DVD-RAM

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

DVD-RAM

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

Chcel by som sa spytat, ci ma niekto skusenosti s mediami DVD-RAM. Su vraj vhodne na dlhodobu archivaciu dat, no su o nieco drahsie ako obycajne DVD (ked sa to vsak zoberie z toho pohladu ze su prepisovatelne 100-tisickrat, nie je to az tak vela, jedno tak 80sk).
Moje otazky:
  • 1. Daju sa na DVD-RAm subury jednoducho kopirovat bez pomoci napalovacieho softu?
    2. Ako dlho trva zapis jedneho disku ( a pri akej rychlosti)
    3. Su media odolnejsie ako obycajne DVD+/-?
    4. Oplati sa zalohovat data na DVD-RAM?
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: DVD-RAM

Príspevok od používateľa deblasco »

JurijRubanov napísal: Moje otazky:
  • 1. Daju sa na DVD-RAm subury jednoducho kopirovat bez pomoci napalovacieho softu?
    2. Ako dlho trva zapis jedneho disku ( a pri akej rychlosti)
    3. Su media odolnejsie ako obycajne DVD+/-?
    4. Oplati sa zalohovat data na DVD-RAM?
ad1 v zavislosti od mechaniky, moja to napr podporuje, je to doplnkovy soft ktory bezi ako service a po vlozeni media do mechaniky sa sprava ako disk...
ad2 opat v zavislosti od typu mechaniky a od rychlosti akou je schopna palit...
ad3 da sa povedat ze hej, kedze standardne su v obale, ako velka disketa, ale ked chces robit zapis aj tak ich vytiahnez z toho obalu a palis bez neho, ina situacia je keby mas cisto len DVDRAM mechaniku, ja mam multireader/writer takze standardne robim s CD/DVD ale mozem pouzit aj DVDram...
ad4 imho nie... :D kedze je to format ktory nemam kde inde pouzit ako v PC je mi to nanic... ano su niektore devices usposobene na pouzivanie dvdram diskov, myslim ze ps2 alebo nieco take to pouziva (existuje aj taka verzia)... mozno niektore starsie dvd playeri... ktore sa myslim uz ani nerobia... :D
takze normalne medium ma vyjde na 12sk napr verbatim v cake boxe, je to 16x a postacuje mi :) a dalsia vec ze mozem to vopchat aj do inej mechaniky...

takze jednoznacne sa orientuj na klasicke DVD... tot moja rada...
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Diky za odpovede. A ku klasickym DVD. Tie ma v poslednom case kvalitne nahnevali (slusne povedane :oops: ). A citlive data chcem dat na nieco, co fakt vydrzi. Niektore veci mam na Emtec DVD+R Gold. No ale stale je to len opticka placka, ktora ktovieco nevydrzi. A vsetko skladovat na HD nemozem. V kazdom pripade si skusim kupit aspon jedno, sak tych 100 sk ma uz nezabije a uvidim.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

doplním deblascove odpovede:
ad.2 zavisí to aj od rýchlosti, ktorú podporuje dané médium.
ad.4 využitie - stolové dvd recordery panasonic.
+ ako nad zálohovacím médiom a bezpečným sa nad ním uvažovať určite dá. za vyskúšanie určite stojí.
s driverom od fy. panasonic Jak na Panasonic DVD-RAM ovladače i bez mechaniky Matsushita potom naozaj stačí len total commander.
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Vyborne. Pred chvilkou som si bol kupit DVD-RAM a uz si veselo kopirujem data v Total Commanderi. Perfektna vec. Najprv som ho naformatoval na FAT32 a uz frci.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Vypalovať priamo na disk môžem aj na DVD+-RW, takže kvôli tomu nebudem priplácať nekresťanské peniaze na DVD-RAM.
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Mr.Henky napísal:Vypalovať priamo na disk môžem aj na DVD+-RW, takže kvôli tomu nebudem priplácať nekresťanské peniaze na DVD-RAM.
DVD-RAM nie je az tak drahe. nato, ze ma garantovanych 100,000 prepisov a specialnu ochrannu vrstvu. Cenovo sa takmer vyrovna DVD+R Gold, ktore vsak nie je prepisovatelne.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Mr.Henky napísal:Vypalovať priamo na disk môžem aj na DVD+-RW, takže kvôli tomu nebudem priplácať nekresťanské peniaze na DVD-RAM.
do toho stačí vložiť trochu matematiky a zistíš, čo sa oplatí a čo nie.
mrak
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mrak »

DVD Ram je suprová používam na zálohu na forky ¨,obrázky,stahuju filimy
chová se jako pevný disk prostě supr
mrak
Napísať odpoveď