Vytvarne umenie
Vytvarne umenie
Tu mozte napisa vsetko o vytvarnom umeni co vas napadne
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
-
Colortraincleaner
Medium Star
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
lenze picassova tvorba nebola len kubisticka, tym sa skor stal originalny a novy, jeho obrazy zo skorsej doby su diametralne odlisne(neviem teraz mena obrazov takze sry, ale urcite si videl obraz žirafy ktora ma na sebe take zasuvky, celkom znamy obraz)pinacolada napísal:piccasso sa mi nepaci.kubizmus je imba.van gogh ma daco do seba.necudujem sa preco su jeho obrazy take drahe
vykrik ktory ste tu spominali mam rad aj ja, ono povodne ten obraz vznikol, ked sa Eduard prechadzal so svojimi dvoma kamaratmi(mam taky pocit ze su v pozadi, za "kriciacov" postavov) a akurat vtedy ho popadol obrovsky smutok a zdesenie(btw jeho cena podla znalcov je asi 65 m dolarov)
ja osobne mam rad od Moneta Lekna(podla mna vrchol tvorby), ale aj ine jeho serie su fajn(paci sa mi ze maloval cely den na jednom mieste postupne ako slnko postupovalo maloval seriu obrazov, kiez by som si mohol daky kupit:D)
od Friedricha sa mi paci Opatstvo v dubovom lese,vseobecne Friedrich umiestnoval Boha do prirody, co bolo na danu dobu v celku nove
Eugena de la Croixa obdivujem hlavne preto, lebo bol posledny stary majster(teda maloval a bol inspirovany napriklad Rubensom, vsak viete:D tie stare pekne velke obrazy plne farbieb,) ale zaroven ku koncu kariery zacal experimentovat(najrpv zatisia, a neskor ked bol na lieceni pri mori namaloval v podstate prvy obraz, ktory sa uz podobal impresionizmu, dokonca sami impresionisti ho neskor povazovali sa svojho predchodcu)
Charles Baudlaire o nom povedal: "Je to sopka, naaranžovaná za kyticou kvetou", co asi De la croixa fakt vystihovalo.
Arthura Curbeho az tak nemusim, ale ma zopar peknych diel, a je jednym z prvych realistov.(som si vyhliadol jeden super obraz ale ma 3,5 metra na vysku, takze musim postavit dom najrpv)
prekvapil ma Goya, na romantika maloval naozaj neskutocne emočne
Eugen Henry Paul Gogain-tomuto panovi vdacime za symbolizmus
velmi vtipny maliar samouk Henry Rousseau, nemaloval nohy(teda chodidla) lebo to nevedel, takze vsetci ludia na jeho obrazoch maju nohy od clenkov v zemi, ale naozaj miloval zelenu(raz mu volal kamarat, ze nech idu do kaviarne, a on mu povedal ze akrat maluje obraz na ktorom ma uz 42 otienov zelenej a ze teraz nemoze prestat)
no autorov je este mnoho a o mnohych by sa dalo daco napisat, ale naco slova ked si mozme kuknut obrazy:D vsak ze...
checknite si obrazy Rossetiho, Constabla, Degasa, avantgarda 19 storocia bola velmi plodna
momentalne by som sa rad oboznamil s autormi storocia 20., aj ked z nejakeho dovodu ma az tak neoslovuje, ktovie cim to je
-
last_knight
Light Professional
Mona Lisa
Myslim si ze je normalne ak na Mone Lise nic take uzastne nevidis, tento obraz ma svoju silu a slavu ktorou ju zahrnuli ludia a pritom ani nevedia poriadne preco ale jej pravu silu najde len clovek ktory sa vytvarnym umenim trochu viac zaobera .. Keby obicajny clovek ktory sa niecim takym nezaobera videl monu lisu a nepoznal jej slavu tak by ju asi prehliadol a ani sa velmi nepozastavil lenze ked je slavna aka je tak ju maju len za atrakciu a tym straca svohu pravu hodnotu... 
hmmm aj Rembranta vsetci ospevuju, vedel skvelo narabat so svetlom(mam taky pocit ze pouzival antverpsku metodu, teda zacinal od svetlejsich farieb a
svetlo dorabal tmavsimi, ale paci sa mi ze sa sa nebal skusit aj benatsku, ktore je presne opacna:D teda na tmavohnedy podklad umiestnujem postupne svetlesie farby, samozrejme podklad nie je homogenny)
ale mna az tak neoslovil, ano ma zaujimave obrazy, niektore su fakt skvele, bol vyborny maliar, ale to neznamena ze ho teraz musim obdivovat.
to iste je mona lisa, niekto ju odceni niekto nie, mne imponuje ze Da vinci zacal pouzivat olejove farby(totiz dovtedy bolo zvykom ze sa prach danej farby zmiesal z vajickovym zltkom, ale s olejom boli farby sytejsie), samozrejme bol to prinos, ale cim viac obrazov clovek vidi tym viac mu tie prve nepripadaju az take vynimocne ako ked ich videl prvy krat.
Aj Tizian a Rubens ci Verneer malovali podobne, a ked si pozriete ich obrazy Mona liza bude vyzerat viac "obycajne". Obraz sa stal slavny hlavne kvoli zahadam ktore ho opriadaju:D
kazdopadne ked obraz ktory ste videli prvy krat sa vam bude pacit aj po zhliadnuti mnohych obrazov daneho umeleckeho stylu, tak vas naozaj oslovil(teda aspon ja to tak citim)
svetlo dorabal tmavsimi, ale paci sa mi ze sa sa nebal skusit aj benatsku, ktore je presne opacna:D teda na tmavohnedy podklad umiestnujem postupne svetlesie farby, samozrejme podklad nie je homogenny)
ale mna az tak neoslovil, ano ma zaujimave obrazy, niektore su fakt skvele, bol vyborny maliar, ale to neznamena ze ho teraz musim obdivovat.
to iste je mona lisa, niekto ju odceni niekto nie, mne imponuje ze Da vinci zacal pouzivat olejove farby(totiz dovtedy bolo zvykom ze sa prach danej farby zmiesal z vajickovym zltkom, ale s olejom boli farby sytejsie), samozrejme bol to prinos, ale cim viac obrazov clovek vidi tym viac mu tie prve nepripadaju az take vynimocne ako ked ich videl prvy krat.
Aj Tizian a Rubens ci Verneer malovali podobne, a ked si pozriete ich obrazy Mona liza bude vyzerat viac "obycajne". Obraz sa stal slavny hlavne kvoli zahadam ktore ho opriadaju:D
kazdopadne ked obraz ktory ste videli prvy krat sa vam bude pacit aj po zhliadnuti mnohych obrazov daneho umeleckeho stylu, tak vas naozaj oslovil(teda aspon ja to tak citim)