Planéta ZEM?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nadl
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Planéta ZEM?

Príspevok od používateľa nadl »

Čo si mylíte, kam kráča naša zelená planéta. V TV Markíza som videl ako
moský príboj vyhadzuje na pobrežie mrtvé rybky,Grécku nazývané gavros.
Človek postoj a zamyslisa! Neúmerná ťažba drevnej hmoty a vysoký nárast
produkcie automobolov. Prečo to píšem? Jeden prúdový motor lietadla za
jednu hod. letu spalí toľko kysliku čo nevyprodukuje les o rozlohe.
jedného hektára za jeden rok!!!!!!
Aký je Váš nazor, kam smerujeme? Myslím že už veľa prírodovedcom sa začínajú vlasi ježiť. napr. Benátky námestie Svätého Marka atd..... Aj hľa otvorila sa téma globalneho oteplovania. Asi na tejto planete je malo ludí ktorých by to zaujimalo! Myslím si že bude už bude pozde keď nám začnú padať ľadové tehli na hlavu.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Smerujeme do záhuby ! Zacinaju sa robit umele ostrovy , tovarne viac a viac nicia prirodu a nás ! A lesov stale ubuda ! Kam sa budeme chodit prechadzat s nasimi detmi ?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Dobrá téma...
Nie som síce greenpeacák, ale páči sa mi jedno ich motto.
Neviem ho presne, tí čo ho viete, doplňte ma.

Keď vytneme posledný strom, otrávime poslednú rieku, zabijeme posledné zviera...
Zistíme, že peniaze sa jesť nedajú...

Je to dlhšie, ale na zobrazenie myšlienky to stačí :)
---Aaron---
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ---Aaron--- »

strasne... predsa zijeme v modernom svete...vsetko to,co nie je normalne dostupne sa vytvara clovekom...dajme tomu ostrovy...uz si mozme kupit vlastny ostrov...dokonca niekto si kupil aj pozemok na Marse :lol: ...
Este som neletel lietadlom..mam strach z lietania :)
Nasa Zem akotak este vydrzi...ale ktovie ci dlho :? ... clovek sa nezastavi a nepouci... ved co zmoze jeden clovek kebyze to dodrziaval...
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

ZEM? dakujem, neprosim, idem zit inam, uz ma to tu nebavi...
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Niekde som cital, ze ak sa zo zemou a nasim zivotnym stylom nezacne nieco robit, tak zem za cca 120 rokov nebude obyvatelna, a to kvoli: globalnemu oteplovaniu, vysokemu narastu populacie, zvacsovaniu ozonovej vrstvy, zmensovaniu sa zdrojov pitnej vody a kolapse, ked dôjde ropa. Takze je mozne, ze sme niaka pred pred pred posledna generacia pozemstanov a potom spat do praveku :? .....to uz fakt na case zacat hladat niaku inu planetu :lol:
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

myslim ze ak dojde k nejakej katastrofe a pocet ludi sa rapidne zmensi, tak to tejto planete len prospeje. ruzovo to nejak nevidim. staci ze sa roztopia ladovce, moria sa ochladia, prestane prudit golfsky prud a z celej europy bude jedna ladiaren. vezmite si ze Spanielsko je na tej istej polohe ako new york ale to pocasie je neporovnatelne. vsetko kvoli prudeniu vody.ked sa to zastavi tak pride problem. a ked zacne dalsia doba ladova tak to sme sa dosrali a pojdeme zit dakam do afriky. ale naco strasit ludi? neh si ziju svoje zivoty a neh nemaju ani tusenia co tym svojim zivotnym stylom sposobuju. aj tak ho nezmenia, lebo je pohodlny.
AppleBred
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AppleBred »

Na objektivne zhodnotenie a posudenie tychto faktov asi nikto z nas nema dostatok informacii a moznosti. Je zrejme, ze ekosystem tejto planety clovek ovplyvnuje pomerne vyznamne. Nedavno som cital studiu viacerych vyznamnych klimatologov, ktory napocudovanie prisli k zaveru, ze napr. globalne oteplovanie nemusi mat ani zdaleka nieco spolocne s cinnostou cloveka (pointa bola, ze oteplenie nenastava po zvyseni obsahu CO2 v atmosfere, ale zistili, ze v sucasnosti sa teplota atmosfery zvysuje nezavysle na obsahu CO2, resp. najprv doslo k zvyseniu teploty a az potom obsahu CO2). Cize sa straca princip kauzality. Tazko povedat, ako to je vskutocnosti, kedze ani vedci nie su zajedno a nerozumeju vsetkym procesom prebiehajucim na nasej planete. Samozrejme ze suhlasim, ze sucasnim spravanim cloveka si vlastne pilujeme konar na ktorom sedime.
Nemyslim si, ze ale ohrozujeme zivot na tejto planete. Zivot je velmi silny a svoju cestu si najde. Nech uz sposobime na tejto planete akukolvek katastrofu, zivot prezije aj ked mozno v uplne inej podobe ako ho pozname v sucasnosti a kludne aj bez nas.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

