Ste za prijatie Turecka do EU?
-
kurenadvore
Medium Expert
zahlasoval som nie ale preto lebo si myslim ze by to EU nemusela zvladnut hlavne politicky pretoze ked zobereme bulharov a rumunov ... fu uz teraz ako je to masineria v administrative ja by som osobne dal EU aspon pat rokov bez akehokolvek rozsirovania zastabilizovat institucie zreformovat rozhodovacie procesy, inak potom by som turkov prijal
-
peterkozel
Medium Professional
-
peterkozel
Medium Professional
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
-
krija
VIP
1.turci ovplyvňovali historiu europy a to nie raz.
2.na počte kresiel v europskom parlamente podľa mňa až tak veľmi nezáleží. chod EU je závislí na troch ekonomicky najvyspelejších krajinách EU(GBR,GER,FRA). ESP a ITA majú porovnateľný počet obyvatelov s FRA a GBR, ale ich vplyv je oveľa nižší.
3.v EU je veľké množstvo prisťahovalcov z Turecka, hlavne v nemecku a v rakúsku. je pravdepodobné, že EU (GER) prijatím turecka za clena EU sleduje, a pokusi sa ho dostať na vyššiu ekonomickú uroveň, aby nedochadzalo k emigrácii turkov do ostatnej európy. aby boli schopní žiť, pracovať, uživiť seba, svoje rodiny doma, v turecku.
ale nehlasujem ani áno, ani nie. nie ze by som nemohol, alebo nechcel. ale nechcem byt ako slovenský politici. boli sme v EU dva dni aj s nocami, a uz si otvarali huby, ze turci su takí a takí, a prečo turecko nie.veci sa menia, aj ľudia sa menia. v poslednom čase sa stretávam s turkami a nemám s nimi ziadny problém.možno sú horkokrvní a temperamentní, ale to sú aj taliani, španieli, balkanske národy. a oni sú, alebo budú v EU. a do roku 2014 sa toho este zmení hodne.
2.na počte kresiel v europskom parlamente podľa mňa až tak veľmi nezáleží. chod EU je závislí na troch ekonomicky najvyspelejších krajinách EU(GBR,GER,FRA). ESP a ITA majú porovnateľný počet obyvatelov s FRA a GBR, ale ich vplyv je oveľa nižší.
3.v EU je veľké množstvo prisťahovalcov z Turecka, hlavne v nemecku a v rakúsku. je pravdepodobné, že EU (GER) prijatím turecka za clena EU sleduje, a pokusi sa ho dostať na vyššiu ekonomickú uroveň, aby nedochadzalo k emigrácii turkov do ostatnej európy. aby boli schopní žiť, pracovať, uživiť seba, svoje rodiny doma, v turecku.
ale nehlasujem ani áno, ani nie. nie ze by som nemohol, alebo nechcel. ale nechcem byt ako slovenský politici. boli sme v EU dva dni aj s nocami, a uz si otvarali huby, ze turci su takí a takí, a prečo turecko nie.veci sa menia, aj ľudia sa menia. v poslednom čase sa stretávam s turkami a nemám s nimi ziadny problém.možno sú horkokrvní a temperamentní, ale to sú aj taliani, španieli, balkanske národy. a oni sú, alebo budú v EU. a do roku 2014 sa toho este zmení hodne.
-
peterkozel
Medium Professional
ako ju ovplivnovali,myslis uzemne tazenie?co to ma spolocne so vstupom do eukrija napísal:1.turci ovplyvňovali historiu europy a to nie raz.
unia nadava na porusovanie ludskych prav,ekonomicka vyspelost turecka je az na druhom mieste as tym ze do roku 2014 sa vela zmeni tak vlastne co a pre koho napr.tu budu stale zasrane biedne vyplaty a nadalej sa budeme muset pchat do riti vacsim a pocuvat ich
krija - 3.v EU je veľké množstvo prisťahovalcov z Turecka, hlavne v nemecku a v rakúsku. je pravdepodobné, že EU (GER) prijatím turecka za clena EU sleduje, a pokusi sa ho dostať na vyššiu ekonomickú uroveň, aby nedochadzalo k emigrácii turkov do ostatnej európy. aby boli schopní žiť, pracovať, uživiť seba, svoje rodiny doma, v turecku.
