skenner napísal:tak to si neviem ani predstavit ... jaky mas bmi index? 10? 5? to uz musi byt velmi krute... ja mam 15.. aj to uz je hlboka podvaha... ale ta chudokrvny nesom, ani podvyziveny, ani pasomnicu nemam... len cenke kosci... ale toto... to by som fakt nechcel...
bmi index ??? to je akože čo ??
ale ja si z toho problém nerobím...máme to v rodine...
ale ja si z toho problém nerobím...máme to v rodine...
bmi (Body Mass Index) a mozes si ho zmerat napriklad tu http://nhlbisupport.com/bmi/ a si nejak obmedozvany alebo je ti to jedno co si o tebe myslia? Co na to baby ake su ich reakcie na teba? Pretoze mas brutal podvahu a to musi byt na tebe dost vidiet. Nic v zlom ja len konstatujem
prosex napísal:bmi (Body Mass Index) a mozes si ho zmerat napriklad tu http://nhlbisupport.com/bmi/ a si nejak obmedozvany alebo je ti to jedno co si o tebe myslia? Co na to baby ake su ich reakcie na teba? Pretoze mas brutal podvahu a to musi byt na tebe dost vidiet. Nic v zlom ja len konstatujem
ok čiže to BMI = 13,4
čo sa týka toho obmezovanie a tak to nejako nepozorujem.....proste nemám ten problém žeby som niečo nevládal alebo tak....proste v tomto smere pohoda...
čo sa týka názoru ostaných tak to je rôzne......
dokonca mi jeden spolužiak povedal že mi závídí(182cm/ cca 120Kg tak si spravte obraz), že môžem jesť čo chcem a koľko chcem a nepriberem ani gram...ale fakt nie je čo závideť....
s babami vychádzam v pohode.....ale nájdu sa aj výnimky...
je to smutne ja by som najradsej takym ludom chcel pomoct a starat sa o nich a neviem co a niekedy rozmyslam a aj som cital a pocul ze oni nechcu pomoc ako taku oni si vedia pomoct oni len chcu toleranciu , uctu a pochopenie aby ich ludia brali ze su tiez ludia aj ked s problemom ale ak na to pozerame nie z vonkajsej stranky ale z vnutornej tak su ovela laskavejsi uprimnejsi nez my je to smutnee
urcite je to tazsie... tomu verim... ale vzdy mozes byt na tom zdravotne aj horsie...verim ze ju urcite najdes... a zase na druhej strane... kopu ludi nema tvoje problemy a tiez nema partnera... sa stava jednoducho
butthead napísal:Neviem či som správne nazval a zaradil tému... kedže sa to týka aj vzťahov tak som to dal sem...
Ste tu niekto taký kto má zdravotné postihnutia, napr. sluch, zrak atď, ako vám to ovplivnuje v realnom živote...
Ja od narodenia mám o polovicu horší sluch, takže moja verbálna komunikácia nieje bohviečo, kamaráti sa snažia so mnou porozumeť a za to im dakujem... nemal som do teraz vážny vzťah s babou a to mám 21 .. a to je hlavný problém .. snažím sa byť sám sebou, nie som nejak uzavretý, som spoločenský typ, optimisticky naladený... ani sa nejak nesnažím lutovať... pritom som celkom slušne vyštudoval OA a som prijatý na informatiku
Hmmmm..tak ja vlastne nechapem aký mas problem. si v pohode chalan, mas prietelov a tvoj zlý sluch ovplyvnil tvoj zivot len tak ze si este nemal priatelku? ved to nie je az taký strasny problem!!! raz to pride aj samo a potom to bude skvele..to ti slubujem co si nikdy nevidel nejaky z tych amerických sladakov?
skenner napísal:tak to si neviem ani predstavit ... jaky mas bmi index? 10? 5? to uz musi byt velmi krute... ja mam 15.. aj to uz je hlboka podvaha... ale ta chudokrvny nesom, ani podvyziveny, ani pasomnicu nemam... len cenke kosci... ale toto... to by som fakt nechcel...