Pozrite sa na to takto ... kazdy vravi o tom ako sa zem znecistuje ... no doba je vsak taka ze vecsina z nas si nemoze dovolit nepouzivat automobily a niektorí ani lietadlá ... Tak isto je to aj z výrobou elektriny .Ano existuju aj alternativne zdroje, ale nikdy nebudu stacit na pokrytie narokov na elektrinu pre cele ludstvo. Ja vidim problem v tom, ze kudska populacia sa stale zvecsuje a z toho dovodu musime viac vyrabat a zaroven viac znecistocat, cize nicit planetu. Existuje teoria od jedneho vedca , kotreho meno si uz nepametam, ktory hovori o tom, ze zivocichy urciteho druhu vyuzivaju zdoje, ktore poskytuje tato krajina, az kym ich nevycerpaju a potom maju 2 moznosti bud za zdrojmi putuju, alebo vyhinu. Co je presne pripad ludstva . Niesme schopny vyrabat take velke mnozstva tak , aby nebola nasa zem poskodovana. Suvisi to nielen s automobilmi , ... ale aj zo samotnou produkciou jedla, oblecenia a ostatnych pre nas nevyhnutnych veci... Toto je podla mojho nazoru vyvoj ktory nedokazeme zastavit a ze nasa populacia uz nebude schopna zit na zemi ... Co mozme urobit je to ze sa budeme snazit tento koniec oddialit , aby sme mohli vynajst nove technologie a zit na inej planete, kym sa zem obnovi. Keby sa vsetky peniaze , ktore sa v dnesnej dobe ivestuju do vyvoja a vyroby zbrani investovali do enviromentalistickeho a vesmirneho vyskumu , mali by sme aspon vasciu nadej ako ludstvo. Ano znie to dost ako sci-fi, ale nemame na vyber. ani keby sa uplne zmenil styl zivota a uplne ine veci by nadobudli ine hodnoty, raz by sa zem stala presytenou ludmi a ludstvo by aj tak vyhynulo.

tuto spravu som pisal uz vcera ale zblbol net ... z tymto dole tiez suhlasim a je to dalsia moznost toho co nas caka...
zelovoc napísal:myslim ze ak dojde k nejakej katastrofe a pocet ludi sa rapidne zmensi, tak to tejto planete len prospeje.....
Btw tym "nas" myslim ludstvo a nie nasu generaciu , je viac ako pravdepodobne ze my si este v klude dozijeme bez nejakej vyraznejsej zmeny...
nadl napísal:... zelená planéta...
hmm pokial viem tha stale bola zem modra planeta ... alebo som farboselpy ? :wink:
Obrázok
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Nestane sa vobec nic.. Na zemi bezi jeden cyklus, ktorí sa zasa zopakuje. Nasa civilizácia sa sama vyhubí a zacne sa odznova rozvíjat dalsia kultúra. To, co teraz vieme, sa zabudne, znovu objaví a stopy po nás pomali budú miznúť a domnelí archeológovia to málo, co objavia si úplne zle vysvetlia. Vedci budú oslavovať pokrok, duchovní upozorňovať na skazu, vojaci bojovať.. A tento cyklus sa bude stále opakovať dookola
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

Frikso napísal:Nestane sa vobec nic.. Na zemi bezi jeden cyklus, ktorí sa zasa zopakuje. Nasa civilizácia sa sama vyhubí a zacne sa odznova rozvíjat dalsia kultúra. To, co teraz vieme, sa zabudne, znovu objaví a stopy po nás pomali budú miznúť a domnelí archeológovia to málo, co objavia si úplne zle vysvetlia. Vedci budú oslavovať pokrok, duchovní upozorňovať na skazu, vojaci bojovať.. A tento cyklus sa bude stále opakovať dookola
zaujmava teoria
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

ani ma to netrapi pokial existuje pivo a sex
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Frikso.. jedna z dosť možných alternatív vývoja civilizácie na zemi.. ak si ju niekto chce predstaviť, stačí si pozrieť film Planéta opíc. ;)

Ale pravdepodobnejšia sa mi zdá tá, že nakoniec ľudstvo predsa len dokáže kolonizovať okolité planéty a tak "uľaviť" zemi. Držím palce svojím prapraprapraprapraprapraprapravnukom a prapraprapraprapraprapraprapravnučkám. ;)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

ak sa neprestane ludstvo spravat tak sebecky ako sa zacalo spravat v poslednych par storociach tak sa sami vyhubime...a my [ludia] sa neprestaneme spravat sebecki :)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Jaki ste vsetci zrazu ohladuplni k ziv. prostrediu.

