DIGI FOTAK

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

makaveli: Sony H2 a H5 maju optiku Carl Zeiss s 12x optickym zoomom a stabilizatorom obrazu, co sa mi velmi pozdava. Pozeral som na nete a celkom dobre vyzera aj S3 IS & S2 IS, avsak nepaci sa mi ten vyskakovaci blesk a krytka na LCD. Take mesie porovnanie je napriklad tu: http://www.fotografovani.cz/db/srovnej. ... 97:456&w=f Ale vidim to tak, ze asi pojdem do Sony H5, pripadne do H2 (kedze je lacnejsi). Ta H2 vychadza zo skladu na takych 10 800 plus 2 litre za gigovu pamatovku.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

ja ti odporucam z vlastnej skusenosti SONY DSC H5 ale ani KONICA MINOLTA Z5 neni zla ibaze ta ma mensie LCD-cko ako SONY ale Sony v porovnani s KM jednoznacne vyhrava.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Hojko - H2 neber, mal som to tyzden v ruke a je to o nicom fotak, pomaly, carl zeiss stoji za howno (svetelnost objektivu), ten kvazi stabilizator neni ziadny zazrak, divne ovladanie a farby. Chod do tej S2 alebo S3. Ten vyklopny blesk je v pohode, cim vyssie sa vyklapa, tak tym mas mensi problem s red-eye efektom. Osobne mam Canon 300D, tiez je tam ten vyklopny blesk, red-eye korekcie na off a na ani jednej (cca 3000 fotenych bleskom) fotiek nema nikto cervene oci.
ttt4
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ttt4 »

No aj ja si idem kupit fotak a tiez som rozmyslal nad tou H2. Ak teda hovoris ze ten je onicom tak mi porad fotak od 10000-13000SK lebo ten canon S2 S3 stoji uz viac a tych 13 je maximum
:?
Baciiik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Baciiik »

hm...ked uz si ides kupovat digitalny ozaj pobehaj obchody...napr v nay dome kupis fotak znacky olympus za 10000sk a prejdes par krokov do druheho obchodu z elektronikou a tam das zanho 8500sk tak je to rozdiel ako ti radili treba popzerat :) .
Ja mam doma tento fotak max spokojnost esce som si dokupil 512 mb kartu proste super fotak a myslim ze je aj dobra cena ved pozryte

Kód: Vybrať všetko

http://www.atix.sk/detail551.html
Co vi nato ??? :)
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

hojko: ja by som na tvojom mieste siel radsej to canonu... ten vyskakovaci blesk nebude az taky zly ako si myslis a krytka na lcd je bullshit, to mas pravdu, ale podla mna jednoznacne vitazne co sa tyka kvality vychadza canon... that's my opinion...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ked sa pozriem na cenu H2 a S3, tak je to rozdiel. S3 by vysiel okolo 16300 a to je uz dost velka suma. Pozeram BGS a Agem, ale nikde nevidim nevidim S2, ten je asi tak o tisicku lacnejsi.. V ktorom sklade ho maju???

Recenzia na S2:
http://www.digimanie.cz/art_doc-64348D6 ... B9CFA.html

S3:
http://www.digimanie.cz/art_doc-996E715 ... DA861.html

H5:
http://www.digimanie.cz/art_doc-209335E ... 867C2.html
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

enter00 napísal:pekny dizajn a jednoduche ovladanie splnaju panasonic lumix, v tej cene uz mozno aj s optickym stabilizatorom.
Presne tak Panasonic 4 ever.mam ho aj ja a som spokojný.A za osem sa da už kupit pekna masina.
karajo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa karajo »

sony fotak nekupuj...kup si canon, nikon, panasonic
killa_bee
Star
Star

Hmmm, S2 sa uz nevyraba, mozno sa da este niekde v nejakom obchode dostat, ale uz ju plne nahradila S3, ale "pjekna" cena. Konica Minolta Ztkova rada je IMHO dobre podarena, kupil som svojho casu sestre Z1 alebo Z3 a ma to velmi pekne vystupy. Zive farby, vcelku inteligentna automatika, v poho ovladanie az na manualne ostrenie cez tlacitka, ale to je subjektivne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

killa_bee: Chcem fotak s 12x optickym zoomom, stabilizatorom a hlavne nech to ma automaticke zaostrovanie. Este nejaka alternativa k tej S3 & H5???
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

panasonic lumix fz30? leica objektiv, dokonca prstenec na zoomovanie.. skusis raz, a uz nikdy motorcek chciet nebudes:)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Pani, a ake nazory sa tu najdu na takyto pentax ?
Predsalen..uz je to zrkadlovka s vymenitelnym objektivom...
killa_bee
Star
Star

