Vierovyznanie vo vztahu

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
eNeS
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa eNeS »

Vierovyznanie nieje vôbec dôležité vo vzťahu...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Patyk napísal:Vierovyznanie nieje vôbec dôležité vo vzťahu...
no netvrdil by som ked to jeden zacne prehanat tak to skoro skonci napr ten kostol by mohol byt problem lebo to su 2 rozdielne styly zivota to mas jak pri hudbe napr ja metlak ona disko no asi by sme sa pozabijali v jednom byte alebo by muselo byt ticho
pt89
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pt89 »

a co potrebujes katolicku ?? neni to jedno? ja som tiez "katolik" a no problemo
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

pt89 napísal:a co potrebujes katolicku ?? neni to jedno? ja som tiez "katolik" a no problemo
ja som ateista a ty moji spominany kamarati no nefim ako by daktora s tych bab mohla chodit napr somnou mna by to dost nebavilo a trapilo by ma keby som ju obmedzoval zalezi odtoho aka je ta viera silna a ako moc tvori sucast tvojho zivota
lienka111
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lienka111 »

Denadriel napísal:mno ja mam 19 a dake drbne ... a co radite ? kde mam hladat ? na diskotekach to moc krestansky zavanat asi nebude co ? :(

a preco ked je krestanka sa nemoze zabavat alebo chodit tancovat? rozdiel je v tom, ako sa sprava tam... v tom ti ukaze krestanstvo... a myslim si, ze do buducnosti je lepsie najst si partnera podobneho nazoru, lebo ja si tiez neviem predstavit ako by to mohlo fungovat... ja v nieco verim a on povie, ze je to hlupost... :?
carries
Novice
Novice

Príspevok od používateľa carries »

ja som katolicka a môj priatel je ateista. nerobi nam to ziaden problem. dolezite je, ze sa mame radi a ze sme ochotni robit kompromisy...
Neregistrovaný

Re: Ak si v BA ahladas veriace dievca

Príspevok od používateľa Neregistrovaný »

Súhlasím s tým názorom, že to závisí od toho, do akej miery obom na ich viere záleží. Pokiaľ sú to takmer nepraktizujúci ľudia, tak asi neni problém, horšie je, keď jeden alebo obaja si vážia svoju vieru tak, že by ju radi zahrnuli aj do svojho partnerského vzťahu (myslím tým, že je imho pekné, keď ľudia, čo spolu chodia, chodievajú spolu trebars do kostola alebo majú nejaké iné spoločné náboženské aktivity). Vtedy to môže byť problém, a podľa mňa aj celkom veľký. A v konečnom dôsledku to môže byť problém najmä pri výchove detí, pretože pokiaľ je človek naozaj úprimne veriaci, tak sa mu asi bude zle pozerať na to, ako jeho deti vyznávajú niečo od veci, popr. vôbec nič. Tiež je sťažená situácia v tom, aby rodič svoje dieťa priviedol ku viere, keď dieťa vidí, že druhý rodič k tomu vzťah proste nemá.. zvlášť v detstve sa nikomu neeechce, a prečo musím ísť ja, keď oco neeejde.. a tak no.

Aj keď na druhej strane, nič nie je nemožné, sú aj miešané manželstvá, kde si má každý svoju vieru a klape to.. ale aj tak je tam podľa mňa vždycky o niečo komplikovanejšia situácia..je to individuálne a závisí od viacerých okolností. I keď v každom prípade, rovnaké vierovyznanie môže imho výraznou mierou prispieť k hármónii vo vzťahu ;) Toľko môj názor :)
r4wMUnt34q
Star
Star

