Aka vysoka skola ?
Damy a pani, ak informatika tak jednoznacne fakulta informacnich technologii VUT v Brne.Fajn intrak pre vsetkych prvakov a v nasledujucich rocnikoch prednostna registracia tych co uz na intraku su => s intrakom ziadny problem + ubytovacie stipendium pre vsetkych, pohoda prijimacky (kazdy obdrzi brozurku s minulorocnymi prijimackami), a organizacia vsetkeho na velmi velmi vysokej urovni. toto hovori za vsekto
. a navyse budete FIT.
Kód: Vybrať všetko
najlepsie skoly sveta:
http://lidovky.zpravy.cz/dve-ceske-skoly-se-umistily-v-top-500-dub-/ln_noviny.asp?c=A061020_000064_ln_noviny_sko&klic=215807&mes=061020_0ja som na Ekonomickej fakulte UMB v BB, zatial podla mna celkom fajn, ked sa budes ucit nemas velmi co riesit.MystiQ napísal:isiel tu niekto z gympla na ekonomiu alebo nieco tomu podobne??? je to tazke??? lebo som pocul, ze hej ... ti, co idu z obchodnej akademie to, ze vraj maju tazsie, ale co my??? z gympla???
Ak vies matiku tak pohodicka, a ak ju vies tak priemerne tak trochu viac popocitas a tiez pohodka hadam:D vsak uvidime skusky su chvilu...
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
matus121
Light Professional
ty si isiel na Ekonomicku fakultu z gymnazia???ShanDo napísal:ja som na Ekonomickej fakulte UMB v BB, zatial podla mna celkom fajn, ked sa budes ucit nemas velmi co riesit.
Ak vies matiku tak pohodicka, a ak ju vies tak priemerne tak trochu viac popocitas a tiez pohodka hadam:D vsak uvidime skusky su chvilu...
-
zuzkazuzka
VIP
uzasne, ako si dokazes odporovat...enter00 napísal:na skole nezalezi, zalezi na tom, ako k nej budes pristupovat a co si z nej teda odnesies.
ano, daju sa popri vyske stihat dve zamestnania, skusky robit posledny termin z tahakov, ani nevediet ako sa vola profesor na cvikach...
ale suhlasim s tou prvou castou. su sice lepsie a horsie skoly, ale kto sa snazi, ten moze studium velmi dobre zuzitkovat vo svoj prospech.
osobne si myslim, ze vyuka na skolach by mala byt orientovana viac prakticky a nie aby si studenti pred kazdou skuskou museli do hlavy tlacit tisicstranove knihy....
s tymto nesuhlasim, akurat tento pondelok nam jeden profak spravil na prednaske prednasku o tom ako by malo vyzerat vyucovanie na vysokej skolezuzkazuzka napísal:osobne si myslim, ze vyuka na skolach by mala byt orientovana viac prakticky a nie aby si studenti pred kazdou skuskou museli do hlavy tlacit tisicstranove knihy....
vraj skola by mala dat siroke zaklady, aby sa potom absolvent mohol specializovat na to co ho bude zaujimat - tada co ho bude zivit. Lebo pocas studia nikto nevie co bude v zivote potrebovat
Preto je lepsie ucit sa viac vseobecne ako naucit sa jednu oblast. Lebo pokial niekto bude ovladat jednu oblast bude sa musiet zamestnat v nej, ale ked sa v nej nezamestna cele studium bude zbytocne. Dalsia vec, ze nech hocikto pojde robit hocikde, bude potrebovat nejake skolenie, resp celozivotne vzdelavanie ci sa mu to bude pacit, alebo nie, takze studium skolou nekonci, lebo nove poznatky budu stale pribudat
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
suhlasim.. ja som siel na vysku z hotelovky a citim, ze mam znacne medzery(tak isto to je s vyskou)sundevil napísal:s tymto nesuhlasim, akurat tento pondelok nam jeden profak spravil na prednaske prednasku o tom ako by malo vyzerat vyucovanie na vysokej skole
vraj skola by mala dat siroke zaklady, aby sa potom absolvent mohol specializovat na to co ho bude zaujimat - tada co ho bude zivit. Lebo pocas studia nikto nevie co bude v zivote potrebovat
Preto je lepsie ucit sa viac vseobecne ako naucit sa jednu oblast. Lebo pokial niekto bude ovladat jednu oblast bude sa musiet zamestnat v nej, ale ked sa v nej nezamestna cele studium bude zbytocne. Dalsia vec, ze nech hocikto pojde robit hocikde, bude potrebovat nejake skolenie, resp celozivotne vzdelavanie ci sa mu to bude pacit, alebo nie, takze studium skolou nekonci, lebo nove poznatky budu stale pribudat
-
zuzkazuzka
VIP
Nemam absolutne nic proti teoretickym vedomostiam a sama som za mnohe z nich neuveritelne vdacna, pretoze ich vyuziavam vo svojej praci. Avsak je rozdiel v pristupoch, akymi je teoria na univerzitach podavana.
