Notebook okolo 18k bez dph

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Notebook okolo 18k bez dph

Príspevok od používateľa masterdead »

mam taku malu dilemu, mam si kupit notebook okolo 18 000 bez dph ale nasiel som len tieto dva take schopne
HP Compaq nx6310 CM430/15/256/60/DVD+-RW/W/Dos

hp compaq nx6310 Intel Celeron M 430, 256 MB DDRII 533MHz, 60 GB 5.4krpm, 15" TFT XGA Antiglare, no FDD, DVD+/-RW SuperMulti DL fixed, Modem/NIC, 802.11b/g Broadcomm WLAN, 2x USB 2.0, 1394, 6-cell Li-Ion Battery, HP travel battery connector, 2.7kg, FreeDOS, 1 yr wrty, HE sticker
cena 18 208,00
a
ASUS A9RP 15/CM440/DVDRW/60G/512M/noOS

Model ASUS A9RP, procesor Intel Celeron M 440, frekvence 1.86GHz/533/1MB L2, bez OS, LCD 15" 1024x768, paměť 1x512MB DDRII, pevný disk 60GB, otáčky 4200rpm, optická mechanika DVD±RW 8x Double Layer, síťová karta LAN 10/100, modem 56kb/s, grafika sdílená ATI XPRESS 200, TouchPad, bez CMOS kamery, čtečka karet, PCMCIA 2.1, 3xUSB2.0, zvláštní výbava: brašna (bez myši), šasi - plast, váha 2.85Kg, výdrž na baterie 3 hodiny.
cena 18 295,00

najradsej by som bral to hp aj ked ma mensiu pamet ale ja uz fakt neviem, ak by ste vedeli aj o niecom inom piste :wink:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

podla man asus je jasna volba z tychto dvoch alebo si dokup do hp pamat a je to tiez v pohode ale asusom nic nepokazis
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

vela ludi ma od asus-u odhovara, uz len kvoli tomu ze ten šasi - plast dost praska, ale zase ta konfiguracia tiez nieje najhorsia, zase hp ma dost svojich vyhod aj ked nizsiu dlzku zaruky :?
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Notebook okolo 18k bez dph

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

ASUS A9RP 15/CM440/DVDRW/60G/512M/noOS

Model ASUS A9RP, procesor Intel Celeron M 440, frekvence 1.86GHz/533/1MB L2, bez OS, LCD 15" 1024x768, paměť 1x512MB DDRII, pevný disk 60GB, otáčky 4200rpm, optická mechanika DVD±RW 8x Double Layer, síťová karta LAN 10/100, modem 56kb/s, grafika sdílená ATI XPRESS 200, TouchPad, bez CMOS kamery, čtečka karet, PCMCIA 2.1, 3xUSB2.0, zvláštní výbava: brašna (bez myši), šasi - plast, váha 2.85Kg, výdrž na baterie 3 hodiny.
tento ma zdielanu grafiku!! to urcite nie
Jeremi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jeremi »

tm_a.s. napísal: tento ma zdielanu grafiku!! to urcite nie
ntb ma byt do 18000 bez dph v tejto cene iny ako zo zdielanou grafikou ani nezozenies a podla mna je jasna volba ten prvy aj ked ma iba 256 mb ram ale ma wifi a je jednoduksie doplnit do ntb ram ako wifi (teda ak to ma byt skrite)
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Jeremi napísal:ntb ma byt do 18000 bez dph v tejto cene iny ako zo zdielanou grafikou ani nezozenies a podla mna je jasna volba ten prvy aj ked ma iba 256 mb ram ale ma wifi a je jednoduksie doplnit do ntb ram ako wifi (teda ak to ma byt skrite)
akoze nezozenies so zdielanou grafikou, si pozeral niektore obchody a ceny??...ved so zdielanou grafikou by som notebook ani nekupoval, sak na tom nepojde ani mozilla :lol: :lol:
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

podla mna su obidva notebooky biedne...ja byt tebou tak trochu zainvestujem nech to uz aj nieco dokaze na par rokov :idea:
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

tm_a.s. napísal:akoze nezozenies so zdielanou grafikou, si pozeral niektore obchody a ceny??...ved so zdielanou grafikou by som notebook ani nekupoval, sak na tom nepojde ani mozilla :lol: :lol:
kamo, ty asi nevies co hovoris, na zdielanej grafike sme rozbehali aj nfs carbon...
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

makaveli napísal:kamo, ty asi nevies co hovoris, na zdielanej grafike sme rozbehali aj nfs carbon...
ved dobre sak ale zalezi na akej...na tejto mu teda NFS carboon nepojde, tu nepojde ani CS bez lagov...grafika sdílená ATI XPRESS 200
Jeremi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jeremi »

tm_a.s. napísal:ved dobre sak ale zalezi na akej...na tejto mu teda NFS carboon nepojde, tu nepojde ani CS bez lagov...grafika sdílená ATI XPRESS 200
ty asi nevies co vravis sak cs tu pojde uplne bez problemou aj carbon tu pojde tak si uvedom co vravis asi si este nevidel ziaden ntb s touto grafikou vsak
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Jeremi napísal:ty asi nevies co vravis sak cs tu pojde uplne bez problemou aj carbon tu pojde tak si uvedom co vravis asi si este nevidel ziaden ntb s touto grafikou vsak
mame v škole PC, ktoré majú presne túto grafiku+ 1,8GHz procesor+512 Ram a CS 1.6 tam seká tak asi viem o čom hovorím... :!:
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

