nVidia G80 8800 GTX uff!!!

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

nVidia G80 8800 GTX uff!!!

Príspevok od používateľa krija »

Nvidia G80 o 92% rýchlejšia ako Radeon X1950 XTX

Jeden z prvých testov výkonu nových grafických kariet Nvidia rady 8800 založených na novom GPU G80 v reálnych aplikáciách uskutočnil s Nvidia GeForce 8800 GTX server DailyTech.

Výkon karty bol u viacerých hier až o 92% vyšší ako výkon vlajkovej lode ATI, Radeon X1950 XTX s R580+ GPU od PowerColor.

V syntetickom 3DMark06 teste dosiahla X1950 XTX skóre 7 026, 8800 GTX 11 200, o 59% viac.

V Half Life 2 s nastaveniami 4xAA/16xAF v rozlíšení 1600 x 1200 to bolo 60.74 FPS a 116.93 FPS, o 92% viac u Nvidie.

V hre Quake 4 s nastaveniami 4xAA a 1600 x 1200 34.23 FPS a 65.93 FPS, o 92% viac u Nvidie.

A nakoniec v Prey na 4xAA/16xAF a 1600 x 1200 55.53 FPS a 88.87 FPS, približne o 60% viac u Nvidie.

Systém bol síce osadený doskou s Nvidia nForce 650i SLI čipsetom, pre Nvidia kartu by to ale nemalo predstavovať výhodu. V zostave bol použitý nový štvorjadrový Intel Core 2 Extreme QX6700 procesor s 2 x 1 GB PC2-6400 a 150 GB Western Digital Raptor 10 000-otáčkový disk.

Dailytech meral spotrebu celého systému, ktorá bola v idle stave 184 W a 229 W v neprospech Nvidie o 45 W. Pri plnej záťaži to bolo ale 308 W a 321 W v neprospech Nvidie, teda len o 13 W viac.

Celkovo tak GeForce 8800 GTX poskytuje výrazne vyšší výkon na jeden W energie.

Nvidia GeForce 8800 GTX
Zdroj: Dailytech

Karty s G80 GPU budú pri uvedení dostupné v dvoch verziách, 8800 GTX a 8800 GTS. G80 a obe verzie kariet budú plne kompatibilné s DirectX 10 a shader modelom 4.0.

Výkonnejšia 8800 GTX má procesorové jadro taktované na 575 MHz a obsahuje 768 MB GDDR3 pamäte taktovanej na 900 MHz. Pamäťové rozhranie je 384-bitové s priepustnosťou až 86 GB/s.

Karta má mať až 128 univerzálnych shaderov taktovaných na vlastnej frekvencii 1 350 MHz, teoretický maximálny fill-rate je 38.4 miliardy pixelov za sekundu. Pre porovnanie, súčasný najvýkonnejší GPU od ATI R580+ disponuje 48 pixel shadermi.

8800 GTS bude mať jadro taktované na 500 MHz, bude disponovať 640 MB GDDR3 pamäte rovnako taktovanej na 900 MHz. Pamäťová zbernica bude o šírke 320 bitov s maximálnou priepustnosťou 64 GB/s. Táto verzia by mala mať 96 shaderov taktovaných na 1 200 MHz.

Test Dailytech je možné nájsť tu. Karty s GeForce 8800 by mali byť uvedené a dostupné od budúceho týždňa.
majo55
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa majo55 »

iba doplnim ze cena 8800GTX podla AGEM-u je 20 130,00 Sk bez DPH a 8800GTS 15 420,00 Sk bez DPH.
//cakal som ze budu drahsie
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

KKS :shock: :shock:
s touto VGA by som rozbehal na maximum vsetko dpc ROFL :lol: :(
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Šu-Do napísal:KKS :shock: :shock:
s touto VGA by som rozbehal na maximum vsetko dpc ROFL :lol: :(
No neviem 1600x1200 uplne vsetko na full, preplnene detaily :D Pripadne gamesenie na nejakej velkoplosnej obrazovke s prijatelnym poctom framerate, by som si pozrel zas :D Ale zas na to potrebujes aj CPU aspon Conroe. Inak ma prijemne prekvapila spotreba v burne, v idle ani tak nie, ale v burne je to velmi velmi pekne... :wink:
Lukkas
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lukkas »

Hah ked budes mat 500W zdroj ti to bude dobre slahat hehe ;-) ktomu Core 2 Duo Procak aspon 1Gb Ram a mas z toho Riadnu GULU ked si toto kupis tuto graficku mas hu aj na 5rokof ak sa ti nedo*erie :D
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Mňa tá karta nejak nezaujala... prirodzene vyšší výkon, cena, vyššia spotreba :? , len keby mala pamäť gdd4, by spotreba bola o niečo nižšia ... karta stvorená pre game labužníkov a deti bohatých tatinkov ...
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

