Karty VISA vs MASTERCARD
-
ledenaster
Medium Professional
Karty VISA vs MASTERCARD
Ahojte.
Planujem si zalozit kartu a rozhodujem sa medzi tymito dvomi.
Prosim vas ake su medzi nimi rozdiely prip. vyhody a nevyhody ???
A je prosim vas pravda ze ked si xcem zalozit medzinarodnu kartu (moznost platit aj do zahranicia) potrebujem min mat 50 000 Sk na karte ???
Vopred DAKUJEM
Planujem si zalozit kartu a rozhodujem sa medzi tymito dvomi.
Prosim vas ake su medzi nimi rozdiely prip. vyhody a nevyhody ???
A je prosim vas pravda ze ked si xcem zalozit medzinarodnu kartu (moznost platit aj do zahranicia) potrebujem min mat 50 000 Sk na karte ???
Vopred DAKUJEM
Ad 1: Visa Vs. Mastercard:
+ platia vsade
+ vyhoda u oboch je embosavany typ - teda podpisova (hlavne v zahranici)
- vyhoda pre Visa - je znamejsia - plati aj v tych najodlahlejsich castiach sveta
Ad 2: 50 000,-
To mas odkial? Ak chces mat Dinners Club kartu tak ano, inac ti postaci bezny ucet, ku ktoremu poziadas banku o vydanie medzinarodnej karty typu Mastercard alebo Visa. Pouzivanie sa lisi aj rocnymi poplatkami, mastercard je myslim drahsi, jeho platnost je limitovana jednym rokom (plati u embosovanej karty).
Pozn: Nie ku vsetkym typom beznych uctov (resp. balikom sluzieb) sa daju aktivovat medzinarodne karty Visa alebo MasterCard.
+ platia vsade
+ vyhoda u oboch je embosavany typ - teda podpisova (hlavne v zahranici)
- vyhoda pre Visa - je znamejsia - plati aj v tych najodlahlejsich castiach sveta
Ad 2: 50 000,-
To mas odkial? Ak chces mat Dinners Club kartu tak ano, inac ti postaci bezny ucet, ku ktoremu poziadas banku o vydanie medzinarodnej karty typu Mastercard alebo Visa. Pouzivanie sa lisi aj rocnymi poplatkami, mastercard je myslim drahsi, jeho platnost je limitovana jednym rokom (plati u embosovanej karty).
Pozn: Nie ku vsetkym typom beznych uctov (resp. balikom sluzieb) sa daju aktivovat medzinarodne karty Visa alebo MasterCard.
-
krupica_dnb
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
v dexii k studentskemu uctu je davana Maestro karta. Ta je sice medzinarodna, ale nie je mozne s nou platit na internete (ako s kreditkou). Skus sa opytat na pobocke, si k tvoju uctu nie je mozne vydat MasterCard kartu, platnost je 1 rok, cena 400,- Sk rocne. Mam ucet v dexii (bezny) a mam tu kartu, na nete platis v pohode, v zahranici ziadny problem.krupica_dnb napísal:ja mám maestro ku študentskému programu v dexii a tam mi chýba tá vec na medzinárodné platenie keď si platne objednávam
nevie niekto či je master alebo visa (tá medzinárodná) v niektorej banke ku študentským typom účtov zadara alebo za zvýhodnenú cenu??
-
krupica_dnb
Medium Professional
dik moc, ja mám axion v dexiitrizzo napísal:v dexii k studentskemu uctu je davana Maestro karta. Ta je sice medzinarodna, ale nie je mozne s nou platit na internete (ako s kreditkou). Skus sa opytat na pobocke, si k tvoju uctu nie je mozne vydat MasterCard kartu, platnost je 1 rok, cena 400,- Sk rocne. Mam ucet v dexii (bezny) a mam tu kartu, na nete platis v pohode, v zahranici ziadny problem.
-
zuzkazuzka
VIP
ja by som este pridala taku poznamku, co si ludia castokrat neuvedomuju. su dva druhy platobnych kariet - kreditne a debetne.
prevazna vacsina ludi, ktori si myslia, ze maju kreditnu kartu maju len obycajnu debetnu. u nas je stale este viac rozsirena. zakladny rozdiel medzi nimi je taky, ze debetnou kartou cerpate prostriedky, ktore mate na svojom ucte, a po uskutocneni platby sa vam hned odpocitaju z uctu. pri kreditnej karte mozete cerpat aj viac prostriedkov, ako mate na ucte, ale s tym, ze sa vam to vsetko na konci mesiaca zrata a musite to zaplatit. ak nezaplatite nacas, banka vam narata uroky.