No neviem ci to je postihnutie,ale pred 3 rokmi mi zistili celiakiu.Pre tych,co nevedia co to je,tak to je vlastne alergia na lepok a ostatne hovadiny.Este napriklad niektore emulgatory a tak podobne.Mam aj preukaz ZTP.No a ma to obmedzuje v tom,ze trieda ide na pizzu,ale ja musim ostat doma.Alebo zmrzlina.Moja priatelka zatial o tom nevie,ale sa to aj dost hanbim povedat. Ja sam neviem co mozem,alebo nie.Hlavne s tymi "eckami" je velky problem.A este jedna vec.Mam 179cm a 61 kg,ze vraj mam tiez podvahu,ale mne sa nezda
Baxxter99 napísal:No neviem ci to je postihnutie,ale pred 3 rokmi mi zistili celiakiu.Pre tych,co nevedia co to je,tak to je vlastne alergia na lepok a ostatne hovadiny.Este napriklad niektore emulgatory a tak podobne.Mam aj preukaz ZTP.No a ma to obmedzuje v tom,ze trieda ide na pizzu,ale ja musim ostat doma.Alebo zmrzlina.Moja priatelka zatial o tom nevie,ale sa to aj dost hanbim povedat. Ja sam neviem co mozem,alebo nie.Hlavne s tymi "eckami" je velky problem.A este jedna vec.Mam 179cm a 61 kg,ze vraj mam tiez podvahu,ale mne sa nezda
za co sa hanbis? Keby ti tvoja priatelka povedala napr. alergiu na laktozu tak co by si spravil? to su take drobnosti, ktore nas ale zeru...
Napr. ja mam 17 a mam kamarata, ten bude mat 26. Ako maly dostal obrnu, je priputany na vozicek, ma mentalne aj telesne postihnutie, nema velmi vydarenu rodinu, nema vela penazi.... a zije... A snazim sa mu pomoct... ked sa nad tymto zamyslim tak mi nevadi kopu veci na mne (183cm, 63kg) , ci mam nieco kus vacsie ako ostany a podobne ***viny..
ak mas 182cm a 55kg odporucil by som ti nejaky gajner, s tym naberies ani nevies ako...popri tom musis samozrejme pravidelne cvicit, inak vysledok nebude prave najlepsi
butthead napísal:Neviem či som správne nazval a zaradil tému... kedže sa to týka aj vzťahov tak som to dal sem...
Ste tu niekto taký kto má zdravotné postihnutia, napr. sluch, zrak atď, ako vám to ovplivnuje v realnom živote...
Ja od narodenia mám o polovicu horší sluch, takže moja verbálna komunikácia nieje bohviečo, kamaráti sa snažia so mnou porozumeť a za to im dakujem... nemal som do teraz vážny vzťah s babou a to mám 21 .. a to je hlavný problém .. snažím sa byť sám sebou, nie som nejak uzavretý, som spoločenský typ, optimisticky naladený... ani sa nejak nesnažím lutovať... pritom som celkom slušne vyštudoval OA a som prijatý na informatiku
vies co ja ti pomoct neviem .......chpes mam postihnutie tiey ...mam posrate koleno som i kustik pri sebe ale caju mam thak ja newiem .....zalezi i od toho ze si sa asi z tou pravou este nerozpraval .....ona pride skor ci neskor
Baxxter99 napísal:No neviem ci to je postihnutie,ale pred 3 rokmi mi zistili celiakiu.Pre tych,co nevedia co to je,tak to je vlastne alergia na lepok a ostatne hovadiny.Este napriklad niektore emulgatory a tak podobne.Mam aj preukaz ZTP.No a ma to obmedzuje v tom,ze trieda ide na pizzu,ale ja musim ostat doma.Alebo zmrzlina.
Hm, tu by som sa chcel spýtať, že ako sa v reálnom živote táto alergia prejavuje?
Naozaj to tak strašne vadí? No moja zásadná otázka je:
Čo by sa stalo, keby si pojedol niečo také, čo ti vadí
Fakt ma to velmi zaujíma.
ja osobne nemam ziadny druh postihnutia, ale chvilku som byval na intraku so slepym chalanom...obaja studujeme informatiku (!). predtym som nevedel pochopit, ako moze slepy robit informatiku...ale ked som ho videl, tak mi zacalo by vela veci jasnych...on ma mozno na tu inforamatiku vacsiu chut, ako ja...to som najprv nevedel pochopit, ale teraz max ho beriem ako cloveka.
preto pred vsetkymi slepymi, ktori sa takto snazia, skladam klobuk...respect
..tak co potom riesis??? ved podla toho co si anpsial si uplne super inteligentny a ked mas priatelov , ktory chapu tvoj malicky nedostatok, tak to mas fajn:)
Aj ja sa sem tak zakoktam, ked som bol mensi tak som chodil asi ku psychologicke alebo uz neviem, nepamatam, ale nepomohlo to nejak moc . Ale som zo sebou spokojny, ved ked sa pozriem na slepeho, tak mi za zimomriavky po chrbte prebehnu, keby som bol ja slepy, o co vsetko by som prisiel. Preto mam respect pred slepimy .