Na dovolenky lietate lietadlami, kazdy den najazdite autom niekolko desiatok a mozno aj stoviek km a ked ziadne nemate alebo mate stare tak si chcete nejake kupit.
Vyuzivate vsetky materialy a vyrobky vo velkom tak ako kazdy iny.

Nikto nech nerozprava ze kam speje svet ked jemu samemu je to uplne jedno ! :!:
---Aaron---
Light Star
Light Star

Sheep napísal:Nikto nech nerozprava ze kam speje svet ked jemu samemu je to uplne jedno ! :!:
preto mas v avatari elektricku...ale poviem ti...mne je jedno kde speje tento svet....mam to nahaku... ja SAM som ta nezavinil...a ja SAM to nenapravim....MF
Sheep
Addict
Addict

---Aaron--- napísal:preto mas v avatari elektricku...ale poviem ti...mne je jedno kde speje tento svet....mam to nahaku... ja SAM som ta nezavinil...a ja SAM to nenapravim....MF
Neviem aky suvis ma ta elektricka s touto temou, ale nevadi.Nozaj toto mozu hovorit ekologicki aktivisti, lebo im treba dakovat za to ze sa mame tak ako mame. :wink:
---Aaron---
Light Star
Light Star

Sheep napísal:Neviem aky suvis ma ta elektricka s touto temou, ale nevadi.Nozaj toto mozu hovorit ekologicki aktivisti, lebo im treba dakovat za to ze sa mame tak ako mame. :wink:
elektricka nema vyfuk...ale nevadi,...tak to napis tak,to co si napisal znelo tak,ze ludia nemaju pravo sa vyjadrit o tom co si myslia o Zemi a ze by jej pomohli abo co...pretoze chodia autom a tak podobne... :?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Sheep napísal:Jaki ste vsetci zrazu ohladuplni k ziv. prostrediu.

Na dovolenky lietate lietadlami, kazdy den najazdite autom niekolko desiatok a mozno aj stoviek km a ked ziadne nemate alebo mate stare tak si chcete nejake kupit.
Vyuzivate vsetky materialy a vyrobky vo velkom tak ako kazdy iny.

Nikto nech nerozprava ze kam speje svet ked jemu samemu je to uplne jedno ! :!:
v lietadle som v zivote nesedel [len vrtulnik], autom nejazdim [chodim peso], snazim sa kupovat prirodne veci, recyklovatelne...nehadz vsetkych do jedneho vreca...a ano som konzument elektrickej energie vo velkom.
Sheep
Addict
Addict

---Aaron--- napísal:elektricka nema vyfuk...ale nevadi,...tak to napis tak,to co si napisal znelo tak,ze ludia nemaju pravo sa vyjadrit o tom co si myslia o Zemi a ze by jej pomohli abo co...pretoze chodia autom a tak podobne... :?
nemam ju tam koli tomu ze je to ekologicke vozidlo ale to s tymi nazormi je mozno inak chapane, pravo vyjadrit sa ma kazdy ale vsetci to tu tvrdili tak ako keby nadavali na svet pretoze sa rozvija. :wink:
uplink napísal:v lietadle som v zivote nesedel [len vrtulnik], autom nejazdim [chodim peso], snazim sa kupovat prirodne veci, recyklovatelne...nehadz vsetkych do jedneho vreca...a ano som konzument elektrickej energie vo velkom.
to ma musite chytat za slova? budem teraz napr. po menach ze: ty chodis autom, ty elektrickou, a ty peso? a ty sa spravas tak a tak, ide tu oto ze vacsina ludi sa sprava tak ze ma auto/alebo chce a snazi sa vsade dostat pohodlne, snad nevidis ten kazdodenny narast poctu aut? od juna 2006 plati slovensky znak na znacke auta a do dneska som takych novych aut videl uz pozehnane...
Napísať odpoveď