Ste za prijatie Turecka do EU?

Diskusie na politické témy...

Ste za prijatie Turecka do EU?

Ano
38
12%
Nie
249
79%
Neviem
28
9%

Celkom hlasov: 315

peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

ty si furt cosi najdes,pozri si to lepsie a zistis ze uz napises hoci co len preto aby si vobec nieco napisal,uz sem pleties krestanov...takze dobreee mas pravdu vo vsetkom co si napisal a este len napises
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

EK odporučí čiastočne pozastaviť vstupné rokovania s Tureckom

Brusel 29. novembra (TASR) - Európska komisia odporučí dnes čiastočné prerušenie prístupových rokovaní Európskej únie s Ankarou, pretože Turecko neotvorilo svoje prístavy a letiská pre dopravu z Cypru. S odvolaním sa na bližšie nešpecifikovaný bruselský zdroj to oznámila tlačová agentúra Reuters.

Ministri zahraničných vecí členských štátov EÚ rozhodnú v záležitosti prístupových rokovaní EÚ a Turecka na zasadnutí, ktoré sa bude konať 11. decembra. Definitívny verdikt však vynesú až európski lídri na summite 14. a 15. decembra v Bruseli.

Z 35 oblastí, do ktorých sú prístupové rokovania rozdelené, by rozhovory mali byť dočasne prerušené v šiestich až deviatich. Ide o sektory týkajúce sa vnútorného trhu EÚ, dopravy a námorníctva. Turecké ministerstvo zahraničných vecí sa k avizovanému odporúčaniu EK zatiaľ oficiálne nevyjadrilo.

Európsky komisár pre rozšírenie Olli Rehn pred dvoma dňami v Helsinkách vyhlásil, že prístupové rozhovory EÚ s Tureckom nebudú zastavené, budú však napredovať pomalšie po tom, ako sa Ankaru nepodarilo presvedčiť, aby otvorila svoje prístavy a letiská pre dopravu z Cypru.

Fínsky kompromisný návrh predpokladal otvorenie niektorých tureckých letísk a prístavov pre cyperskú dopravu, zatiaľ čo EÚ by obmedzila ekonomické sankcie voči tureckej časti ostrova a umožnila by priamy obchod s ňou cez prístav Famagusta. Cyperskí Turci by pritom vrátili cyperským Grékom mesto Varoša.

Zdroj: TASR
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

peterkozel napísal:ty si furt cosi najdes,pozri si to lepsie a zistis ze uz napises hoci co len preto aby si vobec nieco napisal,uz sem pleties krestanov...takze dobreee mas pravdu vo vsetkom co si napisal a este len napises
do tejto temy som nie ja zatiahol vieru a papeza. mimochodom papez je najvyssi "pozemsky" predstavitel ktorej viery? budhistov? :roll:
vsetko co som napisal a odcitoval je pravda, takze neviem o co ti ide. a mimochodom si 1. kto ma oznacil za posthuntera. to ty zo svojimi vedomostami si sa pustil do niecoho, na co vo vsetkej ucte nemas.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

krija napísal:do tejto temy som nie ja zatiahol vieru a papeza. mimochodom papez je najvyssi "pozemsky" predstavitel ktorej viery? budhistov? :roll:
vsetko co som napisal a odcitoval je pravda, takze neviem o co ti ide. a mimochodom si 1. kto ma oznacil za posthuntera. to ty zo svojimi vedomostami si sa pustil do niecoho, na co vo vsetkej ucte nemas.
pravda?ved ano to ze je papez fasista je pravda,uplne sa stotoznuje s adolfom a a za svoj symbol si vybral hakovy kriz a k tym vedomostiam - ved ja ta nechcem ponizit ani nic take ale ked tu niekdo napise ze papez je fasista tak si hned predstavim niekoho 13.rocneho co navstevuje dennodenne pokec
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

inak tie zaberi jak prisiel papez,uplne suchoparne, najlepsie ze nik sa s nim nechce fotit lebo turci su pred volbami a nikdo nechce stratit volicov, kurnik ved on im neprisiel vnutit vieru,ide o zmierenie a vzajomne porozumenie a oni hmm jak no co jak islamsky fanatici
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:vsetko co som napisal a odcitoval je pravda
nj, pravda so svojskymi vykladmi "pubertaka", ktore uz nie su hodne vecneho komentara. Obcas ma naozaj prekvapujes krija.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

peterkozel napísal:pravda?ved ano to ze je papez fasista je pravda,uplne sa stotoznuje s adolfom a a za svoj symbol si vybral hakovy kriz a k tym vedomostiam - ved ja ta nechcem ponizit ani nic take ale ked tu niekdo napise ze papez je fasista tak si hned predstavim niekoho 13.rocneho co navstevuje dennodenne pokec
peterkozel, preco ho hned spajas s a.hitlerom? s fasizmom neprisiel on. fasizmus tu bol davno pred nim.: Aristoteles, Hegel, Nietzsche, Pareto, Corradini, Sorel, Bergson, Le Bon...a mnoho dalsích. im sa hovori teoretici fasizmu. slovo fasizmus je mimochodom talianskeho povodu(b.mussolini) :idea: charakteristicke body fasizmu sem pisat nebudem, najdes ich napr. na wiki. protest turkov proti prichodu papeza je iba vyjadrenim ich nazoru na jeho vyroky. europania protestuju tiez, z inych pricin. napr.: ak maju prist o pracu.(v sucastnosti napr. vo VW v Belgicku), alebo z ineho sudka (Madarsko). mozno sa ti to zda ako nieco mimoriadne, lebo na Slovensku sa prakticky nic podobne nedeje. my sme vsetci spokojní. :idea:
btw. neboj sa, 13 som uz davno mal. peace.
Tomasito napísal:nj, pravda so svojskymi vykladmi "pubertaka", ktore uz nie su hodne vecneho komentara. Obcas ma naozaj prekvapujes krija.
ja by som to nazval širšie súvislosti. nemam problem s tvojimi nazormi, ani s tvojim chapanim veci a dokonca ani s tvojim vekom. ale niekedy mam pocit, ze mas priliz uzke mantineli, za ktore nechces alebo nemozes nazriet. ale v tomto pripade to naozaj chapem. v tomto nasom falosne krestanskom state su asi moje slova priliz silna kava.
btw. nemusis editovat svoje posty-vytraca sa z toho tvoja uprimnost. :wink:
Tomasito
VIP
VIP

