+ pretoceneho na 3GHz a mas X2 6000+
Pozor! Athlon64 X2 6000+ bude vyrábaný 65nm technológiou (zatiaľ čo jeho predchodcovia sa vyrábajú 95nm technológiou). Takže ako napísal Marko5211: Treba si počkať na testy a potom sa uvidí.
Mr.Henky napísal:Pozor! Athlon64 X2 6000+ bude vyrábaný 65nm technológiou (zatiaľ čo jeho predchodcovia sa vyrábajú 95nm technológiou). Takže ako napísal Marko5211: Treba si počkať na testy a potom sa uvidí.
ked uz tak 90nm, ale to na fakte, o vykone nic nemení. co mu mohlo pomôct to zostalo nezmenené. a to veľkosť L2 Cache=iba 2 x 1MB. tebe uniká jeden doležitý fakt. mýliš si technologiu s vyrobným procesom. technologia zostala nezmenená. nieco podobne tu uz pisal jjj. nova technologia príde az v r.2008.
krija napísal:ked uz tak 90nm, ale to na fakte, o vykone nic nemení. co mu mohlo pomôct to zostalo nezmenené. a to veľkosť L2 Cache=iba 2 x 1MB. tebe uniká jeden doležitý fakt. mýliš si technologiu s vyrobným procesom. technologia zostala nezmenená. nieco podobne tu uz pisal jjj. nova tachnologia príde az v r.2008.
Thak ups, nejak som si pomýlil to číslo. Inak, nie nová technológia, ale nová architektúra (K8L). A ten L2 cache zas AŽ taký význam nemá. Pri testoch porovnávajúce Sempron a Athlon64 sa jasne ukázalo, že to síce má svoj význam, ale nie až thak markantný. "Nový" výrobný proces umožní nasačkovať do jadra viac tranzistorov, zvýšiť frekvenciu a znížiť príkon. Ale nakoľko to bude stačiť, to ukáže až december.
este jeden malý postreh. AMD Athlon64 X2 6000+ bude vyrábaný aspoň zo začiatku takto: 6000+,, 3,0 GHz,, 125 W,, 1 MB × 2,, 90nm - Windsor a nie ako si uvádzal ty, 65 nm vyrobny proces. mimochodom to je aj v 1. linku tvojho prvého príspevku. je to premenovaný procesor FX 64. nic viac, nic menej.
Mr.Henky napísal:Zrejme máš pravdu, asi fakt z počiatku. No potom sa prejde na nový výrobný proces a ešte len potom začne skutočná sranda.
uz pochop, ze novy vyrobny proces nebude mat za nasledok zvysenie vykonu. Novy vyrobny proces umozni lacnejsiu vyrobu, vacsiu vytaznost cipov, nizsiu spotrebu a nizsie tepelne vyzarovanie. Vyssi vykon prinesie az zbrusu nova architektura, teraz oznacovana ako K8L
t0m4s3 napísal:uz pochop, ze novy vyrobny proces nebude mat za nasledok zvysenie vykonu. Novy vyrobny proces umozni lacnejsiu vyrobu, vacsiu vytaznost cipov, nizsiu spotrebu a nizsie tepelne vyzarovanie. Vyssi vykon prinesie az zbrusu nova architektura, teraz oznacovana ako K8L
No šak ja netvrdím, že to bude nejak extra rýchlejšie. Ja len tvrdím, že to bude lepšie. Tojď vsjo.