ja sa ti naucim cestinu za jeden den,Sheep napísal:Ano, normalny clovek sa vie naucit naspamat 50 zvazovu encyklopediu, vystudovat ucivo 10tich vysokych skol a dokonale sa naucit rozpravat 15 jazykmi.
Velmi inteligenty ludia alebo autisti ?
Myslim ze je to normalny clovek.Ja mám tiež autistu brata ktorý má problémy s komunikáciou s okolím okrem rodiny.Môjmu bratovi stačí že sa na 15 sekúnd pozrie na parkovisko a zapametá si aj 20 ŠPZtiek áut.Má velikánske percentuálne poškodenie mozgu ale napriek tomu je už teraz viac menej ako normálny človek.V 15tich rokoch sa naučil sám si umyť zuby a v 17tich si sám utrieť zadok.Zuby skúsil umyť na podnet matky ale zadok skúsil "len tak" z ničoho nič !!Ja by som nevravel že sú autisti padnutý na hlavu.Proste sú iný.Pre jedných je podstata životu gemblenie CSka a vyhrávanie cupov pre druhých zase krásny život s manželkov atď... a nik z nich nieje padnutý.
-
Explo!D
Darca
- Kontaktovať používateľa:
fuha, v 17 rokoch? cool tak to aj ja som potom autista ked som sa naucil vytret si prdel asi v piatichDieg0 napísal:Myslim ze je to normalny clovek.Ja mám tiež autistu brata ktorý má problémy s komunikáciou s okolím okrem rodiny.Môjmu bratovi stačí že sa na 15 sekúnd pozrie na parkovisko a zapametá si aj 20 ŠPZtiek áut.Má velikánske percentuálne poškodenie mozgu ale napriek tomu je už teraz viac menej ako normálny človek.V 15tich rokoch sa naučil sám si umyť zuby a v 17tich si sám utrieť zadok.Zuby skúsil umyť na podnet matky ale zadok skúsil "len tak" z ničoho nič !!Ja by som nevravel že sú autisti padnutý na hlavu.Proste sú iný.Pre jedných je podstata životu gemblenie CSka a vyhrávanie cupov pre druhých zase krásny život s manželkov atď... a nik z nich nieje padnutý.
-
Martin44
Professional
dakujem ze moje slova niekto snad nebere od slova do slova a pochopil ako som to myslel....Traktorista napísal:popravde suhlasim s martinom44...
suhlasim aj s vami ostatnymi, ze nemozeme posudzovat druhych podla seba, ze nemozeme hovorit o niektorych ako o normalnych a tych podla nas "nenormalnych" vylucovat zo spolocnosti, ale pre mna nie su tito "nenormalny" ludia nicim vynimocny, moj zivot sa nezmeni ked ich bude viac, ani ked vsetci vymru, preto su mi absolutne ukradnuty...(?i?)
a podla mna je chore ked si niekto pamata 140 evidencnych cisel elektriciek,..
A co ked mam karmu 24??? ja som sa o nu usiloval, aspon nie som daky sedy priemer
A cela karma mi je popravde ukradnuta...
Podla mna sa definovat presne normalny clovek neda ale su iste hranice ktore azda vieme oddelit ze co uz prirodzene normalne nie su...a pamatat si take veci prirodzene normalne nie je ....nehovorim ze mu to snad skodi ze to vie ale no naco mi to bude...a ak tu svoju schopnost nevie adekvatne vyuzit moze s tym ist akorat predavat cigansku na vianocne trhy a lustit sudoku
-
pinacolada
Guru wannabe
-
Traktorista
Guru
to vies.. engerau...Martin44 napísal:dakujem ze moje slova niekto snad nebere od slova do slova a pochopil ako som to myslel...
OT:nechapem tych "internetovych chuliganov" co sa zakazdu cenu s niekym hadaju, dopismenka rozoberaju reci druhych, hladaju na nich chyby a hadaju sa snimi, len aby seci ostatni "internetovi chuligani" videli, ze ich kamarat "vyhral"...
a myslim ze tych chuliganov sa nielen v tejto diskusii najde dost, ludia/deti uvedomte sa, a radsej myslite na to, aby ste sa mali vzivote dobre, a ne nato, co napisal Janko Mrkvicka...
dakujem
Pocuj, ty o com tocis?Traktorista napísal:to vies.. engerau...
OT:nechapem tych "internetovych chuliganov" co sa zakazdu cenu s niekym hadaju, dopismenka rozoberaju reci druhych, hladaju na nich chyby a hadaju sa snimi, len aby seci ostatni "internetovi chuligani" videli, ze ich kamarat "vyhral"...
a myslim ze tych chuliganov sa nielen v tejto diskusii najde dost, ludia/deti uvedomte sa, a radsej myslite na to, aby ste sa mali vzivote dobre, a ne nato, co napisal Janko Mrkvicka...
dakujem
-
pinacolada
Guru wannabe
pravda pravducaTraktorista napísal:to vies.. engerau...
dakujem
-
Martin44
Professional
Keby mal clovek sucitit a zatazovat sa vsetkym tak by bol neustale v depresiach tak sa tu nehrajte na samaritanov...Clovek ma aj ine starosti ako opakavat neznamych ludi...Podla mna staci ked sa clovek stara o seba a svoju rodinu a nebude teraz farizejsky kazdemu pisat ako mu je to luto ked to tak v skutocnosti nie je....mne je to po poravde na salame ...ked sa ma to zacne dotykat tak potom budem sucitit....
nikto Ťa nenúti trápiť sa cudzími vecami , naopak súcitiť aj s neznámymi ľudmi je prirodzená vlastnosť viď. túto tému http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=18024 ( ktorej zmysel btw pochopil málokto , ale to už je iná debata )Martin44 napísal:***
Ale predsa si nebudem z takých vecí robiť srandu, prečítaj si čo napísal EX , nato sme reagovali ...