Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
Te-wei
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
dá jasné, ale je skvele máť sparingpartnera a dobrého.Ono sp partner neni len od toho aby ti pomáhal, keď už nevládzeš, ale hlavne ab ťa motivoval a vedel poriadne vyburcovať. A ja som mal na takého šťastie, jeden môj kamarát s ktorým sme chodili cvičiť, ten do mňa hučal ako buzny na vojne a aj keď som už nevládal a pomaly išiel s činkou na hruď (benchpress) tak ma tak vyprovokoval, že som ju napokon zdvihol.MystiQ napísal:ale dobre sa da zacvicit aj bez neho
-
matus121
Light Professional
no tak to je super, nie kazdy ma moznost cvicit s takym dobrym partneromTe-wei napísal:dá jasné, ale je skvele máť sparingpartnera a dobrého.Ono sp partner neni len od toho aby ti pomáhal, keď už nevládzeš, ale hlavne ab ťa motivoval a vedel poriadne vyburcovať. A ja som mal na takého šťastie, jeden môj kamarát s ktorým sme chodili cvičiť, ten do mňa hučal ako buzny na vojne a aj keď som už nevládal a pomaly išiel s činkou na hruď (benchpress) tak ma tak vyprovokoval, že som ju napokon zdvihol.
Cvicil som cca 5 rokov, nie 6. A preco som prestal? Sparing, na ktoreho som bol roky zvyknuty odisiel pracovat do zahranicia a v tej istej dobe mi zacalo tiect do topanok ohladom skoly. Hold, chtiac-nechtiac som si musel urcit priority. Pred 2 mesiacmi vsak v mojom zivote nastali urcite zmeny... a tak o 2 tyzdne to budu 2 mesiace, co som o5 zacal chodit do fitka (btw. mile, ked si ta ludia pamataju aj po rokoch a privitaju ta, ako keby ta nevideli len tyzden). Som vsak v statnicovom rocniku, takze uvidim, dokedy to budem zvladat tak, akoby som chcel. Ci uz vydrzim alebo nie, po statniciach by som to chcel zase rozbalit naplno, aj ked ciele mam uz teraz postavene inak ako kedysi. To je vsak uz o inom ako si sa pytal, z mojho pohladu naviac vo hviezdach.Holubar napísal:Tomasito:preco si vlastne po 6tich rokoch prestal s cvicenim?To by tu mohlo zaujimat viac ludi
Kolko som mal kg, ked som zacinal si uz pravdupovediac nepamatam, ale mohlo to byt cca nieco okolo 77-79 kg (kazdopadne do 80 kg). Na svojom vrchole som mal 98 kg, dnes mam 91 pri vyske 194 cm. Uplne som vsak cvicit neprestal- doma hrazda, jednorucky- nakladacky, v lete inline korcule, v zime do min. roka 3x do tyzdna plavaren. Zo zaciatku to boli z istych dovodov skor kondicne treningy, pokym ma fitko nechytilo viac nez comu som sa venoval dovtedy. Postupne som presiel na silove treningy a nasledne objemovky, no naberal som tazko. Ked som sa na prsnom svale potrhal (Creatine, cca 6 cm stria), povedal som si stop a zacal brat fitko a vsetko okolo toho s urcitym nadhladom. Nemam problem priznat si, ze ked narasties a zacnes vo vlastnych ociach vyzerat dobre, ide to kapanek na hlavu- nastastie som si to stihol vcas uvedomit. Dnes uz nemam v priorite hnat sa za max. objemom, dnes mi staci nemat pupek (hlavne cez skuskove ma tendenciu narast) a najma sa citit dobre... ; )
nie skor dajakou slabou elasticitou koze, ale isto aj prilis rychlim narastom objemu.Te-wei napísal:Čím je zapríčinené to "trhanie" svalstva, resp. kože? rýchlim rastom objemu svalov? ja mam trochu dotrhaný chrbát a aj bicepsi.
aj ked ja ked som zxacal cvicit som nabral za vyse styry mesiace asi 15-16kg a nic sa mi nedotrhalo, takze je to asi individualne.
ja by som zas od vas potreboval poradit...tiez sa to tyka zraneni...
cvicil som nieco vyse pol roka a pretazil som si na kladke pri cviceni bicepsu lave zapestie...
...bol som s tym u ortopeda, ku ktoremu som chodil cca pol roka a pol roka som kvoli tomu necvicil... hovoril mi take ze si mam davat nato studeny oblkad ak to boli a ze potom sa mam ukazat... casom mi predpisal Fastungel, potom nejake tabletky.... ...nakoniec pred dvomi mesiacmi mi spravil rengen zapastia, zamrmlal si daco ze sak tam nemam toho nejak vela, dal mi nejaku inekciu, povedal ze tu ruku som si pretazil pri posilovani....
