Auto zosilnovac

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

Auto zosilnovac

Príspevok od používateľa sharky-no »

Da sa vobec napojit 1600W auto zosilnovac na normalnu siet 230V???
Samozrejme, ze cez nejaky zdroj ale ci sa budu dat z obycajnej zasuvky cucat take velke prudy.
Popripade ak to niekto skusal mohol by mi odporucit nejaky zdroj, najlepsie by bola nejaka schema.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ked to bezi v aute, myslis ze klasicka siet by to neutiahla?
sharky-no
King
King

No vies, z autobaterky dokazes tahat velke prudy, a istice co mas doma su na 16A, a ten zosik ma poistku az 30A takze tych 16A by mozno aj stacilo ale ja vlastne chcem vedet ci je nejaka schema na zdoj ktory by dokazal dat take velke prudy??
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

nieje 1600W ako 1600W.... ten f aute má NAJVIAC tak polovicu sínusu.... a keď sme robily nejaké party a nemali sme ako taxme zapojily 4kW zvuk do siete a bohudík to utiahlo..... neni problem...
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

to ti utiahne zasuvka pretoze ten vykon 1600W nie je trvaly ale spickovy a to znamena ze v skutocnosti priemerny vykon je ovela mensi. zozen si ampermeter do 20A a pripoj ho do serie so zosikom v aute nastav hlasitost na maximum ktore budes pocuvat, zmeraj prud. ked budes mat prud mozes sa poobzerat po zdroji alebo tu zaves ten prud a pozriem ti schemu

btw. 240V x 10A = 2400W
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

balkymotor napísal:btw. 240V x 10A = 2400W
Yo yo, a ak máľ 15A poistku tak máš vybavené..
wlado_v
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wlado_v »

jaaj chlapci....taaakze... tych 1600W je podla mna doooost prehnane ale dajme tomu...takze kedze je to zosik do auta tak pri napajani 12V by odoberal prud 133,333A (I=1600W / 12V) cize by si potreboval sietovy zdroj 12V ktory by dokazal dat okolo 150A aby ti to islo na tych 1600W, co je dost prakticky neralizovatelne....takze ti rovno hovorim zabudni na to a kup daky 100W zosik to bude omnoho lacnejsie.... :wink:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

keď máľ na krabici napísané hrdo "1600 Watt mega super extra power" tak to neznamená že tam 1600 wattov máš.....
wlado_v
Light Star
Light Star

krupica_dnb napísal:keď máľ na krabici napísané hrdo "1600 Watt mega super extra power" tak to neznamená že tam 1600 wattov máš.....
tak to je jasne...tych 1600W bude PMPO to znamena spickovy vykon (napriklad pri zapnuti)nieje na nej nahodou aj udaj o RMS vykone?
sharky-no
King
King

No nasiel som na webe nieco o nom, a na obrazku su aj jeho udaje.
Auto bratranec predal a teraz to neni mozne odmerat kolko asi bude tahat,,,neviem mozno vam to pomoze
Prílohy
zosik.jpg
zosik.jpg (10.01 KiB) 3556 zobrazení
uelektronik
Star
Star

Príspevok od používateľa uelektronik »

ten obrazok mas chybny :roll: pretoze tam mas typ 200V2 ktory je 2kanalovy a ma max vykon 900W, ak teda mas zosik na ktorom je napisane 1600W tak potom mas zosik 200V4 ktory je stvorkanalovy a ma vykon 1600W, vsetko si mozes pozriet tuto: http://www.caliber.nl/index.php?cPath=32_187

k tomu vykonu, predpokladam ze mas teda 200V4 ktory ma taketo parametre:

Max 4x 300W (2x 800W mono)
RMS 4x 100W (2x 300W mono)

Vsimaj si vzdy hodnoty oznacenu ako RMS pretoze iba ta vyjadruje skutocny vykon zosilnovaca, konkretne tu mas napisane ze do 4 kanalov je schopny dodat 100W, teda celkovo 400W. Je moznost pouzit dva a dva kanaly do mostika a dostanes tak 300W na dva kanaly ktore su v mostiku, teda dokopy 600W. Toto su hodnoty o trvalom vykone zosiku a platia pre urcitu impendanciu reproduktora, neviem vsak pre aku. Tipol by som ze pre 4 ohmy, ale mozno sa mylim a nechce sa mi od toho zosika hladat dokumentacia.