krija, "fasisticky papez", ci nasledna snaha o zovseobecnovanie, ze "krestania maju vo zvyku vysvacovat smilnikov, zlodejov a dokonca aj vrahov", toto maju byt podla teba priklady tych sirsich suvislosti? Najma po tvojich slovach o chybajucej objektivite? Ja hladam odpovede na otazky "proti prudu" rad, vratane tematik cirkvi ci akehokolvek nabozenstva, no to co si tu predviedol mi skor pripada ako detinske zjednodusovanie si reality podla toho, ako ti to vyhovuje... urcite nie hladanie "sirsich suvislosti".

PS: Pokial mas pocit, ze editovanim mojho postu sa zmenil jeho vyznam, nemam problem navratit ti doveru v moju uprimnost...

// Ad. "uzke mantinely": Zaujimave, pod. pocit som mal totiz z teba nie len vcera ("fasisticky papez"), ale aj pri nasich diskusiach na temy Izrael, Sionizmus etc.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Len tak mimochodom, aky dovod mal ten Turek co sa pokusil zabit predchadzajuceho papeza? Tiez to bola "prirodzena" reakcia na nejaky vyrok alebo nieco pod.? :roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:...bol povolany k protileteckej jednotke a ze v zajateckych taboroch vtedy koncili "len ti najhorsi z najhorsich nemcov, proste uplne hovada" - aby sa nasledne mohli stat papezmi. OMG!
tomasito, to zovseobecnenie bola reakcia hlavne na tuto cast tvojho postu. chcel som poukazat na to, ze o5 sa nejednalo o nic vynimocne. o5 sa iba opakovala historia. ked poniektori vo svojom mladsom (teraz to nemyslím, ze len ako teenageri) veku nekonali podla desatora. ale zrazu ich osvietilo a dali sa na spravnu cestu. proste maju velmi kratku pamät, ktorá siaha iba do bodu, ked sposobili nejaký "zázrak".
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

zmenime topic na "je papez fasista?"
Teflon
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Teflon »

Aryan Angel - no tak ten turek mal rozkazy a prachy od ZSSR vybrali turka aby to vyzeralo ze islamista proti papezovi

Tomasito - to s tym proti prudom never vsetkemu co ti kto poviem a dokonca ani tomu nie co si vsetko v "proti prudu" precitas aj ked su tam zaujimave veci
Tomasito
VIP
VIP

Teflon napísal:Tomasito - to s tym proti prudom never vsetkemu co ti kto poviem a dokonca ani tomu nie co si vsetko v "proti prudu" precitas aj ked su tam zaujimave veci
Nemyslel som teraz konkretne tu stranku, myslel som to vo vseobecnosti. A nemusis sa bat Teflon... mam vlastnu hlavu ; )
Angelos
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Angelos »

krija napísal:ale preco neuvedies aj dovod protestu? bolo to za nedávne vyroky toho fasistickeho papeza. nieco ti ocividne chyba, a to je objektivita!
ja by som len rád vedel, čo ťa k tomu viedlo,
aby si pápeža nazval fašistickým.
Zdá sa ti, že sa správa ako fašista?
Ak hej, tak by som rád vedel, ktoré jeho konanie bolo fašistické.
Tomasito
VIP
VIP

Keby este niekoho nahodou napadlo riesit "fasistickeho papeza", pokracujte tu > www.hojko.com/viewtopic.php?t=57423
Angelos
Amateur
Amateur

keďže táto téma je o niečom inom, rád by som preniesol diskusiu na: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=57423

// Tomasito: Nabuduce musis byt aspon o pcny chlp rychlejsi... BTW. ze to pisem prave ja (vid. k comu som nechal dospiet diskusiu). MEA CULPA
Santa Hitman
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Santa Hitman »

Tureck na to nie je pripravené hlavne nábožensky ale aj ekonomicky.Veď ešte teraz tam platí krvná msta a pod. veci.

Dúfam že sa Turecko do Eú nedostane.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

co by bolo dalej? Gruzinsko, Juzne Osetsko, Kazachstan?
EU by mala ostat na pode Europy... aj ked bez Thrakie ci ako sa nadava tomu vybezku TUR...
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

Angelos napísal:ja by som len rád vedel, čo ťa k tomu viedlo,
aby si pápeža nazval fašistickým.
Zdá sa ti, že sa správa ako fašista?
Ak hej, tak by som rád vedel, ktoré jeho konanie bolo fašistické.
kazdy nabozensky "vodca" sa sprava svojim sposobom ako fasista
Angelos
Amateur
Amateur

skura3 napísal:kazdy nabozensky "vodca" sa sprava svojim sposobom ako fasista
tú odpoveď si poňal veľmi všeobecne, pýtal som sa konkrétne na uvedenie príkladu, takáto odpoveď je pre mňa absolútne neadekvátna.
Napísať odpoveď