Nadprirodzene javy
svetluskyNymphested napísal:ja osobne som na nasej chalupe pri trnave v jednej dedinke Lošonec behal v noci po zahrade, a pozrel som sa hore na na oblohu a videl dve bodky.
po chvili sa obidve zacali strasne rychlo premiestnovat, a lietadla to nemohli byt, lebo hrozne rychlo menili smer.. a nakoniec sa nejak odseba vzdialili a zmizli.
ak to sem nepatri, tak sa nehnevajte.
orrim: mas skoro pravdu: vedecky sa deja-vu vysvetluje tak, ze obe oci vidia danu scenu naraz, ale obraz prejde do mozgu z jedneho oka skor ako z druheho a pri druhom signale mozog zisti ze danu scenu uz videl... ale aj tak je to riadne psycho
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ja som to cital inak.neviem to presne opisat ako to bolo ale nieco v tom zmysle ze spojenia medzi zmyslami a mozgom nie su uplne dokonale a sem tam sa stane ze vnem sa zasekne niekde medzi mozgom a trebars ocami a medzitym vznikaju dalsie vnemy tie nejak odseknu ten prvy (obrazne povedane) a do mozgu sa dostane vela vnemov rychlo po sebe.a mozog si mysli ze sa to uz raz stalo.cisto chemia.ludske telo nie je dokonale.(toto vsetko prebieha v nano sekundach)orrim napísal:Dejavu
Niekde som cital (sorry neviem kde). ze dejavu funguje nejak takto:
1.Zazijete nieco a mozok si to zapamata.
2.Potom zazijete nieco podobne a mozok si povie "toto som uz zazil"
TADAAA a mame dejavu.
Neviem ci je to potvrdena teoria takze pls Don´t kill me.
btw chyba tu odpoved "prezil som nieco zvlastne,ale neviem ci je to nadprirodzene"
-
p4ra
Redeemer
ja som p4rov brat a nemam tu moj acc tak pisem ze jeho to len tak na zaciatok.
takze ked sme boli vo francuzsku a den predtym ako sme sli naspat domov sa mi snivalo ako dosiel dedko za mnou a len tak sme sa rozpravali.KEd sme prisli naspat domov tak mame volala jej sestra ze im zomrel otec.mimochodom dedo bol chory a nahle zomrel v nemocnici.toto presne iste sa mi stalo aj predtym ked zomrela mamina sestra.proste sa mi o nej snivalo tak isto "dosla" zamnou a len sme sa rozpravali ze ako sa mam co mam nove,ze co bude s hokejom a tak.A druhy den okolo obeda volali nam domov, ze teta mala auto nehodu a neprezila to.ja som mal strasne rad aj dedka aj tetu a uz som pocul takze reci ze ked mas s niekym dobry vztah a nahle zomrie tak sa pride rozlucit.co si myslite o tom?a co ste pisali o ludovych lieciteloch tak jeden pan chodil k nam domov a mama mu ukazal fotku svojho otca a ten jej povedal diagnozu ze co mu je presne do bodky a nemal to sansu vedet lebo dedko a babka nebyvaju na sk.ja som mal problemy s nohami proste som mal obi2 nohy zlomene odthrnute slachy od kosti bral som vseliake tabletky kvoli bolesti ale dost mi z nich byvalo spatne tak som ich uz nechcel brat.tak k nam prisiel ten pa prikladal si ruky na moje clenky a od vtedy ma to vobec neboli ani teraz.ako si to mam vysvetlit?ja neviem niekedy ked doma sedim tak citim ze niekto sa na mna len tak kuka ze ma pozoruje.teraz co mam frajerku tak ona mala predtym chalana ktory mal havarku na motorke a zomrel.lenze on ju strasne lubil a nestihli sa rozlucit.ked som spaval u nich tak som sa zvykol v noci budit.raz ked som sa zobudil tak som zbadal niekoho na posteli ako sedi.len som sa kukal a ten niekto kukal na mna.nemohli to byt jej rodicia ani surodenci boli sme sami doma.ked som sa pokusal zobudit frajerku tak sa mi to nepodarilo proste nereagovala.od vtedy som nemohol u nich spavat vobec az kym som jej to nepovedal a oni boli u niekoho v BA.a od vtedy nic.ja viem mozno sa to bude mnohym zdat ako somariny...ale su to dost cudne pocity
-
Kibo
Hardcore addict
mozno mas dake schopnosti, o ktorych nevies... vsetko je mozne, alebo mas len obrovsku dusevnu silu.p4ra napísal:...
