titul vs. maturita
titul vs. maturita
co myslite, o kolko lepsie je mat vysoku skolu oproti maturite? Ja si myslim, ze ked sa clovek vie a chce presadit, tak nemusi mat ani vysoku skolu, ale ked ju ma, tak sa presadi ovela lahsie...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
zuzkazuzka
VIP
titul je titul a myslim, ze ma aj svoju logiku, ze by sa mal mat lepsie ten, kto do seba viac "investoval". i ked aj ludia vyuceni v nejakych oblastiach su velmi potrebni. ale tam je to hlavne o tom, ako vedia predat seba a svoje schopnosti. a nie na kazdu pracu potrebujes VS. ked si sikovny a mas fungujuci business, tak to ide aj bez skoly. i ked to sice na druhej strane potom aj tak vyzera, ked ti "najvacsi podnikatelia" su najvacsi tupci.
-
ANONYMKA17
Light Star
sorry, ale toto mi vysvetli ako si myslel, ze bez vysky si nula?! Poznam x prikladov, kedy vysokoskolak, inak vazeny pan inzinier, skoncil na urade prace. Dalej poznam vela ludi s vysokou skolou, co zarabaju 25 000,-, za taky plat by som sa ani nepohol a pritom nemam vysoku skolu. Ak chces dosiahnut uspech, tak ti nepomoze ziadna vysoka skola, ziadny titul, predovsetkym musis mat ty sam svoj ciel a vtedy ak budes chciet a robit vsetko preto, tak ho dosiahnes.audiotrack napísal:maturita bola štandartom ešte nedávano, titul je štandartom dnes. Ak nemáš výšku, tak si nula a všetkým je ukradnuté či si chodil na učilište alebo gympel. A ak nie, tak časom to tak určite bude
Hmm, vo vseobecnosti su dnes v drvivej vacsine velkych firiem- najma zahranicnych- pozicie, kam sa bez VS titulu jednoducho nedostanete, nech ste akokolvek sikovni. Zaroven, nikto nemoze vykonavat doktora mediciny, pravnika a pod. bez prislusneho akademickeho vzdelania- titulu. Je na kazdom z nas, comu sa chce v zivote venovat- cim sa chce zivit, no nemyslim si, ze clovek bez titulu je zakonite menej sikovnejsi ako clovek s akademickym titulom. Je to vylucne o slobodnom vybere povolania...
hmm...25000 nezoberies? mozem sa ta spytat co vlastne robis? pokial nemas XX rocnu prax tak 25000 bez VS len tak nedostanespinco napísal:sorry, ale toto mi vysvetli ako si myslel, ze bez vysky si nula?! Poznam x prikladov, kedy vysokoskolak, inak vazeny pan inzinier, skoncil na urade prace. Dalej poznam vela ludi s vysokou skolou, co zarabaju 25 000,-, za taky plat by som sa ani nepohol a pritom nemam vysoku skolu. Ak chces dosiahnut uspech, tak ti nepomoze ziadna vysoka skola, ziadny titul, predovsetkym musis mat ty sam svoj ciel a vtedy ak budes chciet a robit vsetko preto, tak ho dosiahnes.
http://www.government.gov.sk/aktuality_ ... d_ele=6495iba 3 % vysokoškolákov má problémy dnes so zamestnaním.
sundevil: co je v dnesnej dobe 25 000,-?! Kedysi som si vravel, ze waaauw keby som tak zarabal aspon 20, taky by som bol rad, ale skutocnost je ina a naklady na zivot su coraz vyssie. Robit niekde za minimalnu mzdu? S prepacenim by som sa vysral na taku robotu (tymto nechcem urazit nikoho kto tolko zaraba), ale ak ja sa zmierim s tym, ze som "chudatko" a ze niekto iny mal stastie a dostal sa ovela vyssie je blbost, pretoze kazdy ma sancu sa dostat uplne na vrchol, ale ty sam sa rozhodnes, ci to naozaj chces alebo sa uz na zaciatku vzdas a zmieris s osudom. Preto som si v zivote vzdy kladol, co najvyssie ciele a aj ked som to splnil na 50% bol to pre mna uspech a mozem povedat, ze sa mi zatial dari aj bez vysokej skoly, bez ktorej som bohuzial nula.
-
Runes
Addict
no ja mam maturu daku prax a ted pracujem na VS co sa tyka platu kto je sikovny zarobi aj s maturou 25 000 teda ked sa mu ce ja som robil pre jednu firmu keby som chodil pravidelne do roboty mal by som 25 000 taze to je cisto o ume napr moji spoluziaci zo strednej elektrotechnickej jeden robi pre daku spedicnu firmu dostal sluzobne auto notas pda a mrte hraciek a 25 000 zaklad cize je to o stasti a ume
co sa tyka blbych vysokoskolakov tak k tomu len tolko u jeden nemenovanej firmy zaoberajucej sa kablovou televizou som mal cest robit moj sef mal tu istu skolu jak ja sak tak som sa tam aj dostal vramci praxe ING s fei v obore telekomunikacie boly ottalne nepouzitelny hoci boly v tom obore studovany ich pracu sme robily my tak asi tak no dlho sa neohrialy
-
Lord PROXI
King
-
erytrocyt
VIP
Aj ja pracujem na tom, aby som sa dostal k titulu...