Re: Ak si v BA ahladas veriace dievca

Príspevok od používateľa r4wMUnt34q »

exe napísal:Súhlasím s tým názorom, že to závisí od toho, do akej miery obom na ich viere záleží. Pokiaľ sú to takmer nepraktizujúci ľudia, tak asi neni problém, horšie je, keď jeden alebo obaja si vážia svoju vieru tak, že by ju radi zahrnuli aj do svojho partnerského vzťahu (myslím tým, že je imho pekné, keď ľudia, čo spolu chodia, chodievajú spolu trebars do kostola alebo majú nejaké iné spoločné náboženské aktivity). Vtedy to môže byť problém, a podľa mňa aj celkom veľký. A v konečnom dôsledku to môže byť problém najmä pri výchove detí, pretože pokiaľ je človek naozaj úprimne veriaci, tak sa mu asi bude zle pozerať na to, ako jeho deti vyznávajú niečo od veci, popr. vôbec nič. Tiež je sťažená situácia v tom, aby rodič svoje dieťa priviedol ku viere, keď dieťa vidí, že druhý rodič k tomu vzťah proste nemá.. zvlášť v detstve sa nikomu neeechce, a prečo musím ísť ja, keď oco neeejde.. a tak no.

Aj keď na druhej strane, nič nie je nemožné, sú aj miešané manželstvá, kde si má každý svoju vieru a klape to.. ale aj tak je tam podľa mňa vždycky o niečo komplikovanejšia situácia..je to individuálne a závisí od viacerých okolností. I keď v každom prípade, rovnaké vierovyznanie môže imho výraznou mierou prispieť k hármónii vo vzťahu ;) Toľko môj názor :)
Suhlasim, ak ma aj ten kto je vo vztahu veriaci, zdravy rozum, tak necha deti ist svojou cestou a nebude ich nasilu nutit.. A ten zdravy rozum mu samozrejme pomoze aj pri inych kompromisoch :)
Kwetinka
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kwetinka »

radsej si najdi nejaku katolicku..vravi sa ze na tom nezalezi..ale hej..ja mam frajera..kotry je ateista..a rodicia mi slubili, ze ked v tom budem pokracovat zavrhnu maa
r4wMUnt34q
Star
Star

Príspevok od používateľa r4wMUnt34q »

Kwetinka napísal:radsej si najdi nejaku katolicku..vravi sa ze na tom nezalezi..ale hej..ja mam frajera..kotry je ateista..a rodicia mi slubili, ze ked v tom budem pokracovat zavrhnu maa
No viem, ze viera v boha uci istym moralnym zasadam, ale nestotoznujem sa s mnohymi krestanskymi dogmami, takze vkuse by sme museli robit kompromisi :).. Ale sak keby ju velmi lubim, tak aj modre z neba :smt050 :)
Te-wei napísal:leda modre z neba od Oriona... ja nezačnem veriť v boha len preto, že verí frajerka... a chodiť do kostola a podobne...
No dobre, tak s tym modrym z neba som to prehnal.. V boha tiez neverim a nebudem, ale prisposobim sa co najviac, podla moznosti.. Keby ju velmi lubim.. Chodit do kostola by sa este dalo mozno..
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

leda modre z neba od Oriona... ja nezačnem veriť v boha len preto, že verí frajerka... a chodiť do kostola a podobne...
Kwetinka
Medium Expert
Medium Expert

Te-wei napísal:leda modre z neba od Oriona... ja nezačnem veriť v boha len preto, že verí frajerka... a chodiť do kostola a podobne...
ty to nemas sempatiou velmi ruzove, co?? :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Kwetinka napísal:radsej si najdi nejaku katolicku..vravi sa ze na tom nezalezi..ale hej..ja mam frajera..kotry je ateista..a rodicia mi slubili, ze ked v tom budem pokracovat zavrhnu maa
Co ti poviem... Po tom ako som si precital celu temu ktoru si tu o tom nedavo zalozila ti poviem len jedno: Stara skola trosku frcnuta prilisiym lpenim na istych zasadach...
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Tak do kostola som chodil aj ja ale len ako garde :)

r4niečo: vieš v čom je tvoj problém? Podla toho čo čitam... že si ako chlap málo kur*a... a ver, že s tým môžeš mat u opačného pohlavia problém. Mám takého kamarata, nekonfliktny, viešto riešiť len s chladnou chlavou a pre lasku urobi čokolvek, ale ženy su mrchy vypočítave a využijú ťa a s čistej lásky budeš pod papučou...
Ona: " Chrustiček môj umyješ riad? Ľubkam ťa..
Miláčik neber to v zlom, vieš že ťa ľubkam, ale teraz na teba nemám ozaj čas.
A ty ako milujúci budeš robiť len ustupny a ani si to nebudeš uvedomovať a napokon ti dá kopačky práve preto, že si ako chlap málo swiňa a to si nerobím srandu, pre toto kamarát dostal komačky a pritom ona nebola žiadna kravka, je to veľmi inteligentna a študovana baba. Ono hold ženy potrebujú mať v chlapovy oporu, citiť jeho silu a mužnosť, ony chcu aby si o niektorých veciach rozhodoval za ne ty, páči sa im to...
Rafmartin
Amateur
Amateur