nestalo sa to priamo mne, ale boli sme na navsteve u ujcinky. ujco zomrel tragicky, padol zo stromu a na mieste sa zabil. boli sme z toho vsetci dost mimo... k veci: este minuly rok ujcinka robila poriadok na dvore a v altanku nasla krabicu s cesnakom, tak ho dala do pivnice. asi pred mesiacom sa stretla so svagrinou (ujcovou sestrou) a ta sa zaobera vyvolavanim duchov a podobnymi vecami. samozrejme ze si privolala ujca a rozpravala sa s nim. okrem toho, ze povedal, ze sa ma dobre, jej povedal doslova citujem: "povedz tej mojej, ze v altanku ma cesnak". ona to moc nechapala, este sa s nim chvilu bavila, ale skoncilo to tak, ze ju skoro porazilo a museli ju zobrat do nemocnice, bola v soku ci co, proste ostala uplne mimo a museli ju davat dokopy a nieco si tam aj odlezala. ujcinka ju bola navstivit a svagrina jej hovorila, co robila, ze ujcovho ducha vyvolala. povedala jej aj o tom cesnaku a ujcinka sa tiez skoro zosypala, lebo ten cesnak tam nasla, ako som pisal. ale ta svagrina o tom nemala ani tusenie, proste nieco na tom duchovnom svete je. nieco co nepozname a nerozumioeme tomu. nieco co je silnejsie ako my
az mi presli zimomriavky celym telomKibo napísal:mozno mas dake schopnosti, o ktorych nevies... vsetko je mozne, alebo mas len obrovsku dusevnu silu.
nestalo sa to priamo mne, ale boli sme na navsteve u ujcinky. ujco zomrel tragicky, padol zo stromu a na mieste sa zabil. boli sme z toho vsetci dost mimo... k veci: este minuly rok ujcinka robila poriadok na dvore a v altanku nasla krabicu s cesnakom, tak ho dala do pivnice. asi pred mesiacom sa stretla so svagrinou (ujcovou sestrou) a ta sa zaobera vyvolavanim duchov a podobnymi vecami. samozrejme ze si privolala ujca a rozpravala sa s nim. okrem toho, ze povedal, ze sa ma dobre, jej povedal doslova citujem: "povedz tej mojej, ze v altanku ma cesnak". ona to moc nechapala, este sa s nim chvilu bavila, ale skoncilo to tak, ze ju skoro porazilo a museli ju zobrat do nemocnice, bola v soku ci co, proste ostala uplne mimo a museli ju davat dokopy a nieco si tam aj odlezala. ujcinka ju bola navstivit a svagrina jej hovorila, co robila, ze ujcovho ducha vyvolala. povedala jej aj o tom cesnaku a ujcinka sa tiez skoro zosypala, lebo ten cesnak tam nasla, ako som pisal. ale ta svagrina o tom nemala ani tusenie, proste nieco na tom duchovnom svete je. nieco co nepozname a nerozumioeme tomu. nieco co je silnejsie ako my
no ja som NASTASTIE nic take nezazil a ani NECHCEM!!!
Fuha kamo tak toto by som nechcel zazitp4ra napísal:raz ked som sa zobudil tak som zbadal niekoho na posteli ako sedi.len som sa kukal a ten niekto kukal na mna.nemohli to byt jej rodicia ani surodenci boli sme sami doma.ked som sa pokusal zobudit frajerku tak sa mi to nepodarilo proste nereagovala.od vtedy som nemohol u nich spavat vobec az kym som jej to nepovedal a oni boli u niekoho v BA.a od vtedy nic.ja viem mozno sa to bude mnohym zdat ako somariny...ale su to dost cudne pocity
No mne sa /ako som pisal do temy o snoch a o tom coho sme sa bali/ ako malemu stavalo ze som sa v noci zobudil a nemohol som ani prstom pohnut, ked som chcel kricat tak som len chrcal a musel som sa hodnu chvilu namahat aby som privolal mamu. Ked ta prisla tak uz bolo vsetk o.k. Prestalo to ked sa v moja izba bielila a mam nasla nejaky sposob ako s pomocou sviecok a takych kravin "ocistit priestor od duchov". To bolo vtedy smiechu ked to robila, ale ked to prestalo tak v tom asi nieco bude
-
makaveli
King
neviem ci to je dejavu alebo nahoda, ale uz dost krat sa mi stalo, ze sa mi podvedome zdalo ze zazvonil fon, vybral som ho z vrecka, pozrel som sa nan, nezvonil ani neprijaty hovor, a ked som ho siel dat spat do vrecka tak zazvonil, alebo prisla sms-ka... alebo sa mi uz stalo, ze sa mi zdalo ze niekto nieco povedal, a za chvilu to naozaj povedal...
