Bushove vyroky: na smiech alebo na plac?

Vtipy, vtipné animácie, zábavné flash hry, hádanky...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Bushove vyroky: na smiech alebo na plac?

Príspevok od používateľa zelovoc »

Toto je 50 vybraných citátov zo slovných prejavov prezidenta Georgea W. Busha - pre zábavu alebo na zamyslenie:

Muž, stratený v zemepise
1. "My máme s aliancou NATO pevné zväzky, sme súčasťou NATO. Máme pevné zväzky s Európou. Sme súčasťou Európy."
2. "Je načase, aby ľudská rasa vstúpila do slnečného systému."
3. "Väčšia časť nášho dovozu pochádza z cudziny."

Muž, stratený vo vlastnej logike
4. "Nie znečistenie škodí prostrediu. To nečistoty v našom ovzduší a vo vode mu škodia."
5. "V rodinách naša krajina nachádza nádej; to je miesto, kde krídla dostávajú sny."
6. "Títo ľudia sa snažia otriasť vôľou irackých občanov a chcú, aby sme odišli... Myslím, že svet by bol lepší, keby sme odišli..."
7. "Viem, aké ťažké je pre vás zabezpečiť potravu na vašu rodinu."
8. "Ak neuspejeme, hrozí nám riziko zlyhania."
9. "Naši nepriatelia sú vynaliezaví a vynachádzaví a my sme tiež. Tí nikdy neprestávajú vymýšľať nové cesty, ako ublížiť našej krajine a my tiež."
10. "Myslím, že ak poviete, že niečo urobíte a potom to neurobíte, to je vieryhodnosť."

Muž, stratený v priestore
11. "Pre NASA je vesmír najvyššou prioritou."

Muž s nebom po boku
12. "Ja som presvedčený, že Boh chce, aby som bol prezidentom."
13. Bol som "vybraný božou milosťou, aby som v tej chvíli práve ja stál na čele."
14. "Boh mi povedal, aby som zaútočil na al-Kajdá a udrel na nich a potom mi nariadil zaútočiť na Saddama, čo som urobil a teraz som odhodlaný vyriešiť problém Blízkeho východu."
15. "Verím, že cezo mňa hovorí Boh. Bez toho by som sa nemohol zhostiť svojej funkcie."

Muž, stratený v slovíčkach
16. "Otvorene povedané, učitelia, to je jediná profesia, ktorá učí naše deti."
17. "Problém s Francúzmi je, že tí nemajú výraz pre slovo "entrepreneur". (francúzske slovo)
18. "Zodpovednosť guvernéra výstižne vystihuje jedno slovo a tým je ´buď pripravený´."
19. "V Tennessee majú úslovie - áno viem, v Texase, možno v Tennessee - ktoré hovorí: Oklam ma raz, hanba tebe. Oklam... viackrát vás nemožno oklamať."
(Správne znenie: Oklamma raz, hanba tebe. Oklam ma druhý raz, hanba mne.)

Myšlienky, akoby vystrihnuté z románu Gergea Orwella "1984"
20. "Irak a Afganistan... sú teraz demokracie a sú to naši spojenci v úsilí o slobodu a mier."
21. "Ariel Šaron... je muž odvahy a muž mieru."
22. "Viete, v mojej profesii musíte veci opakovať stále dookola, kým pravda nevsiakne dovnútra, aby sa čosi ako katapultovala propaganda."

Zavádzajúci pacifista
23. "Ja len chcem, aby ste vedeli, že keď hovorím o vojne, v skutnosti hovoríme o mieri."
24. "Nápad, že Spojené štáty sa chystajú napadnúť Irán, je jednoducho smiešny. A keď som toto už povedal, tak na stole sú zatiaľ všetky možnosti."
25. "Slobodné krajiny nevyvíjajú zbrane hromadného ničenia."
26. "Vlády, ktoré sa zodpovedajú voličom, sa sústreďujú na budovanie ciest a škôl - nie zbraní hromadného ničenia."
(Poznámka: Spojené štáty vlastnia 10 000 jadrových zbraní.)

