Takže, George046, s poslaním potvrdzujúceho e-mailu máš dve možnosti (pokiaľ viem).
1. Na serveri, ktorý ti prevádzkuje e-mailovú schránku, máš určite nejakú sekciu Nastavenia alebo Filtre a v nich býva poväčšinou i služba automatická odpoveď podľa určitých kritérií. Poobzeraj sa tam trochu a určite niečo nájdeš.
2. Druhá možnosť mi príde trochu lepšia a to je vlastne odoslanie dvoch e-mailov z jedného PHP skriptu. Jeden, ako je uvedené vyššie, a druhý odošleš na e-mailovú adresu, ktorú návštevník zadal do formulára a ten bude obsahovať potvrdenie.
Kód: Vybrať všetko
<?php
mail($_POST["email"], "POTVRDENIE PRIJATIA OBJEDNÁVKY", "Vaš e-mail bol doručený a bla bla bla ...");
?>
Asi by bolo najlepšie si ešte pred odoslaním potvrdzujúceho emailu overiť, či bol vôbec odoslaný ten prvý a to cez podmienku (uff, tá moja pamäť):
<?php
if(!sendMail()){
echo "Ty wogo, nejaká chybyčka sa vlúdila : o ).";
}
else{
// sem príde skript odosielania potvrdzujúceho e-mailu
}
?>
Pre kontrolu neznámych url a e-mailových adries je (podľa mňa) najlepšia funkcia eregi("regulérny výraz", "kontrolovaný reťazec"); napr. v podmienke if pričom ja reg. v. používam tieto (inak reg. v. dosť zaťažujú parser):
// pre e-mail
[a-zA-Z0-9._-]+@[a-zA-Z0-9.-]+\.[a-zA-Z]{2,6}
// pre url (má to byť v jednom riadku)
^((([hH][tT][tT][pP][sS]?|[fF][tT][pP])\:\/\/)?
([\w\.\-]+(\:[\w\.\&%\$\-]+)*@)?((([^\s\(\)\<\>\\\"\.\[\]\,@;:]+)
(\.[^\s\(\)\<\>\\\"\.\[\]\,@;:]+)*(\.[a-zA-Z]{2,4}))|
((([01]?\d{1,2}|2[0-4]\d|25[0-5])\.){3}([01]?\d{1,2}|2
[0-4]\d|25[0-5])))(\b\:(6553[0-5]|655[0-2]\d|65[0-4]
\d{2}|6[0-4]\d{3}|[1-5]\d{4}|[1-9]\d{0,3}|0)\b)?
((\/[^\/][\w\.\,\?\'\\\/\+&%\$#\=~_\-@]*)*[^\.\,\?\"\'\(\)\[\]!;
<>{}\s\x7F-\xFF])?)$
// pre PSČ
\d{3} ?\d{2} // verzia s medzerou -> 985 01
\d{5} // verzia bez medzery -> 98501
A kecám a kecám a kecám ... radšej si pozri toto:
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=444[/code]