-
Runes
Addict
fuha P4ra teda jeho brat
no asi budes mat silnejsiu daku duchovnu stranku alebo co proste dokazes vnimat aj daco viac ako ostatny otazka je ci to je dar alebo prekliatie lebo napr ja sa takychto veci nebojim dako ale ked v noci spim a daco sa suchne proste huh snazim sa neotvarat oci a rychlo zaspat
nefim proste strach mi nedovoly to ceknut aj ekd nefim coho sa bojim ze co tam uvidim ducha a ten mi cospravi on je nehmotny takze nic mi spravit nemoze okrem toho ze by som sa mozno scvokol alebo neviem no kym clovek nezazije nevie a ja ostanem rad v nevedomosti. a co sa tyka dakych tych halusiek tak ta predvidavost urcite je napiklad taka ptakovina sli sme autom ja som zaspal a sa mi snivalo ze ma dakto nahanal s palicou a ked ma dohnal sa napriahol a ckala a jak ma trafil v tom momente tato nabehol na jamu proste uder s tou plakou sa zhodoval s otrasom auta koly tomu otrasu som si buchol hlavu o sedacku proste ako keby oje podvedomie vedelo dopredu ze sa buchnem a dalo s tym dokopi sen
a dalsia predtucha bola taka ze som strasne chcel ist k bakbke proste ze huh musim ist k babke a nesiel som to bol piatok keby som tam siel tak sa vratim v pondelok akurat v pondelok vecer vola babka ze dedo zomrel - nebol niako chori proste sa mu dostala zrazenina do srdca a konec jedina zachrana by bola keby lezal na operacnom stole otvoreny a doktori by cakaly a v tom momente by mu ju vybraly lebo to sa neda lokalizovat nic proste ako key som vytusil ze dedko zomrie a daka podobna predtucha aj ked trochu odveci bolo ked sa mi jedna holka strasne lubila a 2 roky sme sa nestretly uz furt sme uz len na nete sedely a raz som bol vonku a vnutorny hlas ma tahal do jedneho podniku a nesiel som hoci som bol kusok odneho a potom mi pisala ze tam bola proste zasa som endal na svoj vnutorny hlas a zasa smola 
-
Eru
Light Professional
stretol som sa. uz asi 5 rokov predpovedam buducnost. ale len strasne kratko dopredu. jednoducha sa mi o tom sniva a potom ked sa to zacne odohravat v skutocnom zivote tak si uvedomim deja vu a viem predpovedat co kdo povie. vzdy to trva okolo 20sek. niekedy sa to stava kazdy den a inokedy raz za mesiac. dufam ze si teraz nebudete mysliet ze som daky vadny 
na štedry den teda už25 decembra o som tu sedel a chatoval do 5 00 rano ako som si tak pisas s kamoškou zrazu som začal mat pocit že je niekto za mnou a ako som naklonil hlavu mal som pocit že vydim čast tiena nikto tam nemohol byt pretože už davno všeci spali vo svojich izbach a bolo ticho otočil som sa a nevidel som nič za chvilu som však začal mat pocit mrazenia na celom tele a citil som fakt čudny strach chvilu som sa nemohol otočit napisal som to kamoške lebo to bolo jedine čo ma v danej chvili napadlo zase to na chvilu zmizlo ale potom sa ten pocit vratil ešte silnejši ale zrazu som mal pocit že čim viac sa bojim tak tym ten pocit slabne niekolko krat om bol upne paralizovany nedokazal som sa otočit ked sa mi to podarilo nikdy som nič nezbadal nechapem čo to bolo napadlo ma akurat to že by to mohol byt moj prastarky lebo zomrel den pred štedrim dnom ale isto to neviem potom som šiel račšej spat
-
P3Bo
Guru wannabe
Paranormálne javy
Do tejto témy píšte prípady paranormálnych javov akéhokoľvek druhu. Ak chcete zistit viac ohladom daného javu kontaktujte autora prispevku cez súkromnú správu alebo iným spôsobom avšak nepíšte to do témy . Ďakujem!
POLTERGEIST Z ENFIELDU (1977)
Termín "poltergeist " vznikol z dvoch staronemeckých slov s významom "bijúci duch" sa používa na pomenovanie fenoménu pri ktorom dochádza k strašidelnému prenasledovaniu, často deštruktívneho charakteru, ktorý sa môže týkať nejakého miesta či osoby.
Poltergeist tvorí asi len 7-8% prejavov patriacich do odboru parapsychológie ,aale vďaka ich dlhšiemu skúmaniu ich možno skúmat. v 70 rokoch došlo v Anglicku k prípadu ktorý sa stal " klasickým pripadom tohto žánru " a anglický výskumník guy Playfair mu dokonca venoval celú knihu, ktorá pod názvom v V tomto dome straší bohato dokumentuje celý
prípad.