...po par dnoch tej inekcie ruka sa naozaj polepsila...povedal ze este 1 mesiac pauza a mozem cvicit... teraz som po tom mesiaci cvicil, aj ked som citil ze to este nemam 100% ale uz to zapestie vyzeralo fakt dost dobre... samozrejme pomaly a opatrne aby som si nieco nenatiahol a nepretazil som cvicil tento mesiac a uz zase zacinam citit tie povodne bolesti ake som mal pred tou inekciou...
...neviete mi odporucit nejaky Gel, ktory by mi pomohol? uz ma to fatk nebavi, pol roka som necvicil koli ruke, mazal masticky... a teraz sa to vracia spet... vobec som nebol spokojny s tym ortopedom...

cvicil som nieco vyse pol roka a pretazil som si na kladke pri cviceni bicepsu lave zapestie...
...bol som s tym u ortopeda, ku ktoremu som chodil cca pol roka a pol roka som kvoli tomu necvicil... hovoril mi take ze si mam davat nato studeny oblkad ak to boli a ze potom sa mam ukazat... casom mi predpisal Fastungel, potom nejake tabletky.... ...nakoniec pred dvomi mesiacmi mi spravil rengen zapastia, zamrmlal si daco ze sak tam nemam toho nejak vela, dal mi nejaku inekciu, povedal ze tu ruku som si pretazil pri posilovani....
...po par dnoch tej inekcie ruka sa naozaj polepsila...povedal ze este 1 mesiac pauza a mozem cvicit... teraz som po tom mesiaci cvicil, aj ked som citil ze to este nemam 100% ale uz to zapestie vyzeralo fakt dost dobre... samozrejme pomaly a opatrne aby som si nieco nenatiahol a nepretazil som cvicil tento mesiac a uz zase zacinam citit tie povodne bolesti ake som mal pred tou inekciou...
...neviete mi odporucit nejaky Gel, ktory by mi pomohol? uz ma to fatk nebavi, pol roka som necvicil koli ruke, mazal masticky... a teraz sa to vracia spet... vobec som nebol spokojny s tym ortopedom...
...mno zapestie ma boli pri ohybani hore a dole na doraz...pri beznom ohybanim vpodstete neboli... alebo ak vyvyjam silu lavim zapestim...Holubar napísal:co tak prejst na cviky, pri ktorych sa ti zapastie nedostava do polohy, v ktorej boli?
...si zober ako zakladny cvik na prsia bench mi nerobi dobre na tu lavu ruku...alebo ked chvilu cvicim, tak mam problemy s udrzanim cinky pri bolesti aj ked sa snazim to zapestie fixovat a nehybat s nim vobec...
jj, preto som sem pisal, ci nema uz niekto nejake pozitivne skusenosti s nejakymi protizapalovymi alebo inymi liecivami..Holubar napísal:mozes skusit aj nejake doplnky s proti-zapalovym ucinkom ako je arthrostop, aj ked neviem, nie som lekar ani odbornik. Ale iste viem, ze ked budes ignorovat bolest a cvicit s tym dalej, tak ti to odide uplne.
Technika
Pokym nemate zvladnutu techniku konkretneho cviku a aspon mesiac cvicenia s mensimi vahami na elementarne posilnenie svalov a uponov, na vacsie vahy ani nemyslite. V opacnom pripade sa moze stat, ze budete zivym prikladom znameho "sportom k trvalej invalidite", v tom lepsom pripade vam budu klby praskat ako rapkac. Vela ludi tiez podcenuje stretching...
Pokym nemate zvladnutu techniku konkretneho cviku a aspon mesiac cvicenia s mensimi vahami na elementarne posilnenie svalov a uponov, na vacsie vahy ani nemyslite. V opacnom pripade sa moze stat, ze budete zivym prikladom znameho "sportom k trvalej invalidite", v tom lepsom pripade vam budu klby praskat ako rapkac. Vela ludi tiez podcenuje stretching...
-
Holubar
Darca
Pouzivam Arthrostop rapid. No skor ako prevencny doplnok vyzivy pre klby. Zvyknem kazdy rok "zjest" jedno balenie, aby aj klby dostali, co potrebuju. No ci ti pomoze so zranenim, to neviem. Beriem ho tento rok uz asi 3, ci styri tyzdne a zhodou nahod asi tyzden po tom, co som ho zakupil som podcenil rozcvicku pred tazkymi drepmi a odvtedy ma boli prave koleno, ked idem nizsie k zemi. A nevyzera, ze by tomu tabletky nejak pomahali...Cize na par mesiacov asi drepy necham...4JOKE napísal:jj, preto som sem pisal, ci nema uz niekto nejake pozitivne skusenosti s nejakymi protizapalovymi alebo inymi liecivami..