Pomoc s domacim WI FI

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
command
Medium Expert
Medium Expert

Pomoc s domacim WI FI

Príspevok od používateľa command »

Mam doma pripojenie cez kabel a chcem si spravit domacu WIFI siet aby som nemusel vsade tahat kabel. Mam takyto problem pokial viem potreboval by Acess point a wifi kartu do pocitaca. Ak sa mylim tak ma prosim opravte no a dalej chcem vediet ze do akej dialky mi bude dosahovat signal a ci bude prechadzat cez mury. No a este mam pripojenie tak ze ma kontroluje cez Mac adresu sietovej karty a ci to nebude nejako vadit. Zatila dik
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Ked mas MAC adresu, tak si toho vela neskrtnes. Potrebujes mat net zapojeny do compu, kde bude sietovka na ktoru je pisany net (MAC) a z neho mozes tahat bud LAN alebo wifi..
PAT
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PAT »

Musis kupit dajaky wifi router na ktoremu das Mac adresu tvojej sietovej karty, na karte si musis zmenit Mac na nejaku inu
:!: len nie na kazdom routri sa da nastavit Mac adresa tak pozor radsej sa spytaj v predajni

- na routroch MSI sa to da a na niektorych Ovisoch tiez, ostatne neznam
command
Medium Expert
Medium Expert

Tak toto mi moc nepomoze bo to mozem spravit aj ze kabel lenze ja potrebujem mat zapaty len jeden komp a ne oba naraz. Inak dik
command
Medium Expert
Medium Expert

No podla toho co som zistil tak mozem zmenit tu MAC adresu za maly poplatok. Takze je jedno aky pouzijem ten Wifi Router??? TAkze len Acess point mi asi nepomoze alebo ano???
Rozmyslal som nad tymto
http://www.alza.sk/bezdratovy-wifi-pris ... d68613.htm
PAT
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PAT »

Potrebujes AP/router ktory dokaze prekladat IP adresy - funkcia NAT
Ked ti blokuju Mac adresu tak mas iste v zmluve napisane ze nemozes rozdvojovat tvoje pripojenie. :!:
Na zmenu Mac adresy sietovej karty je kopec softu, na routri sa Mac nastavuje cez webove rozhranie
command
Medium Expert
Medium Expert

Aha takze dik no tak to ma vobec netrapi ta zmluva s nimi, oni podjebavaju mna tak preco by som ich nemohol podjebat aj ja :wink:
Napísať odpoveď