Prve prejavy neznámeho ducha
Príbeh sa odohral v roku 1977 v Enfielde v dome Harperovcov. Členmi rodiny bola matka , ktorá sa rozišla s otcom rodiny a štyri deti : Rose (13) , Janet(11) , Pete (10) a Jimmy (7). Večer 30 augusta sa oistele Peteho a Janet, ktorí spali v spoločnej izbe začali hýbať. Nasledujúci večer pani Harperova našla v izbe komodu , ktorá sa sama od posunula asi o 50 cm od svojho pôvodného miesta. Zavolala susedov ,ktorí počuli záhadné údery ,potom zavolala políciu. Tá však bola bezmocná. Na druhý deň ,približne v tom istom čase neviditeľná ruka rozhadzovala detské hračky. Ľudia z okolia zavolali novinárov a redakcia časopisu Daily Minor sa obrátila na Spoločnosť pre výskum psychických javov ,ktorá urýchlene vyslala na miesto jedného zo svojich členov , známeho inžiniera a poradcu Mauricea Grossea. O niekoľko dní mu prišiel ndo Endfieldu na pomoc aj Guy Playfair. Hádzanie a pády vecí pokračovali aj v ich prítomnosti. Do domu priŠla ako médium istá žena. Počas jedného tranzu tvrdila že , že fenomén sa sústreďuje na malú Janet a niekoľko "entít " z nej a jej matky čerpá svoju energiu. Médium im poskytlo svoju starostlivosť a strašidelné prejavy na niekoľko týždňov takmer úplne ustali.
Prípad sa komplikuje
Koncom októbra s všetko začalo odznova, tentoraz však s oveľa väčšou intenzitou ! Premiestňoval sa nábytok , prikrívky sa strhávali z postelí v kuchyni a na dlážke sa objavovali kaluže vody ( jedna z nich mala tvar ľudskej postavy ) ,mreža z grilu padla na Jimmiiho a celkom blízko pri jeho hlave sa z múra vytrhol plynový radiátor. Grosse a Playfair sa pokúšali pomocou systému zvukov komunikovať s duchom, ktorý tvrdil že žije v dome uź 30 rokov, a potom sa puštal do nezmyselných rozhovorov. Neskôr deti v dome vídali siluety a tiene. Pred mnohými svedkami sa duch zahrával s obidvoma dievčatkami a zanechal odkaz , že nemieni dom opustiť. V domneni , že poltergeit môže byť dielom Rose a Janer. Spoločnosť vyslala na miesto činu celú skupinu vyšetrovateľov ,ale ich ich pátranie po eventuálnom podvode skončilo bezvýsledne Napokon sa celkom jasne ukázalo že sa celá záležitosť sa týka Janet. U dievčatka sa čoraz častejšie prejavovali znaky " posaadnutosti " (záchvaty. tranzy atď. ) V decembri poltergeist pridal k svojim prejavom aj pískanie štekanie a zvláštnym , neosobným hlasom vyhlásil že sa volá Jou Watson. Potom niekoľko krát zmenil hlas aj svoju identitu. Stále však tvrdil že hovorí v mene nejakej zosnulej osoby. Okrem toho , jeho zásahy boli niekedy mimoriadne hrubé.
Poltergeit neskôr ukázal aj svoje ďalšie schopnosti a čoraz násilnejšie útočil na Janet, pokúšal sa ju zaškrtiť záclonou ,alebo ju prenasledoval s nožom letiacim vo vzduchu. celý dom začal zapáchať , v zásuvkác 2x vzplanul oheň , dve červené rybičky boli usmrtené. Do prípadu sa zapojilo ďalšie médium "liečilo auru celej rodiny a na niekoľko týždňov sa situácia upokojila.
Koniec zlého sna
Prípad pokračoval oveľa banálnejším strašením , objavovali sa a mizli rôzne postavy medzi nimi aj dvojník pána Mauricea Grossea. Janet absolvovala pobyt v nemocnici počas ktorého sa prejavy poltergeista badateľne obmedzili . Keď sa Janet vrátila v oveľa lepšom zdravotnom stave , celý prípad sa už chýlil ku koncu. Holandské médium , muž menom Gmeling-Meyling zasiaho, podĺa jeho vlastných slov na "astrálnej úrovni " a definitívne ukončil všetky prejavy. Asi v Apríli 1979 sa všetko skončilo...
POLTERGEIST Z ENFIELDU (1977)
Termín "poltergeist " vznikol z dvoch staronemeckých slov s významom "bijúci duch" sa používa na pomenovanie fenoménu pri ktorom dochádza k strašidelnému prenasledovaniu, často deštruktívneho charakteru, ktorý sa môže týkať nejakého miesta či osoby.
