HIP-HOP

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

toto je tema o hip-hope alebo o no name? :)
pozna tu niekto z vas ortodoxnych hip hoperov Rehab? ak ano co si o nej myslite?
btw. odporucam to aj nehiphoperom, cely album je velmi zaujimavy(Southern discomfort) a pesnicky ako Drinkin problem a It don´t matter sa urcite budu pacit....

hehe, takze poenta tohto mojho prispevku je v tom, ze nie je vsetko cierne a biele a v kazdom style(ci uz sa vam to paci alebo nie :P ) sa najde nieco co stoji za to... :wink:
Peace!
SaNDRiTTa_2H
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SaNDRiTTa_2H »

ja si myslim ze HIP HOP JE MRTVY bohuzial.. Uz ani rap neni to co byval predtym (kriss kross, stare run dmc, zvuky ulice, public enemy, trosky..) proste oldskool style :) nemam nic proti novym veciam ale vdaka takym ako je rytmus sa obcas hanbim za to ze rap milujem.. tak.. :?
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

SaNDRiTTa_2H napísal:ja si myslim ze HIP HOP JE MRTVY bohuzial.. Uz ani rap neni to co byval predtym (kriss kross, stare run dmc, zvuky ulice, public enemy, trosky..) proste oldskool style :) nemam nic proti novym veciam ale vdaka takym ako je rytmus sa obcas hanbim za to ze rap milujem.. tak.. :?
Vdaka takym ako rytmus sa tu hiphop aspon nejako drží ! A tebe sa až tak moc páčil ten krutý oldschool ? ved to bol len začiatko hiphopu kde este veci nesedeli jak maju sedeť ! Poznas aj nejaku inu scenu okrem tohto Oldu a okrem rytmusa ? Vypočuj si veci s poriadnej hiphopovej scény. Dam ti par príkladov :

9th Wonder
Foreign Beggars
Chubb Rock
Ill Bill
Keith Murray
Promoe
X-Ecutioners (DJ-ska Crew)
Royce Da 59
A tribe called Quest
Jurassic 5
Dead Prez
Gang Starr

A keby stes vypisem ti tu dalsich nevim kolko hiphopových skupín o ktorych sa da povedať že robia najkvalitnejší hip-hop na svete !
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

abstraktt napísal:radsej texty o laske ala no name?
Ehm, texty o laske mali aj velice drsny gangstas H16 :roll:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

damienn napísal:neviem ci si to nikto nevsimol ale kazdy skupina by sa mala po rokoch posobenia niekam pocunut no a no name stale spievaju o tom istom dookola
preco myslis? je vela kapiel ktore spievaju celu svoju existenciu o jednej veci... napr HIM je to predsa lovemetal... a nemysli si ze si no name zastavam ja to dokonca neznasam ale nevidim nic zle na tom ked niekto spieva "furt o tom istom"...
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

dudinko napísal:Ehm, texty o laske mali aj velice drsny gangstas H16 :roll:
aj Vec,Moja rec a mnoho dalsich mali o laske, ale porovnavat to s No name??? :roll:
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

abstraktt napísal:aj Vec,Moja rec a mnoho dalsich mali o laske, ale porovnavat to s No name??? :roll:
Tym padom si protirecis a ked sa pozriem na pesnicku od H16-Milujem tak ten text nabera na uroven No Name + okopirovana hudba
abstraktt
Expert
Expert

dudinko napísal:Tym padom si protirecis
preco?
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

abstraktt napísal:preco?
Pretoze najprv si zacal debatu o textoch o laske, potom zrazu dosla rec k HH a to uz bolo fajn.. Neviem ci som povedal spravny vyraz na pomenovanie tohoto ale dufam ze to pochopis.
abstraktt
Expert
Expert

dudinko napísal:Pretoze najprv si zacal debatu o textoch o laske, potom zrazu dosla rec k HH a to uz bolo fajn.. Neviem ci som povedal spravny vyraz na pomenovanie tohoto ale dufam ze to pochopis.
vysvetlim ti to,
zle si ma pochopil, ja som reagoval na post cloveka menom friks(pozri hore),
len som poukazal na No Name a jej "lyricky" talent textovania
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

abstraktt napísal:vysvetlim ti to,
zle si ma pochopil, ja som reagoval na post cloveka menom friks(pozri hore),
len som poukazal na No Name a jej "lyricky" talent textovania
Aha ok, chapem..
*Barborka*
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa *Barborka* »

Podla mna HH v poslednej dobe tych 5 rokov dost sa posunul hore ... teraz myslim vseobecny HH vo svete ... Na Slovensku taktiez to ide hore ... najskor to bolo len KF a Nazov stavby a podobne a teraz? ... Moja rec , H16, Drviva mensina, Disharmonia, Luza a veeeela dalsich ... rozvoj freestylu a podobnych veci ... myslim ze HH urcite neni mrtvy a ide to hore ... :P
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a dokedy pôjde hore? raz sa ten rast zastaví a čo potom? Že nie? to sa hovorilo aj o rock'n rolle a vidíš ako dopadol. V čase Preslyho a Orbisona by nikto nepovedal že tento štýl bude raz mrtvy. A tak isto podľa mňa dopadne aj hip-hop
abstraktt
Expert
Expert

audiotrack napísal:a dokedy pôjde hore? raz sa ten rast zastaví a čo potom? Že nie? to sa hovorilo aj o rock'n rolle a vidíš ako dopadol. V čase Preslyho a Orbisona by nikto nepovedal že tento štýl bude raz mrtvy. A tak isto podľa mňa dopadne aj hip-hop
opadne ako kazdy hudobny styl ktory bol nejaku dobu v mode, imo to bude tak za 3-4 roky, za niekolko rokov sa zas pozviecha, nekoneciaci sa cykls
SaNDRiTTa_2H
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa SaNDRiTTa_2H »