tm_a.s. napísal:mame v škole PC, ktoré majú presne túto grafiku+ 1,8GHz procesor+512 Ram a CS 1.6 tam seká tak asi viem o čom hovorím... :!:
asi nemate tuto grafiku, alebo je to ine na pc a ine na nb, lebo konkretne na tejto sme na nb rozbehali gta vice city a call of duty napriklad...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

podla mna je ta grafika uplne ze v pohode kamarat ma hp a ma tam turion 1.6ghz 512 ram a tuto vga je to tiez hp takze vykonovo velmi podobne a ide tam hl2 na medium az low hratelne , nfsu2 sa zevraj da rhat nevydel som doom3 nehratelny , cc generals ide uplne plynule ak vypnete tiene , sacred fici uplne bez problemov quake 3 totez a nevidim dovod preco by cs malo akoze sekat ked mi to drtime v skole na pc zo socializmu :D 900mhz durony 128/256 ram a maximalne riva tnt2 takze chlapec asi nema ani sajnu co to je za vga a za t oze u vas v skole to seka nemusi pc ale hociaky icny faktor napr neschopnost admina zosietovat korektne pc . pretoze viem ze neiktore lamy hovoria o tom istom sekani ak je to aj za 1. sekanie hry a za 2. lagy tj. ping odozva takze viem ze neiktory to davaju do jednej kopy tot vse dokup do hp 259 ram a budes rad :)
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

makaveli napísal:asi nemate tuto grafiku, alebo je to ine na pc a ine na nb, lebo konkretne na tejto sme na nb rozbehali gta vice city a call of duty napriklad...
je mozne, ze na notebooky je ta grafika ina a takisto je mozne, ze tie skolske PC maju chybu aj v nieco inom nehadam sa :D len som vyjadril svoj nazor :wink:
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

INDIGOcorp. napísal:podla mna je ta grafika uplne ze v pohode kamarat ma hp a ma tam turion 1.6ghz 512 ram a tuto vga je to tiez hp takze vykonovo velmi podobne a ide tam hl2 na medium az low hratelne , nfsu2 sa zevraj da rhat nevydel som doom3 nehratelny , cc generals ide uplne plynule ak vypnete tiene , sacred fici uplne bez problemov quake 3 totez a nevidim dovod preco by cs malo akoze sekat ked mi to drtime v skole na pc zo socializmu :D 900mhz durony 128/256 ram a maximalne riva tnt2 takze chlapec asi nema ani sajnu co to je za vga a za t oze u vas v skole to seka nemusi pc ale hociaky icny faktor napr neschopnost admina zosietovat korektne pc . pretoze viem ze neiktore lamy hovoria o tom istom sekani ak je to aj za 1. sekanie hry a za 2. lagy tj. ping odozva takze viem ze neiktory to davaju do jednej kopy tot vse dokup do hp 259 ram a budes rad :)
asi viem o com hovorim...ta grafiku tu je ale je dosť mozne ze je to nejaky iny typ ako je na notebookoch a sieť je tu urobená parádne, pretože tu máme aj iné PC (lepšie) a na tých frčí CS po lane bezchybne :wink: :wink:
Miko10
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Miko10 »

Ja by som bral ten HP. Asus má dosť problémy s plastmi, a aj panty su na nic. Radsej kup HP, dokup casom RAM a budes urcite spokojny. To ze asus ma mozno lepsiu vybavu zarovnaku cenu o niecom svedci. To mas to iste ako vyber medzi HP a Acer. Samozrejme myslim obrazne, nedovolil by som si porovnavat asus s acerom.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

kedze ma vela ludi odhovara od asusu tak som sa snazil hladat HP v co najlepsej cene a nasiel som toto
Intel Celeron M Processor 430 (1.73-GHz, 533-MHz FSB, 1-MB L2 cache) - Mobile Intel 945GM Express Chipset - 15" TFT XGA (1024 x 768) BrightView - 512 MB 667 MHz DDR2 (x1) - 60 GB (5400rpm) SATA - Intel® Graphics Media Accelerator 950 (integr., 224 MB shared) - SuperMulti DVD+/-RW Double Layer (fixed) - no FDD- Porty: 2x USB 2.0, 1x IEEE 1394, VGA, RJ-45/RJ-11, audio in/out, travel battery connector, Sloty: 1x PC Card typ I/II - 10/100 Ethernet - 56K (V.92) modem - no IrDA - no BlueTooth - no card reader - no WiFi - 6cell Li-Ion bat. - 2,77 kg - 30.3x328.6x266.7 mm - Záruka 1 rok - Free DOS
je sice pravda ze ma slabsiu vybavu ale da sa to prezit, stoji priblizne 18000 takze aj limit bude splneny :D a to ci mi tam hry pojdu je len doplnok, ja to potrebujem skor na pracu, potrebujem aby som tam spustil zakladne veci ako apache, mysql, solitaire :) a podobne
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

masterdead napísal:kedze ma vela ludi odhovara od asusu tak som sa snazil hladat HP v co najlepsej cene a nasiel som toto je sice pravda ze ma slabsiu vybavu ale da sa to prezit, stoji priblizne 18000 takze aj limit bude splneny :D a to ci mi tam hry pojdu je len doplnok, ja to potrebujem skor na pracu, potrebujem aby som tam spustil zakladne veci ako apache, mysql, solitaire :) a podobne
tak to ti uplne staci sak hry ti tam nejake pojdu.... :D :D
Napísať odpoveď