phpMyAdmin 2.6.0-pl2
-
Mr.Jack
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
phpMyAdmin 2.6.0-pl2
poznáte niekto toto: phpMyAdmin 2.6.0-pl2 ?
-
jurko.info
Medium Expert
-
mastermind
VIP
-
Mr.Jack
Light Star
mám naistalovany XAMPP a v nom je aj phpmyadmin. stiahol som si celu www stranku cez ftp na disk a aj cez phpadmin som si exportoval databazu a importoval na localnom. Ale ked spustim admina na lokali tak mi nájde tu databázu a aj sa da upravovať, ale ked si spustim stránku z local tak mi ide ale bez tej databazy, neviete čo stým može byť.?
na pripojenie k DB si musíš patrične upraviť prístupové údaje, ako dbname, dbhost, dbuser, dbpassword a pod. (oprava v príslušnom scripte, môže to byť napr. config.php, ale nie je to pravidlo
hľadaj v súbore niečo podobné :
prípadne ešte môže byť v DB nejaká tabuľka kde sú údaje o užívateľovi, ktoré sa presťahovaním na localhost menia a preto treba opraviť aj tieto údaje, v phpmyadminovi sa dá celkom ľahko zorientovať a vykonať patričné úpravy,
pre jednoduchosť práce si vždy urob zálohu pred samotnými úpravami, aby si nemusel všetko znovu ťahať z webu
hľadaj v súbore niečo podobné :
Kód: Vybrať všetko
<?php
$dbhost = "localhost"; // toto tiež je možno rovnaké ako na webe, záleží na hostingu
$dbuser = "root"; //môže to byť aj root v xampp sa nevyznám
$dbpass = "tvoje heslo_do_db"; //možno na locale nemáš zadaný- necháš uvodzovky prázdne
$dbname = "nazov DB"; //môže byť rovnaký, to záleží aký si si vytvoril
$spoj = mysql_connect("$dbhost", "$dbuser", "$dbpass");
if(!$spoj){ echo " CHYBA - nepodarilo sa spojiť s MySQL !"; }
$sel = mysql_select_db ("$dbname", $spoj);
if(!$sel){ echo " CHYBA - nepodarilo sa vybrať DB !"; }
?>
pre jednoduchosť práce si vždy urob zálohu pred samotnými úpravami, aby si nemusel všetko znovu ťahať z webu