Poltergeist tvorí asi len 7-8% prejavov patriacich do odboru parapsychológie ,aale vďaka ich dlhšiemu skúmaniu ich možno skúmat. v 70 rokoch došlo v Anglicku k prípadu ktorý sa stal " klasickým pripadom tohto žánru " a anglický výskumník guy Playfair mu dokonca venoval celú knihu, ktorá pod názvom v V tomto dome straší bohato dokumentuje celý
prípad.
Prve prejavy neznámeho ducha
Príbeh sa odohral v roku 1977 v Enfielde v dome Harperovcov. Členmi rodiny bola matka , ktorá sa rozišla s otcom rodiny a štyri deti : Rose (13) , Janet(11) , Pete (10) a Jimmy (7). Večer 30 augusta sa oistele Peteho a Janet, ktorí spali v spoločnej izbe začali hýbať. Nasledujúci večer pani Harperova našla v izbe komodu , ktorá sa sama od posunula asi o 50 cm od svojho pôvodného miesta. Zavolala susedov ,ktorí počuli záhadné údery ,potom zavolala políciu. Tá však bola bezmocná. Na druhý deň ,približne v tom istom čase neviditeľná ruka rozhadzovala detské hračky. Ľudia z okolia zavolali novinárov a redakcia časopisu Daily Minor sa obrátila na Spoločnosť pre výskum psychických javov ,ktorá urýchlene vyslala na miesto jedného zo svojich členov , známeho inžiniera a poradcu Mauricea Grossea. O niekoľko dní mu prišiel ndo Endfieldu na pomoc aj Guy Playfair. Hádzanie a pády vecí pokračovali aj v ich prítomnosti. Do domu priŠla ako médium istá žena. Počas jedného tranzu tvrdila že , že fenomén sa sústreďuje na malú Janet a niekoľko "entít " z nej a jej matky čerpá svoju energiu. Médium im poskytlo svoju starostlivosť a strašidelné prejavy na niekoľko týždňov takmer úplne ustali.
Prípad sa komplikuje
Koncom októbra s všetko začalo odznova, tentoraz však s oveľa väčšou intenzitou ! Premiestňoval sa nábytok , prikrívky sa strhávali z postelí v kuchyni a na dlážke sa objavovali kaluže vody ( jedna z nich mala tvar ľudskej postavy ) ,mreža z grilu padla na Jimmiiho a celkom blízko pri jeho hlave sa z múra vytrhol plynový radiátor. Grosse a Playfair sa pokúšali pomocou systému zvukov komunikovať s duchom, ktorý tvrdil že žije v dome uź 30 rokov, a potom sa puštal do nezmyselných rozhovorov. Neskôr deti v dome vídali siluety a tiene. Pred mnohými svedkami sa duch zahrával s obidvoma dievčatkami a zanechal odkaz , že nemieni dom opustiť. V domneni , že poltergeit môže byť dielom Rose a Janer. Spoločnosť vyslala na miesto činu celú skupinu vyšetrovateľov ,ale ich ich pátranie po eventuálnom podvode skončilo bezvýsledne Napokon sa celkom jasne ukázalo že sa celá záležitosť sa týka Janet. U dievčatka sa čoraz častejšie prejavovali znaky " posaadnutosti " (záchvaty. tranzy atď. ) V decembri poltergeist pridal k svojim prejavom aj pískanie štekanie a zvláštnym , neosobným hlasom vyhlásil že sa volá Jou Watson. Potom niekoľko krát zmenil hlas aj svoju identitu. Stále však tvrdil že hovorí v mene nejakej zosnulej osoby. Okrem toho , jeho zásahy boli niekedy mimoriadne hrubé.
Poltergeit neskôr ukázal aj svoje ďalšie schopnosti a čoraz násilnejšie útočil na Janet, pokúšal sa ju zaškrtiť záclonou ,alebo ju prenasledoval s nožom letiacim vo vzduchu. celý dom začal zapáchať , v zásuvkác 2x vzplanul oheň , dve červené rybičky boli usmrtené. Do prípadu sa zapojilo ďalšie médium "liečilo auru celej rodiny a na niekoľko týždňov sa situácia upokojila.
Koniec zlého sna
Prípad pokračoval oveľa banálnejším strašením , objavovali sa a mizli rôzne postavy medzi nimi aj dvojník pána Mauricea Grossea. Janet absolvovala pobyt v nemocnici počas ktorého sa prejavy poltergeista badateľne obmedzili . Keď sa Janet vrátila v oveľa lepšom zdravotnom stave , celý prípad sa už chýlil ku koncu. Holandské médium , muž menom Gmeling-Meyling zasiaho, podĺa jeho vlastných slov na "astrálnej úrovni " a definitívne ukončil všetky prejavy. Asi v Apríli 1979 sa všetko skončilo...
