Lord PROXI napísal:jj na tom som vyrastal
potom som nestihal si ich zhanak tak rychlo zacali vychadzat
ale mal som cca prvych 15 precitanych a potom mozno este dake dalsie uz nie zasebou, iba ako sa ku mne dostali
jj tie co pisal povodby autor (myslim ze nejaky Robert) boli super .. potom od takeho 20-teho dielu to slo dolu vodou ....
este by som rad spomenul Zaklinaca (je to viacej knih) od Sapkowskeho ... dobre fantasy, iny styl ako PP alebo Eragon ale fakt dobre
mateu napísal:mam zaujem si precitat nejake dobre knihy....ale......nefiem ake...
priznam sa zacinam citat knihy len teraz.
precital som da vincio kod...a este digitalnu pevnost od dana browna
a xcem citat nejake knihy....ale ake??
poradte nieco co vas nejaky sposobom zaujalo....
diki moc
take tie ktore ma precitane asi kazdy Pan prstenov,Dracula,Eragon,Harry Potter?frankenstein... neviem ti poradit... ja ked nieco citam tak bud je to horror/fantasy alebo nieco o druhej svetovej vojne takze asi tak Moja mama zase stale huci doman ez si mam precitat knihu Krstny otec (tu co aj film je) tak skus aj toto urcite sa zapaci
mateu napísal:tak napr.
scifi velmi nexcem....detektivky moze byt.....a historicke tiez nemam velky zaujem....ja by som najradsej nieco zabavne alebo neviem nejak zaujimavo napisane...
Tak to skús literatúru 2. svetovej - Heller, beatnici...alebo Kafku, Remarque
knihy od PAOLA COELHA, cize napr. Alchymista. ta kniha ma prinutila rozmyslat!!!!..... skus to... ,a potom vsetky take ktore ta nutia premyslat o svete... alebo o hoccom inom...
Smiling... napísal:knihy od PAOLA COELHA, cize napr. Alchymista. ta kniha ma prinutila rozmyslat!!!!..... skus to... ,a potom vsetky take ktore ta nutia premyslat o svete... alebo o hoccom inom...
cital si Ako rieka ktora plynie? Ak ano, je to rovnako dobre ako klasicke romany/novely od neho?
george orwell - zvieracia farma,1984
heller - hlava 22
anthony burgess - mechanicky pomaranc (vrele odporucam)
peter doktorov - english is easy csaba is dead (som az prekvapeny bol ze toto je slovenska kniha)
pripajam sa ku kolegovi o dva prispevky vyssie: Hlava XXII od Josepha Hellera!!!
A odporucam aj ine vojnove romany: Nahí a mŕtvi, neznáma kniha od Harryho Thurka Hodina mŕtvych očí (má prokomunistický podtón, ale iba v závere. ak to zozenies, tak ti to vazne odporucam), naturalistická klasika z obdobia prvej svetovej vojny: Na západe nič nového...
No nápodobne Joseph Heller Hlava XXII.Určite nejlepšia kniha akú som kedy čítal.Ale na zahodenie nie je ani jej voľné pokračovanie Záverečná, ktorá sa síce nechytá na "prvý diel" ale stojí za prečítanie.
Ďalej ešte veľmi dobrá kniha je Sto rokov samoty od Márqueza.Ako ju začnete čítať tak vás nepustí kým to nedočítate.
Neni o com! Krstny Otec od Maria Puza fantasticka knizka zatial nic lepsie nepoznam! Velmi sa mi vsak pacila IKONA od Fredericka Forsytha a Brownove vsetkym zname romany
Hmm... Hlava 22 bola vyhlasena za najlepsiu knihu 20.storocia, cital som ju 2x a doteraz nechapem, co je na nej take uzasne. Nehovorim ze je zla, ale uz od samotneho Hellera ma viac zaujal napr.Gold nad zlato ci Nieco sa stalo.. zaujimave ze mam iny nazor Osobne sa mi od neho praveze pacila najmenej.
No suhlasim HLAVA XXII je fakt vyborna kniha stoji za precitanie, tiez Krstny otec je klasika ak ste nevideli film tak odporucam ! Orwell pise tiez skvele napriklad satira Zvieracia farma. A pretych mladsich narodenych po revolucii (taktiez aj ja ) odporucam Ako chuti moc od Ladislava Mnačka myslim ze ma co povedat o komunistickom rezime a jeho praktikach.
Zdravim, nie som si isty, ktorou knihou zacat a tak by som vas chcel poprosit o nejake doporucenie. na vyber su:
Nekroskop 1-10
Ríša bájneho mesiaca
Společenstvý čarodějú
potom by ich bolo este viac, ale z tychto by som chcel nejake, mozte doporucit aj ine, hlavne fantasy a take mierne pre dospelych(myslim ako napr tie nekroskop, alebo diablo - aj ked toto je take light)