Ste za prijatie Turecka do EU?
-
peterkozel
Medium Professional
EK odporučí čiastočne pozastaviť vstupné rokovania s Tureckom
Brusel 29. novembra (TASR) - Európska komisia odporučí dnes čiastočné prerušenie prístupových rokovaní Európskej únie s Ankarou, pretože Turecko neotvorilo svoje prístavy a letiská pre dopravu z Cypru. S odvolaním sa na bližšie nešpecifikovaný bruselský zdroj to oznámila tlačová agentúra Reuters.
Ministri zahraničných vecí členských štátov EÚ rozhodnú v záležitosti prístupových rokovaní EÚ a Turecka na zasadnutí, ktoré sa bude konať 11. decembra. Definitívny verdikt však vynesú až európski lídri na summite 14. a 15. decembra v Bruseli.
Z 35 oblastí, do ktorých sú prístupové rokovania rozdelené, by rozhovory mali byť dočasne prerušené v šiestich až deviatich. Ide o sektory týkajúce sa vnútorného trhu EÚ, dopravy a námorníctva. Turecké ministerstvo zahraničných vecí sa k avizovanému odporúčaniu EK zatiaľ oficiálne nevyjadrilo.
Európsky komisár pre rozšírenie Olli Rehn pred dvoma dňami v Helsinkách vyhlásil, že prístupové rozhovory EÚ s Tureckom nebudú zastavené, budú však napredovať pomalšie po tom, ako sa Ankaru nepodarilo presvedčiť, aby otvorila svoje prístavy a letiská pre dopravu z Cypru.
Fínsky kompromisný návrh predpokladal otvorenie niektorých tureckých letísk a prístavov pre cyperskú dopravu, zatiaľ čo EÚ by obmedzila ekonomické sankcie voči tureckej časti ostrova a umožnila by priamy obchod s ňou cez prístav Famagusta. Cyperskí Turci by pritom vrátili cyperským Grékom mesto Varoša.
Zdroj: TASR
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
do tejto temy som nie ja zatiahol vieru a papeza. mimochodom papez je najvyssi "pozemsky" predstavitel ktorej viery? budhistov?peterkozel napísal:ty si furt cosi najdes,pozri si to lepsie a zistis ze uz napises hoci co len preto aby si vobec nieco napisal,uz sem pleties krestanov...takze dobreee mas pravdu vo vsetkom co si napisal a este len napises
vsetko co som napisal a odcitoval je pravda, takze neviem o co ti ide. a mimochodom si 1. kto ma oznacil za posthuntera. to ty zo svojimi vedomostami si sa pustil do niecoho, na co vo vsetkej ucte nemas.
-
peterkozel
Medium Professional
pravda?ved ano to ze je papez fasista je pravda,uplne sa stotoznuje s adolfom a a za svoj symbol si vybral hakovy kriz a k tym vedomostiam - ved ja ta nechcem ponizit ani nic take ale ked tu niekdo napise ze papez je fasista tak si hned predstavim niekoho 13.rocneho co navstevuje dennodenne pokeckrija napísal:do tejto temy som nie ja zatiahol vieru a papeza. mimochodom papez je najvyssi "pozemsky" predstavitel ktorej viery? budhistov?![]()
vsetko co som napisal a odcitoval je pravda, takze neviem o co ti ide. a mimochodom si 1. kto ma oznacil za posthuntera. to ty zo svojimi vedomostami si sa pustil do niecoho, na co vo vsetkej ucte nemas.
-
peterkozel
Medium Professional
-
krija
VIP
peterkozel, preco ho hned spajas s a.hitlerom? s fasizmom neprisiel on. fasizmus tu bol davno pred nim.: Aristoteles, Hegel, Nietzsche, Pareto, Corradini, Sorel, Bergson, Le Bon...a mnoho dalsích. im sa hovori teoretici fasizmu. slovo fasizmus je mimochodom talianskeho povodu(b.mussolini)peterkozel napísal:pravda?ved ano to ze je papez fasista je pravda,uplne sa stotoznuje s adolfom a a za svoj symbol si vybral hakovy kriz a k tym vedomostiam - ved ja ta nechcem ponizit ani nic take ale ked tu niekdo napise ze papez je fasista tak si hned predstavim niekoho 13.rocneho co navstevuje dennodenne pokec
btw. neboj sa, 13 som uz davno mal. peace.