Môj názor...Vyskoká škola dá vzdelanie každému, ale rozum, ten nedala ešte nikomu.
Mal som 19 rokov, nemal som ukončenú strednú a zarábal som 19 000 mesačne v renomovanej firme,v ktorej som chodil do práce v obleku. A neverte tomu že: známosti. Prišiel som, zaklopal som na dvere a ... dostal som šancu, ktorú som nepreflákol. Ako to je možné? Mám kamarátku, má VŠ, je na úrade práce...Ako je možné zasa toto? A popritom je to zlaté a bystré dievča... No chýba jej pár vecí. Priebojnosť, flexibilita, umenie získať si ľudí a hlavne- pokora . Tieto 4 veci vhodne skombinujte, a toto bude môj návod na úspech aj bez titulu. Prečo som sa vrátil do školy? Chcem ísť ďalej, dosiahnuť viac, takže preto...
Ten kto tvrdí, že bez titulu to nejde, nad ním sa len zhovievavo pousmejem. Ono, ak to nejde jemu, neznamená, že to nejde ostatným.
Jedno šťastie ale mám, som z veľkého mesta. Ľuďí z malých miest a chudobných regiónov zasa chápem...
Môj názor...Vyskoká škola dá vzdelanie každému, ale rozum, ten nedala ešte nikomu.
Mal som 19 rokov, nemal som ukončenú strednú a zarábal som 19 000 mesačne v renomovanej firme,v ktorej som chodil do práce v obleku. A neverte tomu že: známosti. Prišiel som, zaklopal som na dvere a ... dostal som šancu, ktorú som nepreflákol. Ako to je možné? Mám kamarátku, má VŠ, je na úrade práce...Ako je možné zasa toto? A popritom je to zlaté a bystré dievča... No chýba jej pár vecí. Priebojnosť, flexibilita, umenie získať si ľudí a hlavne- pokora . Tieto 4 veci vhodne skombinujte, a toto bude môj návod na úspech aj bez titulu. Prečo som sa vrátil do školy? Chcem ísť ďalej, dosiahnuť viac, takže preto...
Ten kto tvrdí, že bez titulu to nejde, nad ním sa len zhovievavo pousmejem. Ono, ak to nejde jemu, neznamená, že to nejde ostatným.
Jedno šťastie ale mám, som z veľkého mesta. Ľuďí z malých miest a chudobných regiónov zasa chápem...
presne tak, to iste sa snazim povedat aj ja. Podla mna je titul na dve veci, ako uz bolo spomenute a vobec nie je pravda, ze s titulom sa dostanes dalej, mozno ta cesta bude o nieco lahsia, ale takisto sa to nie kazdemu podari. Jasne, ze ak chcem byt doktor, titul potrebujem, takisto pravnik a pod. Ale inak si myslim, ze cesta k titulu su zabite roky. Moj nazor, sorry ak sa nezhoduje s ostatnymi. Je mozne, ze aj ja si spravim vysoku skolu, ale zatial nad tym neuvazujem.eritrocit napísal:Aj ja pracujem na tom, aby som sa dostal k titulu...
nie vzdy je to pravda, uznavam, ze je krasne mat pred menom Ing. Fero Mrkva. Moj otec ma 2 vysoke skoly a nema z toho nic. Bol ucitel na vysokej skole, ale nedavno s tym skoncil a myslel si, ze nebude problem najst robotu a hadaj kde skoncil? Presne tak, na urade prace, ale to bola tiez minulost, pretoze uz nasiel robotu aj ked len podradnu, ktora vobec nie je vhodna jeho vzdelaniu a takto konci dost vela ludi.sundevil napísal:vidis bez titulu to ide, ale iba kratko, ked chces dnes dosiahnut viac tak je titul samozrejmostou
bývaš v BA , však?pinco napísal:Dalej poznam vela ludi s vysokou skolou, co zarabaju 25 000,-, za taky plat by som sa ani nepohol a pritom nemam vysoku skolu.
Lebo ja poznám ľudi , čo majú červené diplomy, pracujú ako učitelia a zarábajú 11 netto
A že by si sa za 25 ani nepohol , a to bez titulu , myslím že preháňaš
nebyvam v BA, ale v malebnej dedinke na Liptove, ale to je uplne jedno. Pokial nebudem mat aspon raz tolko mesacne, neuspokojim sa, pretoze som dost cielavedomy clovek a to, ze nemam vysoku skolu, neberiem ako prekazku, pretoze moj ciel je daleko vyssi. Neuspokojim sa s myslienkou "nemam vysoku skolu, nemozem nic dokazat" to je hlupost, pretoze clovek sa automaticky zacne lutovat a neurobi nic preto, aby svoj ciel dosiahol a ja som presvedceny, ze k svojmu cielu dojdem nech to stoji, co chce.schw33k napísal:bývaš v BA , však?
Lebo ja poznám ľudi , čo majú červené diplomy, pracujú ako učitelia a zarábajú 11 netto
A že by si sa za 25 ani nepohol , a to bez titulu , myslím že preháňaš