Re: Vierovyznanie vo vztahu

Príspevok od používateľa Rafmartin »

Denadriel napísal:Dobry , chcem sa opytat ako by som mal hladat svoju polovicku ? resp. Ohladne vierovyznania mi ide .. Pri planovani buducnosti s dievcatom ktore by bolo ateistickeho tipu sa mi vzdy zasekne mozog ze ako by to bolo jednak s detmi alebo vecmi podobneho tipu. Poradte :// pls ...
Ja som katolik ale ako pozeram v mojom okoli nie je ziadne dievca typu mojho podobneho ... Nechcem zacat chodit do nejakych podivuhodnych spolkov ale tiez pochybujem ze take dievca najdem cestou po ulici :(
Podla mna, ked sa dvaja ludia lubia, tak vierovyznanie nie je velmi dolezite. V manzelstve je to otazka tolerancie. Bolo by blbe, keby chodis v nedelu do katolickeho kostola, tvoja manzelka dajme tomu do evanjelickeho a co dieta? V manzelstve je idealne byt rovnakeho vierovyznania. A najst take dievca, ktore sa ti paci a ma aj rovnake vierovyznanie je loteria.
Rafmartin
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Rafmartin »

r4wMUnt34q napísal:No dobre, tak s tym modrym z neba som to prehnal.. V boha tiez neverim a nebudem, ale prisposobim sa co najviac, podla moznosti.. Keby ju velmi lubim.. Chodit do kostola by sa este dalo mozno..
Nezabudaj, ze nabozenstvo je opium ludstva. Pozri, co sa vo svete deje iba koli nabozenstvu
kvint3
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kvint3 »

Rafmartin napísal:Nezabudaj, ze nabozenstvo je opium ludstva. Pozri, co sa vo svete deje iba koli nabozenstvu
Skor by som povedal, ze ide o chore mozgy niektorych ludi, z toho plynu aj extremisticke odnoze nabozenstiev. Chyba je len a len v ludoch.
Nabozenstvo ako take za nic nemoze.
Kwetinka
Medium Expert
Medium Expert

vierovyznanie ma urcite dolezitu rolu..len si to neuvedomujeme..sama nepodporujem predpojatost voci ludom ineho naozenstva...ale..predstav si..si katolik a za manzelku si vezmes zidovku..alebo to jejedno..napr.aj ateistku..ste v spolocnom manzelstve...comu sa bude te venoavt??kostol kazdy zvlast ak chodite??a deti??co budu??nechate ich nech sa sami rozhodnu??a co sa tyka sviatkov..kazde z tych nabozenstiev ma ine zvyky..toto mi na stol hadzu rodicia..maju v podstate pravdu...ci ne?
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

Denadriel napísal:Resp. by som sa opytal este takto ... ako by fungoval taky vztah ?
Alebo hmm co si myslite o vztahu ktory by bol zlozeny s rozlycnych vierovyznani ?

Moj priatel je ateista a ja som katolicka....Ubezpecujem ta, ze je to uplne v pohode a vobec to neprekaza...Pokial ide o deti, co si spominal, mas 19 rokov a momentalne nemas priatelku-ked si hned teraz nejaku najdes a budes s nou planovat deti, len ju zbytocne vystrasis...Nechaj tomu volny priebeh. Priatelka pride a nezalezi na tom, ci bude vyznavat budhizmus, ateizmus alebo bude zidovka... Hlavne bude, ze ju budes uprimne lubit a ona teba...Problematiku deti a podobne budete riesit, ked to pride...
Napísať odpoveď