Mne sa to tiž často stava.Stalo sa mi že som si od začiatku uvedomil že poznám tuto situaciu a chcel som ju zmenit(aspon slová ktore sa mi videlo že som už raz použil som chcel zmenit) ale nedalo sa to ajtak som povedal to čo som povedal vtedy.Dufam že chapete.caesar1987 napísal:mne sa nejeden krat stalo dezavu (ci ako sa to pise). dufam ze viete, co to je...
jednoducho som sa ocitol v situaci, ktora sa mi zdala povedoma... a ako keby osm ju uz prezil.. ked som si spomenul, co nasledovalo, v tom prvom pripade, tak sa to aj v tom druhom stalo... nikdy to neboli take normalne situacie, vzdy nieco, co sa nedalo len tak vytusit...
neviem, preco som to vedel, ci sa mi to uz snivalo, nejaky dalsi zmysel, alebo co to je...
ale nestava sa to casto...
no tak ja ked tu zadelím čo sa mne stalo tak sa niekto do mňa obuje , že čo to trepem za p**ny...ale tak poviem to aj tak...
bolo to už dávno a stalo sa to len raz...
spala som normálne v posteli, bolo teplúčko takže som ani nebola zakrytá.. ležala som a cítila som sa strašne lahko... ked sa vznášaste tak to cítite.. bola som vydvihnutá asi 5cm nad postelou...a naraz som padla... sestra sa zobudila na to že som padla na postel.. nechápem ako sa mi to mohlo stať... podla mňa to bolo len také , ked zaspávate a zrazu sa strhnete...ale neviem prečo sa potom sestra zobudila na to... aj ja som to cítila....
ja na to nemám slov...
bolo to už dávno a stalo sa to len raz...
spala som normálne v posteli, bolo teplúčko takže som ani nebola zakrytá.. ležala som a cítila som sa strašne lahko... ked sa vznášaste tak to cítite.. bola som vydvihnutá asi 5cm nad postelou...a naraz som padla... sestra sa zobudila na to že som padla na postel.. nechápem ako sa mi to mohlo stať... podla mňa to bolo len také , ked zaspávate a zrazu sa strhnete...ale neviem prečo sa potom sestra zobudila na to... aj ja som to cítila....
ja na to nemám slov...
-
P3Bo
Guru wannabe
Samovznietenie
PRÍPADY SAMOVZNIETENIA
Oddávna sa ľudia stretávajú s príbehmi mužov a žien, ktorých náhle zasiahol neviditeľný "oheň " a premenil ich na popol bez toho žeby sa akýmkoľvek spôsobom dotkol ich okolia.
Prípady samovznietenia ľudskych bytostí sá veľmi početné vo všetkých krajinách. Väčšina prípadov končí smrťou obete, a ak sú predmetom policajného vyšetrovaní.ďaka tomu je k dispozícií veľa fotografickej dokumentácie nedávnych prípadov ,ako aj vynikajúce správy od špecialistov na tento jav, avšak zatiaľ sa nepodarilo podať nijaké jeho vysvetlenie. Najukážkovejším spomedzi všetkých prípadov " zásahu nebeského ohňa " ako ho nazývali naši predkovia , je nepochybne ten ktorý sa prihodil Američanke Marry Reeserovej vo veku 67 rokov.
VEČER AKO STVORENÝ NA SMRŤ
V ten večer 1. júla 1951 bol na floride a v prístave St. Petersburg , kde žila pani Reeserová, krásne počasie, hoci vo vzduchu už bolo cítiť blížiacu sa búrku. Okolo 9pm. prišla pani Reesorovú pozdraviť majitľka domu pani Carpenterová. Starú dámu našla v domácom oblečení sedieť v kresle a fajčiť svoju večernú cigaretu. Ona ju naposledy videla živú. Nasledujúci deň o 8am. ráno pani Carpenterová ktorá už okolo piatej cítila zápach spáleniny,zistila , že kľucka na dverách pani Reeserovej je úplne rozpálená. Zavolala na pomoc dvoch robotníkov . Jednému z nich sa pomocou handry podarilo dvere otvoriť a zvnútra sa vyvalil závan horúceho vzduchu. V prázndom byte, v strede sčervenaného kruhu s priemerom asi 1,20 m , trčali zvyšky kresla popol z okruhleho stola a kovové časti lampičky spolu s tým čo zostalo z nájomníčky bytu: " zuhoľnatená pečeň visiaca na fragmente chrbtice , lebka , ktorá nebola väčšia ako baseballová lopta, jedna noha v čiernej saténovej papuči , obhorená až po členok a malá kôpka popola. Doteraz nikdy nedošlo k takému pôsobivému a totálnemu samovznieteniu.