Teológ:
27. "Islam, ako ho dnes praktizuje väčšina ľudí, je náboženstvom mieru."
28. "Islam, ako ho poznáme, to je vierovyznanie,vyznávajúce jedného Boha, zjaveného prostredníctvom posvätnej knihy Korán. Vyučuje hodnoty a hlása dôležitosť charitatívnosti, zľutovania a mieru."

Prekrúcač
29. "Ja dávam prednosť tomu, aby o otázke umelého prerušenia tehotenstva rozhodovala žena a jej lekár."
30. "Ja som za život."
31. "Pre nás je najdôležitejšie nájsť Usamu bin Ládena. To je naša najväčšia priorita a neustaneme, kým ho nenájdeme."
32. "Ja neviem, kde sa bin Láden nachádza. Nemám ani poňatia a ani sa o to nestarám. To nie je dôležité. To nie je naša priorita."
33. "Našli sme zbrane hromadného ničenia. Našli sme biologické laboratóriá... ak niektorí hovoria, že sme nenašli zakázané výrobné zariadenia a zakázané zbrane, tak sa mýlia; našli sme ich."

Predpovedač toho, čo príde
34. "Ó nie; (v Iraku) nebudeme mať žiadne straty."
35. "Sme pripravení na akúkoľvek nepredvídateľnú udalosť, k akej by mohlo dôjsť."
36. "V minulosti som vždy situáciu veľmi dobre odhadol. V budúcnosti takisto robím správne úsudky."
37. "Dnes večer ma môžu počuť mnohí Iračania v prekladanom rozhlasovom rozhovore a ja mám pre nich odkaz: Ak budeme musieť začať s vojenskou kampaňou, tá bude namierená proti nezákonným osobám, čo riadia vašu krajinu, nie proti vám."
38. "Priemerným študentom hovorím: aj vy sa môžete stať prezidentom Spojených štátov amerických."

Bystrý pozorovateľ
39. "Nízka účasť voličov naznačuje, že menej voličov ide k urnám."
40. "Brownie (Michael brown, riaditeľ FEMA), vynikajúco si počínaš!"

Človek a jeho prostredie
41."Viem, že ľudská bytosť a ryba môžu v mieri koexistovať."

Dvojzmyselne sa vyjadrujúci človek
42. "Na palestínskych územiach sa veľmi trpí preto, lebo militantné hnutie Hamassa pokúša zastaviť napredovanie demokracie." (po tom, čo Hamas zvolili do vlády)
43. "Budeme analyzovať a vypracujeme legislatívu, ktorá - dúfajme - uspokojí slobodnú tlač, že sa vám neupiera informácia, akú by ste nemali vidieť."

Nádejný diktátor
44. "V čase vojny musí mať prezident potrebnú moc, aby mohol robiť ťažké rozhodnutia, vrátane - ak by bolo treba - rozhodnutia zabezpečiť si ešte väčšiu moc."
45. "Som takisto veľmi analytický. Viete, ja netrávim veľa času mysliac na seba, prečo niektoré veci robím."
46. "Keby toto bola diktatúra, bolo by to oveľa ľahšie, hlavná vec, že by som bol diktátorom."
47. "Ja som veliteľ - a tak ja nemusím vysvetľovať - nemusím vysvetľovať, prečo veci hovorím. To je na tom to zaujímavé byť prezidentom."
48. "(Z Iraku") sa nestiahnem, i keby ma mala v tom podporovať len Laura a Barney."
49. "Ja som rozhodovač a rozhodujem, čo je najlepšie."

A naposledy - čo však nie je všetko: zmätok v Iraku
50. "Nemám ani poňatia, aký názor mám na medzinárodnú, zahraničnú politiku."
Zamknuté