Nepoznate prikaz v delphi ktory by dokazal precitat hodnotu nejakeho prikazu alebo programu spusteneho v prikazovom riadku?
viem ze prikazy do prikazoveho riadku sa daju v delphi cez WINEXEC ale ako aj zachytit vysledne vratene hodnoty, tak to neviem...
navrat hodnoty z cmd(delphi)
v delphi nie som prebornik, ale problem by sa dal riesit aj takto: no a potom uz iba nacitas subor "vystup.txt"
Kód: Vybrať všetko
WinExec('C:\program.exe > c:\vystup.txt', SW_HIDE);inac skusal som to ako napr.IgiPoP napísal:v delphi nie som prebornik, ale problem by sa dal riesit aj takto:no a potom uz iba nacitas subor "vystup.txt"Kód: Vybrať všetko
WinExec('C:\program.exe > c:\vystup.txt', SW_HIDE);
WinExec('ipconfig > c:\vystup.txt', SW_HIDE);preco???
skus dat ako posledny parameter "SW_SHOW" aby si videl, co sa deje, pripadne skus pouzit funkciu ShellExecute (pouzitie najdes v referencnej prirucke - help)4JOKE napísal:inac skusal som to ako napr.ale nefunguje mi to, vystup.txt mi delphi nevytvori... ked ale to zadam rucne do prikazoveho riadka tak to fungujeKód: Vybrať všetko
WinExec('ipconfig > c:\vystup.txt', SW_HIDE);
preco???
mno ten winexec som skusal s sw_show ale len mi to rychlo bliklo tak som z toho nic nemal...
so shellexecute som to skusal takto,ale tiez nefunguje:
so shellexecute som to skusal takto,ale tiez nefunguje:
ShellExecute(Handle, 'open', 'ipconfig', ' > c:\vystup.txt', nil, SW_SHOWNORMAL);