Nemyslim si, ze ak je potrebne naucit sa na skusku hrubu buchlu - ako je to bezne na jednej univerzite v BA - ze sa vsetci budu do toho s radostou hrnut. Takyto system len v studentoch vzbudzuje potrebu urobit si tahak a potom absolvovanie daneho predmetu straca zmysel. Je fajn, ked je k dispozicii vhodna literatura k danemu predmetu, ale kazdy by mal zvazit, nakolko je prenho tento predmet zaujimavy a potrebny a podla toho sa k tomu stavat. Nalievanie si do hlavy velkeho mnozstva teoretickych poznatkov je uplne kontraproduktivne. Myslim, ze zakladom je pochopenie principov a suvislosti. Ked sa niekto bude v buducnosti danej problematike venovat viac, nie je problem hocikedy si to dostudovat detailnejsie. Pochopi to ovela lepsie, ako ked dostane prikazom naucit sa obrovske mnozstvo teorie naraz.
Nemyslim si, ze ak je potrebne naucit sa na skusku hrubu buchlu - ako je to bezne na jednej univerzite v BA - ze sa vsetci budu do toho s radostou hrnut. Takyto system len v studentoch vzbudzuje potrebu urobit si tahak a potom absolvovanie daneho predmetu straca zmysel. Je fajn, ked je k dispozicii vhodna literatura k danemu predmetu, ale kazdy by mal zvazit, nakolko je prenho tento predmet zaujimavy a potrebny a podla toho sa k tomu stavat. Nalievanie si do hlavy velkeho mnozstva teoretickych poznatkov je uplne kontraproduktivne. Myslim, ze zakladom je pochopenie principov a suvislosti. Ked sa niekto bude v buducnosti danej problematike venovat viac, nie je problem hocikedy si to dostudovat detailnejsie. Pochopi to ovela lepsie, ako ked dostane prikazom naucit sa obrovske mnozstvo teorie naraz.
Ja nesuhlasim s tebou toto co hovoris plati pre stredne skoly to akoze kolko rokov sa mam uci vseobecne veci kym sa dostanem k tomu co naozaj chcem vediet.To by mala potom byt dalsia skola po vysokej kde sa naucis to co potrebujes?A ucenia vseobecnych veci mam uz dost kto nevie na vysokej comu sa chce venovat tak tam podla mna nema co robit.sundevil napísal:s tymto nesuhlasim, akurat tento pondelok nam jeden profak spravil na prednaske prednasku o tom ako by malo vyzerat vyucovanie na vysokej skole
-
Holubar
Darca
... ved napriklad prvaci este nemusia vidiet naco su im napr. integraly a derivacie, no par rokov dalej zistia,ze bez nich si mozu ist piskat. Takze tu iniciativu, co potrebujeme a co nie, by som preda len nechal na atych skusenejsichzuzkazuzka napísal:..., ale kazdy by mal zvazit, nakolko je prenho tento predmet zaujimavy a potrebny a podla toho sa k tomu stavat. .....
odporovat? kde?zuzkazuzka napísal:uzasne, ako si dokazes odporovat...
ale suhlasim s tou prvou castou. su sice lepsie a horsie skoly, ale kto sa snazi, ten moze studium velmi dobre zuzitkovat vo svoj prospech.
osobne si myslim, ze vyuka na skolach by mala byt orientovana viac prakticky a nie aby si studenti pred kazdou skuskou museli do hlavy tlacit tisicstranove knihy....
povedal som svoj nazor, a v druhom riadku som napisal, ze aj tak sa da vyska skoncit, aj to je mozny pristup "co si z nej odniest". ten druhy - pozitivny pristup som uz nepisal, som myslel, ze kazdy pochopi.
ano, ale prave o tom je to, nemozes pochopit suvislosti bez teorie. teda mozes, ale len tak, ze si tu teoriu sama odvodis, vymyslis (urobis ten isty proces, ako ti ludia pred tebou, ti ktori pisali napr tu ucebnicu) a to je kontraproduktivne.zuzkazuzka napísal:..... Myslim, ze zakladom je pochopenie principov a suvislosti. Ked sa niekto bude v buducnosti danej problematike venovat viac, nie je problem hocikedy si to dostudovat detailnejsie. Pochopi to ovela lepsie, ako ked dostane prikazom naucit sa obrovske mnozstvo teorie naraz.
vysoka skola sa aj preto vola vysoka, ze objem uciva, znalosti a moznosti je tak vysoky, ze vyzaduje urcitu inteligenciu od cloveka. vacsinu vysokych skol neprejde hocikto. preto je aj vo vyspelych krajinach len 15-20 percent vysokoskolsky vzdelanych ludi.
nemozes osekat 70 percent "teorie" z vysokej skoly, lebo tym by prestala byt vysokou skolou.
pokial sa ti ale nepaci to co sa ucis, nezaujima ta to, chod na inu vysku, vyber oborov je neskutocne siroky.