no toto je skor hlupost ako pravda bo podvihnut krajinu na ekonomicku uroven napr nemecka je proces niekolkych desatroci a ked to porovnas zo slovenskom tak kolko to bude trvat len nam a mi mame 5,5 mil obyvatelov uzemie kurna male a co turecko ludi ako maku územie tiez nie najmensie to az tak lahko sa uroven dvihat nebude a toto skor nemci nevidia pozitivne pretoze to ze tam uz maju tolko turkov no kam pojdu hlavne ty ostatny tam kde sa laksie dostanu tam kde im kmaratai znami bratia sestri zozenu vybavia pracovat alebo im jednoducho pomozu sa tam dostat (nevravim o vstkych ze inde nie su ale ak si dobre spominam tak v Ger by malo byt okolo 3 miliony turkov ak sa mylim tak ma opravte takze to uz je masa aj keby ich tam bolo 100 000 tak to nie je malo)
no toto je skor hlupost ako pravda bo podvihnut krajinu na ekonomicku uroven napr nemecka je proces niekolkych desatroci a ked to porovnas zo slovenskom tak kolko to bude trvat len nam a mi mame 5,5 mil obyvatelov uzemie kurna male a co turecko ludi ako maku územie tiez nie najmensie to az tak lahko sa uroven dvihat nebude a toto skor nemci nevidia pozitivne pretoze to ze tam uz maju tolko turkov no kam pojdu hlavne ty ostatny tam kde sa laksie dostanu tam kde im kmaratai znami bratia sestri zozenu vybavia pracovat alebo im jednoducho pomozu sa tam dostat (nevravim o vstkych ze inde nie su ale ak si dobre spominam tak v Ger by malo byt okolo 3 miliony turkov ak sa mylim tak ma opravte takze to uz je masa aj keby ich tam bolo 100 000 tak to nie je malo)
-
krija
VIP
turecko:
-clen:
-NATO-od 18.2.1952-ako druha krajina po USA
-zakladajuci clen OSN
-OSCE
-OECD
-OIC
-a co mozno mnohí z vas ani nevedia RADY EURÓPY-od r.1949!!!
-bezvyznamná z tohoto pohľadu, ale je členom UEFA
-geografia:
-mnoho geografov povazuje hlavne politicky, turecko za europsku krajinu, aj napriek tomu, ze len 3% jeho rozlohy su na europskom kontinente-24 378 km², čo je zhruba polovica SR.
-počet obyvateľov:
-lietali tu vsemozne cifri, ale je ich okolo 70 414 000 (2006)
-ekonomika:
-v r. 2005 revalvovali menu
-od r. 2002 patri medzi krajiny s najvyssím rastom ekonomiky, ktory je porovnatelný s krajinami ako čina a india
-pokles vládneho dlhu
-pokles inflácie a úrokových mier
-pokles verejného aj zahraničného dlhu
-náboženstvo:
-v turecku je tradíciou oddelenie cirkvi od štátu. slovensko a jeho vláda to nie je schopné/á zabezpečit od 1.1.1993.
a teraz ruku na srdce. sme lepsí? turci sú horší?
motto:Yurtta Sulh, Cihanda Sulh
Peace at home, Peace on world
-clen:
-NATO-od 18.2.1952-ako druha krajina po USA
-zakladajuci clen OSN
-OSCE
-OECD
-OIC
-a co mozno mnohí z vas ani nevedia RADY EURÓPY-od r.1949!!!
-bezvyznamná z tohoto pohľadu, ale je členom UEFA
-geografia:
-mnoho geografov povazuje hlavne politicky, turecko za europsku krajinu, aj napriek tomu, ze len 3% jeho rozlohy su na europskom kontinente-24 378 km², čo je zhruba polovica SR.
-počet obyvateľov:
-lietali tu vsemozne cifri, ale je ich okolo 70 414 000 (2006)
-ekonomika:
-v r. 2005 revalvovali menu
-od r. 2002 patri medzi krajiny s najvyssím rastom ekonomiky, ktory je porovnatelný s krajinami ako čina a india
-pokles vládneho dlhu
-pokles inflácie a úrokových mier
-pokles verejného aj zahraničného dlhu
-náboženstvo:
-v turecku je tradíciou oddelenie cirkvi od štátu. slovensko a jeho vláda to nie je schopné/á zabezpečit od 1.1.1993.
a teraz ruku na srdce. sme lepsí? turci sú horší?
motto:Yurtta Sulh, Cihanda Sulh
na toto ti fakt mozem povedat len toto co napisal Aryan Angel:krija napísal:a teraz ruku na srdce. sme lepsí? turci sú horší?