LuKKaS napísal:Hah ked budes mat 500W zdroj ti to bude dobre slahat hehe ;-) ktomu Core 2 Duo Procak aspon 1Gb Ram a mas z toho Riadnu GULU ked si toto kupis tuto graficku mas hu aj na 5rokof ak sa ti nedo*erie :D
LoL, snad 2GB minimum, 5 rokov? LOL, o rok tato karta bude ako dnes 6800U :) Inak s tym zdrojom... Daka kvalitka 350W aboslutne ziadny problem. Na co si budem kupovat kW zdroj, ked ako sam vidis podla testu, cela zostava zere v burne 3D 320 Watt, si kupim 350W a este mam rezervu, ne? Ovsem ktovie ci taky zdroj je, kedze je najviac vytazena 12v vetva, a tieto zdroje maju najma 3.3v tvrdu... Ale urcite sa taky zdroj najde :oops:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Inak nechcem robit žiadnu reklamu, no v najbližšom čisle časopisu Computer bude recenzia na tuto kartu, ako prvý ju dostanu prave oni, tak bude zaujimave určite prečitat si čo to skutočne prinesie. V momentalnom čisle bolo pisane že až 40% času grafa nevyuživa plne ako by mohla a prave tomuto sa ma predist unifikovanými shaderami, ktoré su schopne spracovavať data tak pre pixel ako aj vertex a geometriu. Nevyužity čas by sa tak mal znižit na 20%.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

misokgb napísal:LoL, snad 2GB minimum, 5 rokov? LOL, o rok tato karta bude ako dnes 6800U :) Inak s tym zdrojom... Daka kvalitka 350W aboslutne ziadny problem. Na co si budem kupovat kW zdroj, ked ako sam vidis podla testu, cela zostava zere v burne 3D 320 Watt, si kupim 350W a este mam rezervu, ne? Ovsem ktovie ci taky zdroj je, kedze je najviac vytazena 12v vetva, a tieto zdroje maju najma 3.3v tvrdu... Ale urcite sa taky zdroj najde :oops:
ehm ... vyrobca pozaduje pre tu kartu min. 450W zdroj ... s 350W akokolvek kvalitnym by som to fakt neriskoval pri tak drahej karte :wink:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Isteze, ked nieco zere 220Watt v zatazi, budem zbytocne vyhadzovat prachy a kupim si dvakrat taky zdroj "do zalohy, alebo pre istotu", tak ale to su vase prachy nie moje, takze ma to nestve nejak :)

Nake info o nej http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=121980

Inak som cital, ze ma problemy s nejakym rezistorom, ktory prepina mod 2D/3D - ze sa karta spolahlivo neprepina z tychto modov, ale tak zas to odstrania v nejakej novej revizii, len tak pre nfo :) ATi dostala na prdel tak ako to vzdy byva ked niekto dojde s novinkou, takze sa tesim na znizovanie cien u ATi :D

Edit: proste neda mi, oni to tam pisu pre to, aby ked si kupis nejaky "zdroj" typu EuroCase, Premier, Mercury alebo podobny shit, dajme tomu 350Watt tak ten by 8800GTX fakt neutiahol, ale sa takym Fortronom by som sa nebal. Preto oni napisu viac, pretoze shitny zdroj 450W to uz ako tak utiahne... :arrow:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kingpin a jeho zrehme nove svetove rekordy.

http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=122394
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

jo super !!! nVidia sa rychlo ponahla chce byt rychlejsia ako ATI ale ide zlym smerom...vsetko to je len marketingovy tah...dvojite napajanie a 20A do dosky kto to kedy vydel...ved vedla kompu musite mat aj jadrovu elektraren...a to este nehovorim ze GPU je brzdene CPU takze este aj procesor ktory zozere minimalne 125W takze zdroj min 600W a viac...ATI s AMD pracuju na 2K rade a to bude pokrok ked GPU prvotny bude priamo v procesore...radim pockat a setrit na ATI... :D aj ked takato zostava bude nabuduci rok stat okolo 60000Sk...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

MP4-20 napísal:jo super !!! nVidia sa rychlo ponahla chce byt rychlejsia ako ATI ale ide zlym smerom...vsetko to je len marketingovy tah...dvojite napajanie a 20A do dosky kto to kedy vydel...ved vedla kompu musite mat aj jadrovu elektraren...a to este nehovorim ze GPU je brzdene CPU takze este aj procesor ktory zozere minimalne 125W takze zdroj min 600W a viac...ATI s AMD pracuju na 2K rade a to bude pokrok ked GPU prvotny bude priamo v procesore...radim pockat a setrit na ATI... :D aj ked takato zostava bude nabuduci rok stat okolo 60000Sk...
karty od ATI rady X19XX spotrebuju ovela viac Wattov ako karty nVidie rady 79XX. v spotrebe nie je mozne porovnávať karty roznych generacii. a pochybujem, ze sa ATI podarí s R600 spotrebovať menej energie ako 8800 a.k.a G80.
a ci cakat na ATI? ati s nicim novym neprichadza. v poslednych rokoch stale len dotahuje nVidiu (SM 3.0, DX 10....). toto je obrovský skok, a to este nVidia nepouzila GDDR4 pamäte. to potom bude fukot. nie som starý, ale nebudem cakat na ATI do dôchodku :wink:
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

