Ako si preniest internet vzduchom domov ???

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

Ako si preniest internet vzduchom domov ???

Príspevok od používateľa Ykso »

ahojte

potrebujem poradit aky hardware kupit a ako to zhruba zapojit aby som si vedel preniest vzduchom internet z prace aj domov.

V praci som pripojeny ADSL od Slovak Telecomu a pouzivam klasicky router so 4 portami.
Nevyznam sa moc do wifi ale potreboval by som si internet dostat aj domov,teda ak skoncim v praci aby som toto jedno pripojenie vedel pouzivat aj doma.

Pracu mam na prizemi v jednej budove ale byt vsak mam asi 300-400 m vzdusnou ciarou, samozrejme cez cele mesto a cez panelaky.

Da sa to nejako ??? popr. aj nejaku cenovu kalkulaciu ???

Diky

:)
Blackburn
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako si preniest internet vzduchom domov ???

Príspevok od používateľa Blackburn »

lacnejsie by ta vyslo zakupit si nejaky program od T-comu nez tahat tento net cez cele mesto....ak by sa to aj dalo, co sa da, ale financne dost narocne,tak by sa ti zrejme stratila ta prenosova rychlost, ktoru mas v praci.
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

nooo ale zase zapajat pevnu linku, pausal, viazat sa na dva roky atd atd...
dost platim teraz nenazratemu monopolu...

kolko by to asi stalo ???
uz som rozmyslal aj o wifi pripojeni od miestneho "providera"

:?
nebel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nebel »

mal si si kupit net od T mobile rychly internet a mal by si pokoj, mohol by si si modem vlacit so sebou kam len chces ci domov ci do prace, ;)
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

Ykso napísal:nooo ale zase zapajat pevnu linku, pausal, viazat sa na dva roky atd atd...

ver, ze by to vyslo dost, premyslaj o antenach (nie jednej), nejakych apckach...

len jedna kvalitna smerova okruhla parabolicka antena CSAT ISM HP 26 ktora je kvalitna najma voci ruseniu stoji cez 3200.-SK , taku antenu by si nepotreboval len jednu....

ty budes potom potrebovat aj vsesmerovu 12db to mas tak za 2500.-SK

+ mozno este nejake, neviem aky tam je dosah
+ AP,wifi karta

to mas tak do 10 000.-SK samozrejme +-
(samozrejme, ze rychlost nebude taka aku mas v praci, dovod? wifi...)
nebel napísal:mal si si kupit net od T mobile rychly internet a mal by si pokoj, mohol by si si modem vlacit so sebou kam len chces ci domov ci do prace, ;)
ty nerozumies, ze on to chce zrejme zadarmo tahat z roboty? on nic nekupoval...tak laskavo nespamuj ked vies pi*u o situacii, dobre?
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

presne chcem to z roboty aj domov...
a je zlozite vsetko toto pozapajat ???

ako to je s vyskou ??? firmu mam dost nizko ...
byt vysoko ...

hmmm ?

:)
Buli
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Buli »

bud to potiahnes cez mesto, alebo okolo, neviem ake mas rusenie, jedno z rieseni je to hodit direct s 26 sitami na seba, ale je to ako loteria ci to prejde cez vyskove domy s tym ze anteny by mali byt najlepsie na strechach, dalsia moznost vyhliadnut v okoli roboty strechu budovy, odkial je priamy vyhlad na robotu aj na miesto bydliska..., najst budovu z ktorej je tiez ten isty vyhlad ale na okraji mesta, ak by bola predosla trasa zarusena... moznosti je este viac, ale jedna blaznivejsia ako druha. A nie je zaruka ako ten net pojde.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

Blackburn napísal:ty nerozumies, ze on to chce zrejme zadarmo tahat z roboty? on nic nekupoval...tak laskavo nespamuj ked vies pi*u o situacii, dobre?
sa ukludni laskavo, vobec nespamoval,..
z toho co napisal som pochopil ze je SZCO a plati si net vo firme a nece druhy net aj domov,..
teda ak som si spravne domyslel, a vtom pripade bol ten tvoj udajny "spam" dost dobrou poznamkou,..
:roll:
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

nebel napísal:mal si si kupit net od T mobile rychly internet a mal by si pokoj, mohol by si si modem vlacit so sebou kam len chces ci domov ci do prace, ;)
t mobile ma rychli net?fakt? ze ja o tom neviem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ykso napísal:nooo ale zase zapajat pevnu linku, pausal, viazat sa na dva roky atd atd...

Podla mna pre teba bude lepsie zriadit si normalny net doma, pretoze pokusat sa dostat net bezdrotovo z prace domov je narocne a s velkym rizikom. Ak by to bol aspon priamy vyhlad, tak by sa ti to mohlo oplatit dost dobre, ale v sucasnej situacii nemas ziadnu istotu, ze ten signal prejde.
Napísať odpoveď