vlastny server-co vsetko treba kupit, vediet atd.

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

vlastny server-co vsetko treba kupit, vediet atd.

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

nenasiel som to nikde nejak pekne rozpisane tak hladam pomoc tu..
chcel by som vediet kolko by ma stalo zriadenie vlastneho serveru, na ktorom by bezali len moje web stranky, ci sa server umiestnuje u niekoho alebo by to mohlo ficat u mna doma, ak by mi to slo doma aky net by som potreboval, ako je to s konfiguraciou(zlozitost)..ako je to s dns,
proste zisiel by sa nejaky komplexny navod, aby som mal o tom aky-taky obraz a vedel som ci sa do toho mozem pustit alebo nie...
sorry, ze som to napisal takto laicky
privitam vsetky info, vsetky linky, navody, proste vsechno
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ono tam ti toho ani vela netreba. Kupis zelezo, najdes si dakeho providera, co poskytuje housing servera (fe. i4u.sk, vnet.sk, je ich mnoho, googluj), dohodnes si cenu, co je dost individualne podla toho aku konektivitu chces a ci chces vyuzivat aj mimo SR/CR, tam je to uz horsie. V SR/CR ti pravdepodobne dokaze kazdy z poskytovatelov housingu ponuknut neobmedzeny prenos.
Nepozeraj na cennikove ceny, nie su pevne.
Od providera dostanes min. 1 IP (podla dohody), hodia ti to do serverovne a fungujes.
Ak budes vyberat providera, tak urcite sleduj, ake mas moznosti dostat sa do serverovne, ci su dake restarty zadarmo v ramci pausalu, klima, zalozny zdroj, najake to zabezpecenie, bezprasne prostredie, prip. antistaticka podlaha a pod.

P.S.: Na spojazdnenie samostatnych stranoch by som si na tvojom mieste kludne vyziadal od providera pevnu vonkajsiu IP adresu (mesacny poplatok), ak ju teda nemas. V pripade, ze nemas pocitac 24h online, tak mozno aj daky starsi stroj, hodil nan IIS abo Apacha (+/- SQL, PHP, ASP, JSP, podla potreby, ...). Alebo mas moznost lacneho webhostingu.
teso
Light Star
Light Star

Re: vlastny server-co vsetko treba kupit, vediet atd.

Príspevok od používateľa teso »

ak Ti ide len o web, tak je dost mozne, ze by Ti stacil nejaky webhosting. byvava lacnejsi ako serverhousing, ale dost to zalezi od webu, ktory chces mat.
ak to bude nejaky rozsiahli projekt, tak Ti nic ine ako vlastny server neostava, ale v pripade "osobnych stranok" je to asi viacej menej zbytocnost.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

ide o nieco rozsiahlejsie-a neviem ci sa mam uspokojit s unlimited-hostingom :)
teso
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa teso »

Este by sa dalo dohodnut s jednou firmou, najprv to hodit na unlimited hosting a ak nebude stacit tak na vlastny server
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

pokial je to vacsi projekt, naozaj sa oplati investovat do vlastneho...
nie je to sice lacny spas, ale casom sa to oplati, navyse moznosti vlastneho servera oproti hocijakemu hostingu su neporovnatelne.
Kamilator
Novice
Novice

zriadenie serveru

Príspevok od používateľa Kamilator »

zdravim

mam podobny problem... chcem si spravovat subory s fotkami, videami a myslim ze najvhodnejsie je investovat do vlastneho serveru. bol by som vdacny za kazdy link s navodom ako na to.

PS: ak by mal niekto vhodnejsie riesenie na spravovanie fotiek cez internet budem vdacny za kazdy napad kazdy link

mam pripojenie na net download 10 Mbps / upload 1 Mbps

dik
matus19989
Novice
Novice

Príspevok od používateľa matus19989 »

prosim ta co potrebujem aby som mohol robit gamehosting co vsetko :o
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

brain, živnosť a niejaký server alebo VPS
Napísať odpoveď