Neukaladanie adries zobrazenych stranok do historie IE

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Falcoxxx
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Neukaladanie adries zobrazenych stranok do historie IE

Príspevok od používateľa Falcoxxx »

Zdravim,
Riesim taky maly web, na ktorom budeme mat par fotiek. Kedze myslim ze nie je dobre, aby kazdy mohol pristupovat k fotkam, rozhodol som sa pomocou php zaheslovat obsah.

Teda napr na www.kalerab.sk/index.php obsahuje formular, do ktoreho sa da heslo, a skript vykona operaciu ze otvori nove okno ( ktore nema panel adresy a panel navigacie napr. www.kalerab.sk/mrkva/index.html - chcel som aby aspon pre par ludi ostalo umiestnenie fotiek na servery skryte - preto nie su dostupne panely :) )

Len teraz mam zas problem ze IE si pamata cestu. Fotky su napr v priecinku mrkva to znamena ze aj bez nutnosti zadania hesla sa da do priecinka dostat ( www.kalerab.sk/mrkva/fotky.html az ostatne html co tu su. )

to by ani tak nevadilo lebo pokial je stranka spustana na pc prvy krat, tak zrejme kazdy neznamy da ako prve www.kalerab.sk, len po odhlaseni alebo zavreti si IE uchova napr. www.kalerab.sk/mrkva/fotky.html a vsetky ostatne stranky navstivene na tomto servery.

kdez to ja chcem, aby si napr pamatal iba www.kalerab.sk/index.php

ako to dosiahnut skusal som to uz aj cez frame ale ziadny potrebny efekt to nemalo :(

Vo pred dakujem za kazdy postreh.
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

po prve: kazdy normalny prehliadac ti nedovoli uplne skryt address bar

po druhe: nastav si pri zadani spravneho hesla nejaku session a kontroluj to na tej stranke s fotkami (ak nie je nastavene tak vypis NO PERMISSION napr a koniec)
IgiPoP
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa IgiPoP »

ak to chces mat ako html subor, tak by sa dalo na adresar aplikovat .htaccess
Falcoxxx
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

gwixt napísal:po prve: kazdy normalny prehliadac ti nedovoli uplne skryt address bar

po druhe: nastav si pri zadani spravneho hesla nejaku session a kontroluj to na tej stranke s fotkami (ak nie je nastavene tak vypis NO PERMISSION napr a koniec)
a smiem sa spytat ako by to malo vyzerat?

co teda napisat do indexu php a co potom pripisat k tym index.html az index5.html kde su fotky?
Je to cele v html generovane cez JAAlbum.
IgiPoP napísal:ak to chces mat ako html subor, tak by sa dalo na adresar aplikovat .htaccess
teda bol by zabraneny pristup bez zadania hesla uz pri hlavnej stranke?
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

Falcoxxx napísal:teda bol by zabraneny pristup bez zadania hesla uz pri hlavnej stranke?
ten htaccess plati pre adresar ... teda ak by si mal index inde tak by sa to na neho nevztahovalo
Falcoxxx
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

jj, dakujem za prispevky pouzil som ten Htaccess lebo ked som skusal session tak som mal problem, lebo stranky ktore chcem zaheslovat su v html, maju tak 200 riadkov, a je ich dost vela, a aspon mne osobne by to robilo problem kazdu stranku editovat a prerabat. Casovo narocne a pre mna aj kodovo :oops:
Napísať odpoveď