ak sa Turecko stane clenom EU aky podiel na obyvatelstve bude mat? povedal by som, ze dost velky, z toho idu take veci ako vplyv na rozhodovanie, dotacie a pod.Aryan Angel napísal:ak prijmu turecko mozu uz prijat aj papua novu guineu..
turecko nie je europske historicky, kulturne, rasovo, nabozensky, geograficky ani politicky... zas su v tom cudzie zaujmy... mozno na tom zarobit? urychlit rozklad europy?? najskor obidvoje..
v nemecku maju momentalne problem s tym kolko turkov tak maju, kvoli nim nemozu zreformovat dochodkovy system, lebo take velke mnozstvo penazi ide na dochodky resp socialne davky pristahovanym- resp turkom co tam ziju XX rokov, kedze podla nemeckych zakonom maju narok na pomoc od statu. a teraz si predstav ze by sa nahrnuli do celej europy
problem moslimov je ten, ze ked sa pristahuju tak byvaju v izolovanych castiach mesta, separuju sa a este budu chciet po svojom hostitelovi, aby sa im prisposobil, vsade je to tak a ked sa im to raz povoli uz nebude cesty spat
len na ilustraciu co je to islam a ich sposob zivota:
a teraz ruku na srdce. sme lepsí? ANO SMEIrán: Za rozhovor s manželkou na verejnosti smrť
TEHERÁN 19. novembra (SITA/AFP) - Stúpenci radikálneho učenia islamu v mnohých moslimských krajinách nepripúšťajú a trestajú akékoľvek kontakty medzi neznámymi mužmi a ženami. Aj Iránom, ktorý je ovládaný radikálnymi náboženskými kruhmi, však otriasla tohtotýždňová vražda študenta na autobusovej zastávke v meste Šázévár na severovýchode krajiny. Jeho kolega z univerzity ho zabil za to, že ho videl, ako sa na verejnosti rozpráva so svojou vlastnou ženou. O prípade v nedeľu informovala iránska študentská tlačová agentúra ISNA.
"Musel som konať, pretože to, čo som videl, sa dotklo môjho náboženského cítenia. Videl som mladého muža a mladú ženu, ako sa rozprávajú na verejnosti," vypovedal neskôr vrah na polícii. "Vrah sa najskôr manželského páru opýtal, aký je medzi nimi vzťah. Potom svoju obeť dobodal nožom," povedal agentúre ISNA študent z organizácie, ktorá v sobotu organizovala v Šázéváre na protest proti vražde študentskú demonštráciu.
-
krija
VIP
2 sundevil
Prístup na pracovný trh jednotlivých krajín EÚ:
Nemecko: Sedemročné prechodné obdobie. sme clenom EU a nas tam nechcu. a turkov tam je pozehnane.
to co pises o getach a stvrtiach je napr v USA uplne bezná vec. to nie je nic výnimocne. za to si nemci mozu sami. su neochotni vykonavat podradne prace a sa mi davaju priestor turkom a iným narodom. a ked treba za to platit, tak to sa im uz nepaci. to nie su adekvatne dovody, prečo turecku neumozniť vstup do EU.
vrazda je vrazda. u nas aj v irane. posudzuj jednotlivca, ale nie na zaklade jeho národnej príslusnosti, alebo viery.V Bratislave v rodinnom dome našli mŕtvoly muža a dvoch žien (tasr)20.11.2006
Tri mŕtve telá sa našli v rodinnom dome na Plachého ulici v bratislavskej Dúbravke. Išlo 58–ročného muža a dve ženy vo veku 56 a 78 rokov. Príčina smrti, okolnosti ako i motív spáchania skutku sú predmetom vyšetrovania. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Informácie poskytla Tatiana Kurucová, zástupkyňa hovorcu Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.
Prístup na pracovný trh jednotlivých krajín EÚ:
Nemecko: Sedemročné prechodné obdobie. sme clenom EU a nas tam nechcu. a turkov tam je pozehnane.
to co pises o getach a stvrtiach je napr v USA uplne bezná vec. to nie je nic výnimocne. za to si nemci mozu sami. su neochotni vykonavat podradne prace a sa mi davaju priestor turkom a iným narodom. a ked treba za to platit, tak to sa im uz nepaci. to nie su adekvatne dovody, prečo turecku neumozniť vstup do EU.