ja by som to nazval širšie súvislosti. nemam problem s tvojimi nazormi, ani s tvojim chapanim veci a dokonca ani s tvojim vekom. ale niekedy mam pocit, ze mas priliz uzke mantineli, za ktore nechces alebo nemozes nazriet. ale v tomto pripade to naozaj chapem. v tomto nasom falosne krestanskom state su asi moje slova priliz silna kava.Tomasito napísal:nj, pravda so svojskymi vykladmi "pubertaka", ktore uz nie su hodne vecneho komentara. Obcas ma naozaj prekvapujes krija.
btw. nemusis editovat svoje posty-vytraca sa z toho tvoja uprimnost.
krija, "fasisticky papez", ci nasledna snaha o zovseobecnovanie, ze "krestania maju vo zvyku vysvacovat smilnikov, zlodejov a dokonca aj vrahov", toto maju byt podla teba priklady tych sirsich suvislosti? Najma po tvojich slovach o chybajucej objektivite? Ja hladam odpovede na otazky "proti prudu" rad, vratane tematik cirkvi ci akehokolvek nabozenstva, no to co si tu predviedol mi skor pripada ako detinske zjednodusovanie si reality podla toho, ako ti to vyhovuje... urcite nie hladanie "sirsich suvislosti".
PS: Pokial mas pocit, ze editovanim mojho postu sa zmenil jeho vyznam, nemam problem navratit ti doveru v moju uprimnost...
// Ad. "uzke mantinely": Zaujimave, pod. pocit som mal totiz z teba nie len vcera ("fasisticky papez"), ale aj pri nasich diskusiach na temy Izrael, Sionizmus etc.
PS: Pokial mas pocit, ze editovanim mojho postu sa zmenil jeho vyznam, nemam problem navratit ti doveru v moju uprimnost...
// Ad. "uzke mantinely": Zaujimave, pod. pocit som mal totiz z teba nie len vcera ("fasisticky papez"), ale aj pri nasich diskusiach na temy Izrael, Sionizmus etc.
-
krija
VIP
tomasito, to zovseobecnenie bola reakcia hlavne na tuto cast tvojho postu. chcel som poukazat na to, ze o5 sa nejednalo o nic vynimocne. o5 sa iba opakovala historia. ked poniektori vo svojom mladsom (teraz to nemyslím, ze len ako teenageri) veku nekonali podla desatora. ale zrazu ich osvietilo a dali sa na spravnu cestu. proste maju velmi kratku pamät, ktorá siaha iba do bodu, ked sposobili nejaký "zázrak".Tomasito napísal:...bol povolany k protileteckej jednotke a ze v zajateckych taboroch vtedy koncili "len ti najhorsi z najhorsich nemcov, proste uplne hovada" - aby sa nasledne mohli stat papezmi. OMG!
ja by som len rád vedel, čo ťa k tomu viedlo,krija napísal:ale preco neuvedies aj dovod protestu? bolo to za nedávne vyroky toho fasistickeho papeza. nieco ti ocividne chyba, a to je objektivita!
aby si pápeža nazval fašistickým.
Zdá sa ti, že sa správa ako fašista?
Ak hej, tak by som rád vedel, ktoré jeho konanie bolo fašistické.
Keby este niekoho nahodou napadlo riesit "fasistickeho papeza", pokracujte tu > www.hojko.com/viewtopic.php?t=57423
keďže táto téma je o niečom inom, rád by som preniesol diskusiu na: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=57423
// Tomasito: Nabuduce musis byt aspon o pcny chlp rychlejsi... BTW. ze to pisem prave ja (vid. k comu som nechal dospiet diskusiu). MEA CULPA
// Tomasito: Nabuduce musis byt aspon o pcny chlp rychlejsi... BTW. ze to pisem prave ja (vid. k comu som nechal dospiet diskusiu). MEA CULPA
-
Santa Hitman
Amateur