Digital napísal:Vdaka takym ako rytmus sa tu hiphop aspon nejako drží ! A tebe sa až tak moc páčil ten krutý oldschool ? ved to bol len začiatko hiphopu kde este veci nesedeli jak maju sedeť ! Poznas aj nejaku inu scenu okrem tohto Oldu a okrem rytmusa ? Vypočuj si veci s poriadnej hiphopovej scény. Dam ti par príkladov :

9th Wonder
Foreign Beggars
Chubb Rock
Ill Bill
Keith Murray
Promoe
X-Ecutioners (DJ-ska Crew)
Royce Da 59
A tribe called Quest
Jurassic 5
Dead Prez
Gang Starr

A keby stes vypisem ti tu dalsich nevim kolko hiphopových skupín o ktorych sa da povedať že robia najkvalitnejší hip-hop na svete !
rytmus to tu drzi? drzia to jeho 13 rocny fanusikovia.. ano kde bolo tam bolo kes sa hip hop iba rodil kde sa na starych magnetakoch pustali pasky s public enemy a hral sa basketbal kde si chalani na namesti rozlozili linoleum a ludia sa zastavovali a nechapali kam zmizla gravitacia presne tam ti ludia hip hop zili.. a nerobili ho pre modu a pre peniaze.. ako to je teraz.. tie veci co si popisal niektore poznam priznavam nie vsetko.. kvalitna hudba.. a niesom nejaka zazrata fanynka oldchoolu len si myslim ze vtedy to bola ulica.. teraz to je uz len stage peniaze bacardi a defky.. a forma.. bohuzial..
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

SaNDRiTTa_2H napísal:rytmus to tu drzi? drzia to jeho 13 rocny fanusikovia.. ano kde bolo tam bolo kes sa hip hop iba rodil kde sa na starych magnetakoch pustali pasky s public enemy a hral sa basketbal kde si chalani na namesti rozlozili linoleum a ludia sa zastavovali a nechapali kam zmizla gravitacia presne tam ti ludia hip hop zili.. a nerobili ho pre modu a pre peniaze.. ako to je teraz.. tie veci co si popisal niektore poznam priznavam nie vsetko.. kvalitna hudba.. a niesom nejaka zazrata fanynka oldchoolu len si myslim ze vtedy to bola ulica.. teraz to je uz len stage peniaze bacardi a defky.. a forma.. bohuzial..
Suhlasim , je to tak ale musis uznat ze tie skupiny ktore som tam dal sa stale drzia toho ulicoveho undergroundu a nejde im az tak o peniaze ! Napriklad taky Promoe sak on nema ani nikdy nebude mat text v ktorom sa popisal ako gangstra a tak... promoe stoji zato ! Taky keith Murray je sice trosku komercnejsi ale urcite nie tak aby som ho nepocuval :)
Mc krik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Mc krik »

neriešte hip-hop.Chodte sa radčej učit a robit domáce ulohy.Myslím to v dobrom
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

audiotrack napísal:a dokedy pôjde hore? raz sa ten rast zastaví a čo potom? Že nie? to sa hovorilo aj o rock'n rolle a vidíš ako dopadol. V čase Preslyho a Orbisona by nikto nepovedal že tento štýl bude raz mrtvy. A tak isto podľa mňa dopadne aj hip-hop
no som zvedavy ci mas pravdu ale na rovinu, nemyslim si ze hip-hop niekedy v blizkej buducnosti zanikne.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Explo!D napísal:no som zvedavy ci mas pravdu ale na rovinu, nemyslim si ze hip-hop niekedy v blizkej buducnosti zanikne.
skor zanikne PUNK ako HH :)
Mc krik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Mc krik »

Hip-hop nikdy nezakne.Kultúra ktorá má vela odvetí tažko zanikde.
Napríklad graffity vždy budú,tanečníci budú vždy,producenti tu budú,turbalisti vždy budú.Možno rap stratí na polularite ale vždy bude niečo
in.Napríklad teraz fičí dirty south.Potom to ludí prestane bavit a budú počúvat west c. potom možno nejaký európsky a zase sa vrátia k dirty southu.A na slovensku sa kruh čoskoro uzavrie.Nejaké skupiny sa tažko
presadia.Budú sa vydávat kf,h16,drvivá menšina,... nejaké mixtapy
a ludí ktorý to počúvajú prestane slovenský rap bavit.No koho by
bavilo počúvat rytmusa 5 rokov?Začnú počúvat ameriku,polsko,francúzsko,... a možno nejaký rap ktorý inklinuje jazz,funk.
Pokial ludí prestanú bavit old school beaty tak sa budú robit
napríklad kruté bíty,nejaké clap a hajtky.Budú sa robit dlhé refrénové vokály ... Kto počúva rap tak si vždy nájde štýl ktorý počúva,poznáva.
Neveríte?Pozrite predajnost albumov v amerike,...

:arrow: Vela ludí čo sa vyjadruje k téme nevie čo je rap a hip-hop.
Je to smutné
Zamknuté