takze moj problem spociva v tom , ze mi ide neskutocne pomaly HDD a DVD mechanika...DVD napalujem asi tak 1.45hod pri 8x rychlosti a v programe HD Tune 2.50 som zistil ze moja aktualna rychlost Disku je "az" 1.5mb/s pricom by mal splnat okolo 50mb/s a procesor je vytazeny na 48% a to mam X2 AMD 3800+...v biose mam nadstaveny DMA auto a vo windowse tiez mam DMA ale to posledne v tom nadstaveni je ze (Current transfer mode) a mam ze not applicable...pricom DVD mi splna UDMA 2 a HDD UDMA 5...samozrejme Primary IDE Channel...najde sa tu nejaky odbornik co mi poradi bo ja sa dost vyznam v problematike PC ale toto mi nejde do hlavy...pokazeny Disk neni urcite a ani kabel !!!
no rada prva pozri obrazok , dostanes sa na to touto cestou prave na tento pocitac, spravca zariadeni, pak radice ata/atapi, vlastnosti a tam vypni rozpoznavanie biosu a manulane nastav prenos (presne taky aky ma mat tvoja mechanika, disk) zisti si presne aky ma byt... ono nemas co pokazit jedine ze ti to nebude fachat spravne... ak nepomoze ani toto odinstaluj kompletne vsetky radice - normalne daj odstranit a pak reset, win xp si ich po boote nahodi sam nanovo - aj toto pomaha
ale kde ... ak si nainstaluj suse tak ti slape vsetko iba musis dosintalit ovladace od grafiky a mozes zahrat co ces ...
cez wine my idu hry ktore hravam a ked mam novy komp ani nesekaju tak naco windows?
Aa sa to natvrdo, ako si to spravil, ale vseobecne sa prehadzuje DMA na PIO pri chybnych CRCkach (a Windows to robi veru velmi rad ). Na tvojom mieste si prejdem disk chkdiskom, zvacsa to pomoze ...
mishenko napísal:Aa sa to natvrdo, ako si to spravil, ale vseobecne sa prehadzuje DMA na PIO pri chybnych CRCkach (a Windows to robi veru velmi rad ). Na tvojom mieste si prejdem disk chkdiskom, zvacsa to pomoze ...