K tomu udaju Max. je to vykon ktory nastava na reproduktoroch kratkodobo, kolko to ti nikto nepovie pretoze kazdy vyrobca si to meria ako sa mu zachce a tento udaj je iba marketingovy tah

K tomu zdroju, ta poistka na 30A tam dava zmysel teraz ked si to pocitam tak mi to vychadza akurat na ten vykon 4x 100W. Takze ak planujes zosik prevadzkovat na styroch 4ohmovych reprakoch na maximalnom vykone 100W / repro tak ti radim naozaj radsej pouzit zdroj s prudom 30A a este by som aj nejake kondiky pridal :) Ten zdroj ta vsak bude stat cely majetok, lacnejsie riesenie si myslim by bolo kupit si autobateriu na napajanie zosika a postavit si nabijacku na tu autobateriu.
wlado_v
Light Star
Light Star

to s tou baterkou a nabijackou neje velmi elegantne riesenie...a taky zdroj zozenies len velmi tazko... na tvojom mieste by som sa na to vykaslal, predal ten zosik a kupil normalny na siettove napajanie a mas to vyriesene...
sharky-no
King
King

Diki chalani, vazne ste mi pomohli, a asi aj odporucim bratrankovi nex radsej kupi tu autobetrku(som mu to hovoril aj ja, ale neveri ze to dlho vydrzi).
To zapojenie do mostika asi nehrozi lebo on xce max napojit subwofer co mal v tom aute (ze vraj 750W), a zopar vyskacikov aby to ozvucnilo dom.
velmoo pekne dakujem
:aasmile1:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

sharky-no napísal:Diki chalani, vazne ste mi pomohli, a asi aj odporucim bratrankovi nex radsej kupi tu autobetrku(som mu to hovoril aj ja, ale neveri ze to dlho vydrzi).
To zapojenie do mostika asi nehrozi lebo on xce max napojit subwofer co mal v tom aute (ze vraj 750W), a zopar vyskacikov aby to ozvucnilo dom.
velmoo pekne dakujem
toe kravina, repro do afta majú ÚPLNE inú vyžarovaciu charakteristiku a toe počuť- za tú cenu čo to predáš môžeš mať minimálne kvalitatívne porovnateľnú zostavu
wlado_v
Light Star
Light Star

sharky-no napísal:Diki chalani, vazne ste mi pomohli, a asi aj odporucim bratrankovi nex radsej kupi tu autobetrku(som mu to hovoril aj ja, ale neveri ze to dlho vydrzi).
velmoo pekne dakujem
ja si tiez myslim ze je to kravina...myslim ze ta baterka ti dlho nevydrzi...dobre ti radim predaj zosik a subik a kup nejake poriadne domace kino alebo take nieco...urcite ti to bude lepsie hrat... neviem preco nepouzivas veci na to na co su urcene...
sharky-no
King
King

No sa to uz vyriesilo...zosik sa napojil na obycajny 250W stary zdroj od PC a pekne subwoffer bucha...ale samo ze to nejde na plno to zdroj nema sancu ... ale aj tak to na nejaku party uplne staci :smt020 :smt035
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Elegantne a lacne riesenie :smt023.A ak zozeniete rovnake zdroje,tak ich kludne mozte zapojit paralelne aj 10000000.... :D .A mas vykon,aky len chces...V tomto pripade uplne stacia 2,max3 a mozte vypekat na max... :)
wlado_v
Light Star
Light Star

dudo02 napísal: mozte zapojit paralelne aj 10000000...
a toto si kde pocul ze to mozes urobit?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Stredna skola,predmet-Zakady elektotechniky,rocnik-1 :wink: Preco,vies o niecom preco by sa to nedalo :?: :)
wlado_v
Light Star
Light Star

paralelne sa radia prudove zdroje a do serie napatove,cize aby si mohol dat 2 zdroje paralelne musiel by si mat na oboch presne rovnake napatie co je pri tychto zdrojoch nerealizovatelne pretoze ti moze vzniknut rozdiel napati aj 2V a vtedy ti zdroj s vacsim napatim zacne tlacit prud do zdroja s mensim napatim, takze sa kludne moze stat ze tie zdroje poodpalujes
Napísať odpoveď