No takže to je zakódovaný zdrojový kód! A tak keď dám to echo namiesto eval tak na tej stránke budem vidiet ten zdroják? Lebo teraz je to normálna stránka s nemenovaným obsahom a chcel by som vedieť ten jeho zdroják v php tak preto sa pýtam.
A ešte mám jednu otázku k MD5 že dalo by sa tak že zdroják by som encryptoval do MD5 a normálne by sa zobrazila stránka? že je nato nejaký script? asi nejaký taký, ktorý to hneď decryptuje a potom sa zobrazí normálná stránka?
Som si vedomý že ten zdroják musím mať encryptovaný v databáze aby sa to dalo potom decryptovať.
ano ak das namiesto eval echo tak uvidis priamo PHP. Ten kod neni nikak kryprovany. ako som uz pisal "obsah je zabaleny gz a nasledne prevedeny do base64"
- gz to akurat dekomprimuje
- a base64 to prevedie z MIME base64 na text
- eval vykona konkretne php ktore mu posles ako (string).
dalej MD5 :
nuz ako sme tu uz pisali
carnaby : md5 vytvara len hash.
gwixt : len tak na margo .. md5 vytvara vzdy hash o dlzke 32 znakov
to znamena md5 je iba algoritmus ktory vyppocita Hash. (to sa snat ani neda prelozit ... no ale je to nieco ako kontrolny sucet) preto sa hovori ze vytvoris md5 "niecoho" to ma vzdy 32 znakov. Pouziva sa to najme na kontrolu ci dany obsah je to co potrebujes pripadne ci neni poskodeny ci zmeneny.
pravdupovediac ... treba sa rozhodnut co chces ...
1. chces mat php kryptovane v suboroch ktore si nik neprecita a neukradne ti kod.
- tu sa da povedat len to ze na toto je "ciste php" slabe. nech sa budes snazit akokolvek to kryptovat na strane php tak kazdy mierne zrucny koder ti to hackne. Existuje vsak moznost. ta je priamo od ZEND ale nieco stoji. jednak neni zadara a jednak musi byt na php doinstalovany Zend Optimizer(ten je zadara). potom vsak potrebujes Zend Guard(ten stoji az $995) a tym kryptujes php naozaj
alebo
2. chces mat nejaky kod v databaze ci inde a len ho vykonavat.
- tak to uz vlastne mas ... avsak neoplati sa robit hluposti ze najprv zapakovat a potom este base64... to je len spomalenie ... skor ti pomoze ked si zhustis php kod tak ze odstranis vsetky prazne znaky.