Spravil som mailform,ktory na ic.cz ide bez problemov. Pouzil som ho aj na servery php5.sk,no tam to nefunguje,neodosiela maily,pls nepozrie mi na to niekto?
Chyba nie je v scripte, ale v hostingu. Na php5.sk maju blokovanu funkciu mail(). Cize tam ti to nepojde. Ja som to davnejsie skusal tiez, a asi len v jednom pripade z desiatich mi mejl odoslalo.
ppt napísal:Chyba nie je v scripte, ale v hostingu. Na php5.sk maju blokovanu funkciu mail(). Cize tam ti to nepojde. Ja som to davnejsie skusal tiez, a asi len v jednom pripade z desiatich mi mejl odoslalo.
... ale ani ten mailform nie je najoptimálnejší.. ani neoveruje či sa nejaké premenné vôbec poslali, rovno ich používa
kedysi som cosi skusal na php5.sk a viem, ze na serveri je vypnuty "register_globals". to znamena, ze premenne $email, $kontakt2, $meno, $kontakt1, $sprava neexistuju. ale samozrejme existuje nieco ako $_POST['email'], $_POST['meno'], ...
BTW: php5.sk nebezi na windowse, tak namiesto "\r\n" pouzivaj "\n"
IgiPoP napísal:kedysi som cosi skusal na php5.sk a viem, ze na serveri je vypnuty "register_globals". to znamena, ze premenne $email, $kontakt2, $meno, $kontakt1, $sprava neexistuju. ale samozrejme existuje nieco ako $_POST['email'], $_POST['meno'], ...
BTW: php5.sk nebezi na windowse, tak namiesto "\r\n" pouzivaj "\n"
a co by som mohol pouzit namiesto tych premennych?aby to slo na php5.sk
<?php
$meno=$_POST["meno"];
$email=$_POST["email"];
$kontakt2=$_POST["kontakt2"];
$sprava=$_POST["sprava"];
$to = "[email protected]";
$extra = "From: $email\nReply-To:$email\n";
$subject = "Vzkaz od ".$meno;
$mess = "Meno: ".$meno."\nEmail: ".$email."\n Kontakt2: ".$kontakt2."\nSprava:\n".$sprava;
mail ($to, $subject, $mess, $extra);
if(mail)
echo "Správa bola úspešne odoslaná. Ďakujeme Vám za Váš e-mail. Odpovieme Vám tak skoro, ako to bude možné...";
else:
echo "Správa nebola odoslaná";
?>
ešte si tam dorob tie podmienky či sa premenné vôbec posielajú ako tu niekto písal (alebo aspoň v javascripte ošetri formulár). Malo by to ísť, neskúšal som, možno tam bude nejaká syntaktická chyba ale to si už upravíš