ako bysom pretaktoval notebook
ako bysom pretaktoval notebook
procesor Intel Celeron M, frekvence 1.6GHz/533/1MB L2, bez OS, LCD 15.4" 1280x800 ColorShine, paměť 2x512MB DDRII,pevný disk 100GB, otáčky 5400rpm grafika sdílená ATI XPRESS 200 a chcel by som aby dobre ficaly aj najnovsie hry
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
Ver tomu, ze procak nie je brzda, ale ta hnusna integrovana ATi grafika
S tym nespravis nic, jedine kupit novy notebook s neintegrovanou/nezdielanou grafikou. Inak ako som uz pisal, musis zistit, aky mas generator frekvencie na doske a pomocou clockgenu s korektnym .pll ovladacom budes menit frekvenciu FSB, problem nastava ale v tom, ze mobilne chipsety nepodporuju lock AGP/PCI/PCIe zbernice (ked sa s tym od vyroby nepocita, na co by sa taktoval, skor podtaktoval > to ale za pomoci nizsieho nasobicu), takze pri vyssich frekvenciach ako su default (PCI 33MHz/AGP 66MHz/PCIe 100MHz) moze byt notebooky nestabilny, pripadne chybna komunikacia s periferiami pripojenych na konkretnu zbernicu... Takze vysledk > nema to cenu, ani neries... Mas chybu v grafike 
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
No, stale som tu jaksik nenasiel oznacenie notasu, pripadne pozri dokumentaciu, ktoru si dostal k notebooku ale tam to nemusi byt. Svoje modelove cislo notebooku hod do Googla a dopis MXM, pripadne MXM support. (osobne som ale skor toho nazoru, ze tento notebook to nebude mat, pretoze upragedovatelnost u celeronu, naviac ked celer pobezi len v jednom chipsete, s ktorym P-M nepobezi... Podla mna to nepodporuje takuto formu upgrade, ale sak pozri, za to nic nedas...)