MP4-20 napísal:jo super !!! nVidia sa rychlo ponahla chce byt rychlejsia ako ATI ale ide zlym smerom...vsetko to je len marketingovy tah...dvojite napajanie a 20A do dosky kto to kedy vydel...ved vedla kompu musite mat aj jadrovu elektraren...a to este nehovorim ze GPU je brzdene CPU takze este aj procesor ktory zozere minimalne 125W takze zdroj min 600W a viac...ATI s AMD pracuju na 2K rade a to bude pokrok ked GPU prvotny bude priamo v procesore...radim pockat a setrit na ATI... :D aj ked takato zostava bude nabuduci rok stat okolo 60000Sk...
ty asi moc necitas recenzie, ze? 8800 zerie v Burne menej ako X1950XTX :wink: (odporucany zdroj je 450W) .. bhuzial je to tak ze cim viac tranzistorov tym vacsia spotreba .... na tom sa asi uz nic nezmeni

ATI.AMD nebude mat v blizkej (ani v trocha vzdialenejsej) buducnosti GPU v CPU ktore by bolo vhodne na hry ... na to zostane stale stara dobra karta

R600 vyjde o pol roka po G800 a bolo by pre ATI velkym uderom keby ten chip bol pomalsi (alebo aj rovnako vykonny) ako G80 ... verim tomu ze u ATI maju teraz fukoty
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

No zas tomu never... ATi dojde s R600, ktory bude urcite vykonnejsi nez G80, inak by ten chip ani nevyrabali, ze :) Je to ich politika, schvalne si pockalin na G80 nech vidia, co dokaze, oni so svojim R600 daju G80 vykonovo dole, nV potom prinesie daku vyssie taktovanu/pripadne s viac jednotkami GF8850GTX alebo tak, co prevysi R600 chip a ATi vyda zas nejaky vyssie taktovany model co bude lepsi nez 8850GTX. Potom zas nV vyda radu GF9. Ak ste si nevsimli zatial je to vzdy tak a vzdy to aj bude, proste sa predbiehaju navzajom tak isto ako AMD a Intel a pod... :wink: Jo a s tym cakanim... To je teda rada, prelozil by som to takto "NEHRAJTE TERAZ, HRAJTE O POL ROK NA ATi POL ROKA STARE HRY, LEBO NEBUDETE MAT 80FPS ALE 100FPS PRICOM ROZDIEL V HRE NEZBADATE, ALE CAKAJTE" :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Politika ATI nie je az tak spravna, pretoze nVidia pride vzdy s kartou ktora doslova rozdrti najsilnejsiu ATi kartu. Ati pride s kartou ktora bude mat mozno o 5-10% vyssi vykon, nad cim kazdy iba mavne rukou, kedze nV bude v tej dobe uz pol roka na trhu.
MirecPB
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MirecPB »

xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

butthead napísal:Mňa tá karta nejak nezaujala... prirodzene vyšší výkon, cena, vyššia spotreba :? , len keby mala pamäť gdd4, by spotreba bola o niečo nižšia ... karta stvorená pre game labužníkov a deti bohatých tatinkov ...
Ma pamet DDR4
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

misokgb napísal:No zas tomu never... ATi dojde s R600, ktory bude urcite vykonnejsi nez G80, inak by ten chip ani nevyrabali, ze :) Je to ich politika, schvalne si pockalin na G80 nech vidia, co dokaze, oni so svojim R600 daju G80 vykonovo dole, nV potom prinesie daku vyssie taktovanu/pripadne s viac jednotkami GF8850GTX alebo tak, co prevysi R600 chip a ATi vyda zas nejaky vyssie taktovany model co bude lepsi nez 8850GTX. Potom zas nV vyda radu GF9. Ak ste si nevsimli zatial je to vzdy tak a vzdy to aj bude, proste sa predbiehaju navzajom tak isto ako AMD a Intel a pod... :wink: Jo a s tym cakanim... To je teda rada, prelozil by som to takto "NEHRAJTE TERAZ, HRAJTE O POL ROK NA ATi POL ROKA STARE HRY, LEBO NEBUDETE MAT 80FPS ALE 100FPS PRICOM ROZDIEL V HRE NEZBADATE, ALE CAKAJTE" :D
No radsej kupim grafiku najvykonnejsiu teraz... ako cakat na ATi kym sa na G80 dohrabe ... za ten cas uz R600 nikto chciet nebude lebo tu uz davno bude G80 :P

Inak citacia z http://www.tweaktown.com/articles/977/1 ... index.html
Hovori za vsetko...

Kód: Vybrať všetko

Start paying more attention to The Inquirer for the next few weeks because it’s safe to say that if the R600 isn’t performing up to the level of the 8800GTX, words like “delayed” will get leaked out all over the place.
8r0m4n
Expert
Expert

Príspevok od používateľa 8r0m4n »

H@wk napísal:Ma pamet DDR4
Ma pamet GDDR3. :roll:
Napísať odpoveď