oboma kartami sa da platit na internete. no a co sa tyka konkretnych znaciek, tak to tu uz niekto rozpisal. visa je vseobecne najviac akceptovana.
prevazna vacsina ludi, ktori si myslia, ze maju kreditnu kartu maju len obycajnu debetnu. u nas je stale este viac rozsirena. zakladny rozdiel medzi nimi je taky, ze debetnou kartou cerpate prostriedky, ktore mate na svojom ucte, a po uskutocneni platby sa vam hned odpocitaju z uctu. pri kreditnej karte mozete cerpat aj viac prostriedkov, ako mate na ucte, ale s tym, ze sa vam to vsetko na konci mesiaca zrata a musite to zaplatit. ak nezaplatite nacas, banka vam narata uroky.
oboma kartami sa da platit na internete. no a co sa tyka konkretnych znaciek, tak to tu uz niekto rozpisal. visa je vseobecne najviac akceptovana.
ta debetna je klasicka (bankomatova) karta k uctu ...
kdezto ozajstna kreditna karta (embosovana) je samostatny produkt, ktory nie je viazany na ziadny ucet
este su take ze virtualne platobne karty .. vydavaju sa k uctu ako doplnok k bankomatovej karte a sluzia na platenie cez net ked nemate embosovanu kreditku
kdezto ozajstna kreditna karta (embosovana) je samostatny produkt, ktory nie je viazany na ziadny ucet
este su take ze virtualne platobne karty .. vydavaju sa k uctu ako doplnok k bankomatovej karte a sluzia na platenie cez net ked nemate embosovanu kreditku
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
... hmmm sakra to fakt ??? ja ze je to naopak ked mas kreditku tak mozes cerpat prostriedky iba do vysky ktore mas fyzicky na ucte ....
... a ked mas debetnu tak mozes ist aj do urciteho zaporu ( tzv. debetu ) .. napr. pri zlatej vise myslim az 250 000 ,- a potom to banke musis splatil ...
.. tak sa chcem spytat ci som right abo wrong
....
... a ked mas debetnu tak mozes ist aj do urciteho zaporu ( tzv. debetu ) .. napr. pri zlatej vise myslim az 250 000 ,- a potom to banke musis splatil ...
.. tak sa chcem spytat ci som right abo wrong
nie v podstate mas pravdu ..
v pravom zmysle slova debet - pri debetnej ides do "minusu", presnejsie povedane cerpas prostriedky, ktore nemas a ktore potom splatis v dobe splatnosti (+ je urcena povolena vyska cerpania na den ...)
a z vyznamu slova kredit vyplyva, ze pri kreditnej by si mal teda cerpat kredit ktory mas (na ucte) ....
bohuzial v praxi je to akosi naopak ...
dufam ze netrepem sprostosti
v pravom zmysle slova debet - pri debetnej ides do "minusu", presnejsie povedane cerpas prostriedky, ktore nemas a ktore potom splatis v dobe splatnosti (+ je urcena povolena vyska cerpania na den ...)
a z vyznamu slova kredit vyplyva, ze pri kreditnej by si mal teda cerpat kredit ktory mas (na ucte) ....
bohuzial v praxi je to akosi naopak ...
dufam ze netrepem sprostosti
ee, zuzkazuzka to napisala spravne. Len dodam, ze SLSP sa treba vyhybat, je to najdrahsia banka.nordkapp_pb napísal:... hmmm sakra to fakt ??? ja ze je to naopak ked mas kreditku tak mozes cerpat prostriedky iba do vysky ktore mas fyzicky na ucte ....
.. tak sa chcem spytat ci som right abo wrong....
-
krupica_dnb
Medium Professional
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
ale ked mas studentsky ucet tak to mas zadarmo a mas aj internetbanking. ale ked si uz vyberate banku so studentskym uctom, pozrite si aj ake maju podmienky pre bezny ucet lebo len velmi mala cast ludi by potom sla do inej bankypinco napísal:ee, zuzkazuzka to napisala spravne. Len dodam, ze SLSP sa treba vyhybat, je to najdrahsia banka.
embosovana karta je aj debetna karta (MasterCard....).... len ako poznamka....gwixt napísal:ta debetna je klasicka (bankomatova) karta k uctu ...
a ak si student v Unibanke ju mas za polovicu.myslim ze 150 na rok.Visuhojko napísal:SLSP, VUB a pod... dava tieto karty aj normalne, nemusis mat ziadny vacsi obnos na ucte. Hlavne si zisti aky je pri karte poplatok a aka je platnost (stadardne rok stoji okolo 500-1000 korun) a ci ju mozes vyuzit aj pri platbe cez net (CVV/CVV2).