Hojko:
Konica Minolta Z5
Konica Minolta Z6
Problem je ale, ze KM skoncila s foto produktami, prebrala to od nich Sony. Takze ked by som ja kupoval, tak bud uz spomenute Canony, alebo by som sa este nechal ukecat na DMC-FZ20EG-S
Jin - pripocitaj tomu cenu adekvatneho objektivu v rozsahu ultrazoomov a si cenou uuplne niekde inde :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

jin153: Nevies presny nazov toho modelu Pentaxu? Lebo divam a ten Ist Ist ci ako to tam volaju sa mi nezda. Nie je tam ani presny popis, su tam sracky co mi povedali, ze to nenahrava videa. Ale nic o tom, aka je optika, aky zoom, makrorezim atd...

killa_bee: Ten Z5 vyzera zaujimavo, ale je to dost stary model fotoaparatu (r.v.), takze by som radsej vsadil na novu technologiu... Zaujimavym sa mi zda aj Panasonic Lumix FZ7, dalej je to Kodak EasyShare P712, najviac sa mi pozdava Canon PowerShot S3 IS. Tu je take ich male porovnanie. Mam taky pocit, ze zoberem ten S3 a bude pokoj.
vandal666
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vandal666 »

hojko napísal: ze to nenahrava videa
no jo, digit. zrkadlovky video nenahravaju.... inac ak kupis ten CANON, tak si myslim ze nic tym nepokazis.... este by som si pozrel nejake porovnanie s Panasonicom co sa tyka SUMU a ABERACIE snimkov...
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

hojko: Presny nazov som nikde nenasiel :?
Ale uz som sa rozhodol :arrow: 350D proste klasika, este k tomu za dobru cenu...hadam sa v buducnosti podari daky ten lepsi obejktiv :)
V hre je vsak stale PANASONIC DMC-FZ50EG-K
karajo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa karajo »

ja mam doma canon S2 a je to fakt dobry fotacik, len trosku ma hneva ten bakelitovy obal ze trosku vrzga ale to mozno iba mne...tiez som mal pozicany panasonic fz7 da sa povedat ze je to skoro to iste ako canon s2
allias
Star
Star

Príspevok od používateľa allias »

Mam starsiu zrkadlovku Olympus a ta video nahrava. Je to vsak somarina, lebo bud chce niekto fotak alebo kameru.
Je este podstatne na co to chce pouzivat. Bud fotak pre blbych to su tie rozne kompakty resp. mobily. alebo na serioznu pracu a to je len a len zrkadlovka.
Idealna by bola s vymennymi objektivmy.
Playboy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Playboy »

Musim sa zastat vsetkych, ktori napisali, ze 8000Sk na poziadavky tazatela je malo. Ak to mysli s fotenim aspon trocha vazne, tak MINIMALNE

http://www.alza.sk/profesionalni-digita ... d62653.htm

http://www.alza.sk/digitalni-fotoaparat ... d68344.htm

http://www.alza.sk/sony-cybershot-dsc-h ... d60659.htm

pretoze cena dobreho fotaku = cena smejdu + cena dobreho fotaku. tiez suhlasim s tym, ze fotak sa nekupuje v prvej predajni. treba prehladat net, poradit sa a potom sa uvidi. PS: argument, ze fotka z obycajneho kompaktu a naozaj dobreho fotaka je na nerozoznanie plati len pre idealny slnecny den. Akonahle sa foti vonku pri slabsom osvetleni alebo dokonca v interieri, rozdiely sa zacinaju priepastne prejavovat a clovek zisti, ze az mirror je to prave...

ale ak peniaze naozaj nepustia, tak MINIMALNE toto, nizsie uz by som neisiel.

http://www.alza.sk/fujifilm-finepix-f30 ... d68295.htm
Napísať odpoveď