PITVA PO KATASTROFE
Horúčava, ktorá si doslova vyberala predmety , zdeformovala elektrické vedenia, roztopila sviečky bez toho aby zasiahla knôty , v kúpeľni roztopila pohár z umelej hmoty ( ale nedotkla sa zubných kefiek ,ktoré boli celkom blízko ) a spôsobila popraskanie jedného zo zrkadiel, zavesených na stenách. Všetký sklenené plochy boli vo výške 1,20 m nad zemou pokryté mastnou sadzou. Pod touto hranicou bol byt nedotknutý , s výnimkou obete , jej kresla okrúhleho stolíka a lampy. Napríklad stena za kreslom a kopa starých časopisou , vzdialených asi 20cm od čierneho kruhu ,boli celkom nedotknuté. Explózia horúčavy akoby nastala na ploche s priemerom 1,20m a chodidlo v papuči zrejme vyčnievalo z tohto osudného kruhu.
VYŠETROVANIE VIAZNE
Na vyšetrovaní prípadu pracovali experti FBI , lekári , špecialisti na podpaľačstvo a dokonca aj meteorológovia. Vypočúvali aj výrobcu kresiel: žiadali dôkaz , že nemohlo dôjsť k samovznieteniu alebo explózii kresla... Stopy však neviedli nikam a výsledkom vyšetrovania bola veľmi nepresvedčivá sprava , v ktorej sa uvádza , že pani Reeserová zaspala , držiac v ruke horiacu cigaretu a od nej sa zapálil jej odev. Plamene potom zachvátili kreslo , na ktorom zhorelo jej telo ,chytil sa stolík a lampička.
Proti týmto záverom však hovoria jasné fakty !!! Na to aby zhoreli kosti je potrebná teplota najmenej 1650 celzia , ktorú horiace kreslo a odev nemôžu dosiahnuť. Na druhej strane pri vysokej teplote by zhorel celý dom ( na porovnanie teplota horiaceho auta je "len" 700 celzia ) A množstvo uvolňeného tuku ukazuje že ohen stravoval telo pani Reeserovej veľmi pomaly.
Kategorické formulácie v správe boli v prudkom kontraste s vyhláseniami detektíva Cassa Burgessa , ktoré robil o rok neskôr: " Prípad ostáva otvorený. Ani dnes nedokážeme presne určit logický dôvod smrti o nič lepŠie , ako keď sme prvýkrát vošli do bytu pani Reeserovej." Túto poznámku museli vysloviť všetci policajti , ktorí vyšetrovali katastrofálne prípady samovznietenia.
CHARAKTERiSTIKY A HYPOTÉZY
Všetky prípady samovznietenia majú nieČo spoločné : obeť akoby si neuvedomovala ,čo sa s nou deje, vzniká veľmi vysoká teplota oheň sa však nešíri mimo tela ( obete boli zuhoľnatené vo svojom takmer nedotknutom odeve ) a nejestvuje nijaké mieto ,kam by sa dalo skryť ( ochranu neposkytuju uzavreté pristory ,lode, autá , či dokonca rakvy. )
Vzniklo veľa hypotéz avšak ani jedna nepriniesla uspokojivé vysvetlenie ...
//Poznámka pre tých ktrý neveria v peklo aj toto môže byť "peklo na zemi" pomaly uhoriet za živa
ospravedlnujem sa za gramaticke chyby ale na moje pomery to bolo dlhe pisanie dakujem za pochopenie
Oddávna sa ľudia stretávajú s príbehmi mužov a žien, ktorých náhle zasiahol neviditeľný "oheň " a premenil ich na popol bez toho žeby sa akýmkoľvek spôsobom dotkol ich okolia.
Prípady samovznietenia ľudskych bytostí sá veľmi početné vo všetkých krajinách. Väčšina prípadov končí smrťou obete, a ak sú predmetom policajného vyšetrovaní.ďaka tomu je k dispozícií veľa fotografickej dokumentácie nedávnych prípadov ,ako aj vynikajúce správy od špecialistov na tento jav, avšak zatiaľ sa nepodarilo podať nijaké jeho vysvetlenie. Najukážkovejším spomedzi všetkých prípadov " zásahu nebeského ohňa " ako ho nazývali naši predkovia , je nepochybne ten ktorý sa prihodil Američanke Marry Reeserovej vo veku 67 rokov.
VEČER AKO STVORENÝ NA SMRŤ
V ten večer 1. júla 1951 bol na floride a v prístave St. Petersburg , kde žila pani Reeserová, krásne počasie, hoci vo vzduchu už bolo cítiť blížiacu sa búrku. Okolo 9pm. prišla pani Reesorovú pozdraviť majitľka domu pani Carpenterová. Starú dámu našla v domácom oblečení sedieť v kresle a fajčiť svoju večernú cigaretu. Ona ju naposledy videla živú. Nasledujúci deň o 8am. ráno pani Carpenterová ktorá už okolo piatej cítila zápach spáleniny,zistila , že kľucka na dverách pani Reeserovej je úplne rozpálená. Zavolala na pomoc dvoch robotníkov . Jednému z nich sa pomocou handry podarilo dvere otvoriť a zvnútra sa vyvalil závan horúceho vzduchu. V prázndom byte, v strede sčervenaného kruhu s priemerom asi 1,20 m , trčali zvyšky kresla popol z okruhleho stola a kovové časti lampičky spolu s tým čo zostalo z nájomníčky bytu: " zuhoľnatená pečeň visiaca na fragmente chrbtice , lebka , ktorá nebola väčšia ako baseballová lopta, jedna noha v čiernej saténovej papuči , obhorená až po členok a malá kôpka popola. Doteraz nikdy nedošlo k takému pôsobivému a totálnemu samovznieteniu.
PITVA PO KATASTROFE
Horúčava, ktorá si doslova vyberala predmety , zdeformovala elektrické vedenia, roztopila sviečky bez toho aby zasiahla knôty , v kúpeľni roztopila pohár z umelej hmoty ( ale nedotkla sa zubných kefiek ,ktoré boli celkom blízko ) a spôsobila popraskanie jedného zo zrkadiel, zavesených na stenách. Všetký sklenené plochy boli vo výške 1,20 m nad zemou pokryté mastnou sadzou. Pod touto hranicou bol byt nedotknutý , s výnimkou obete , jej kresla okrúhleho stolíka a lampy. Napríklad stena za kreslom a kopa starých časopisou , vzdialených asi 20cm od čierneho kruhu ,boli celkom nedotknuté. Explózia horúčavy akoby nastala na ploche s priemerom 1,20m a chodidlo v papuči zrejme vyčnievalo z tohto osudného kruhu.
VYŠETROVANIE VIAZNE
Na vyšetrovaní prípadu pracovali experti FBI , lekári , špecialisti na podpaľačstvo a dokonca aj meteorológovia. Vypočúvali aj výrobcu kresiel: žiadali dôkaz , že nemohlo dôjsť k samovznieteniu alebo explózii kresla... Stopy však neviedli nikam a výsledkom vyšetrovania bola veľmi nepresvedčivá sprava , v ktorej sa uvádza , že pani Reeserová zaspala , držiac v ruke horiacu cigaretu a od nej sa zapálil jej odev. Plamene potom zachvátili kreslo , na ktorom zhorelo jej telo ,chytil sa stolík a lampička.
Proti týmto záverom však hovoria jasné fakty !!! Na to aby zhoreli kosti je potrebná teplota najmenej 1650 celzia , ktorú horiace kreslo a odev nemôžu dosiahnuť. Na druhej strane pri vysokej teplote by zhorel celý dom ( na porovnanie teplota horiaceho auta je "len" 700 celzia ) A množstvo uvolňeného tuku ukazuje že ohen stravoval telo pani Reeserovej veľmi pomaly.
Kategorické formulácie v správe boli v prudkom kontraste s vyhláseniami detektíva Cassa Burgessa , ktoré robil o rok neskôr: " Prípad ostáva otvorený. Ani dnes nedokážeme presne určit logický dôvod smrti o nič lepŠie , ako keď sme prvýkrát vošli do bytu pani Reeserovej." Túto poznámku museli vysloviť všetci policajti , ktorí vyšetrovali katastrofálne prípady samovznietenia.
CHARAKTERiSTIKY A HYPOTÉZY
Všetky prípady samovznietenia majú nieČo spoločné : obeť akoby si neuvedomovala ,čo sa s nou deje, vzniká veľmi vysoká teplota oheň sa však nešíri mimo tela ( obete boli zuhoľnatené vo svojom takmer nedotknutom odeve ) a nejestvuje nijaké mieto ,kam by sa dalo skryť ( ochranu neposkytuju uzavreté pristory ,lode, autá , či dokonca rakvy. )
Vzniklo veľa hypotéz avšak ani jedna nepriniesla uspokojivé vysvetlenie ...
//Poznámka pre tých ktrý neveria v peklo aj toto môže byť "peklo na zemi" pomaly uhoriet za živa
ospravedlnujem sa za gramaticke chyby ale na moje pomery to bolo dlhe pisanie dakujem za pochopenie