Váš najobľúbenejší obraz

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

safan napísal:jadna vec...Warhol sa stal slavny koli tej polievke,nie polievka koli nemu.a keby Chlapca s fajkou nenamaloval Picasso ale niekto iny,mal by dnes jeho slavu a obdiv.s tymto nesuhlasim
hmm..chlape a kdeze ja pisem ze Picasso namaloval Chlapca s Fajkou???...co sa tyka warhola, to je absolutne jedno ci sa stala slavna polievka alebo warhol kvoli nej, ide o princip - ja to nepovazujem za dielo hodne slavy...

to Aldeberan :>>klasicku hudbu pocuvam a to dost, keby si si cital zopar mojich prispevkov na fore, tak zistis ze zberam soundtracky (to ze zbieram znamena ze ich aj pocuvam, nie len na ne pozeram - pre tych ktori sa radi hraju so slovickami) a to od klasiky nema daleko, plus pocuvam aj samotnu klasiku...a aj metal plus milion inych hudobnych stylov (a tyvole dokazem rozoznat aj gitaru od bubnov...a to ze nerozoznam podladenu gitaru hadam nie je tragicka chyba, nehram na ziaden nastroj, v notach sa nevyznam a to ze neviem kedy to nie je to prave orechove hadam nie je hriechom a nezakazuje mi to pocuvat hudbu ci ano?)...
...este raz napisem, ze to co som napisal je moj nazor, a nikto mi ho nezoberie >>>preco by ma kua malo zaujimat, cim boli ovplyvneni dani ''umelci'', ze sa citili zle a tak dalej and so on??mne ide o umenie a o dany obraz a nie o 250 stran zvastov o nom typu :''umelec myslel na to, ked to maloval, bol ovplyvneny tym ked to maloval'' a tak dalej - vsetky tie dristy a omacky okolo tych nezrozumitelnych diel su len dokazom toho, ze sami o sebe nemaju ziadnu umelecku hodnotu a preto k sebe potrebuju polhodinovy vyklad nejakych kravin o autorovych pocitoch, aby si aspon nejak (z lutosti nad autorom napr) ziskali nejakych uznavacov...tak a teraz sa do mna obujte a uberajte karmu o106, za svojimi nazormi si stojim :)
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

ja netvrdim ze si povedal ze Picasso namaloval ten obraz.to bol len priklad.a netreba studovat nejake zvazky knih o maliarovi ked to chces pochopit.staci sa len zapozerat a zamysliet sa nad tym dielom.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

safan napísal:ja netvrdim ze si povedal ze Picasso namaloval ten obraz.to bol len priklad.a netreba studovat nejake zvazky knih o maliarovi ked to chces pochopit.staci sa len zapozerat a zamysliet sa nad tym dielom.
no ano ja ani nestudujem lebo mi to za to nestoji...a presne O TOM PISEM ze ja sa nechcem zamyslat nad obrazmi a podobne..ja chcem Power of first impression - na prvy pohlad mi ten obraz musi nieco povedat a potom si ho mozem vychutnavat a nechcem sa ja postavit pred obraz a namahat si uz aj tak unaveny mozog rozmyslanim, co tym chtel basnik rici, co to je za mazanicu a urobit si vylucovaciu metodu, ci je na tom obraze vlak, tiger, centrum mesta, alebo len nejaka nezmyselna halucinacia...presne to sa tu cely cas snazim vyjadrit...obraz ma MUSI ZASKOCIT svojou krasou, povodni a klasicki umelci sa nestali slavnymi vdaka nejakym chaotickym kolomaziam...ale presviedcat nebudem nikoho...ja to chapem takto a basta...
safan
Star
Star

ani nevies o co tym prichadzas.
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Aldeberan »

seth82 napísal: to Aldeberan :>>klasicku hudbu pocuvam a to dost, keby si si cital zopar mojich prispevkov na fore, tak zistis ze zberam soundtracky (to ze zbieram znamena ze ich aj pocuvam, nie len na ne pozeram - pre tych ktori sa radi hraju so slovickami) a to od klasiky nema daleko, plus pocuvam aj samotnu klasiku...a aj metal plus milion inych hudobnych stylov (a tyvole dokazem rozoznat aj gitaru od bubnov...a to ze nerozoznam podladenu gitaru hadam nie je tragicka chyba, nehram na ziaden nastroj, v notach sa nevyznam a to ze neviem kedy to nie je to prave orechove hadam nie je hriechom a nezakazuje mi to pocuvat hudbu ci ano?)...
no co, zmylil som sa v tebe, som predsa len novacik ! :)
ved ani ja sa v notach nevyznam :)
tym som chcel pvoedat, ze ked pocuvas klasicku hudbu, a rozpravas sa z niekym kto to vyhlasi za pijovinu, tak sa da predpokladat, ze to proste nevie pocuvat (inak to neviem povedat). Na klasicku hudbu treba mat trosku cit pre hudbu, IMO.

rovnako to podla mna plati pri obrazoch. Treba mat trosku odpozerane obrazy aby si pochopil o com to je, mozno si precitat o autoroch a ich pohnutkach. Nehovorim tu o takych finesách ako ze "to su ale hrube tahy stetcom" alebo "pozrite sa na tu brilantnu pracu so stetcom" :) To so mraz pocul v galerii, btw.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

nachvilu vyrusim vasu plodnu debatu aby som vam len oznamil ktory obraz sa mi paci: Paolo Veronese - Svadba v Kane Galilejskej
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:nachvilu vyrusim vasu plodnu debatu aby som vam len oznamil ktory obraz sa mi paci: Paolo Veronese - Svadba v Kane Galilejskej
...no tento nepatri medzi moje oblubene...ma to svoj smrnc ale zasa je pravda ze ja extra nemusim nabozenske motivy a Veronese ma 90% svojej tovrby len o tom...

To Aldeberan=>>>ja ti tvoje nazory neberiem a ani nikoho ineho, toto je diskusne forum, na to to predsa je, a ked ma niekto dokaze presvedcit rozumnymi argumentami o mojej nepravde/omyle tak ja to akceptujem - teda berem aj fakt, ze sa proste vynimam troska z grupy a jednoducho moj vkus je iny, neodsudzujem vsak nikoho za to, ze sa mu pacia picassove obrazy, kazdy je iny...ale co sa tyka tejto temy, aj ked som iny, nikto ma nepresvedci o opaku :twisted:
ShanDo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ShanDo »

seth82 napísal:...klasicki umelci sa nestali slavnymi vdaka nejakym chaotickym kolomaziam...ale presviedcat nebudem nikoho...ja to chapem takto a basta...
lenze vsetko sa vyvija, ci to uz chapes progresivne alebo regresivne je zase len tvoja vec, kazdy chape umenie inak.
napriklad nehovorim ze sa mi obrazy Rubensa nepacia, ano su pekne, ale v danom case sa umelci este stale chceli priblizit realite. Ak chcem realitu dnes zoberiem fotak a odfotim si co chcem.
Aj pre techologicky rozvoj sa zacalo umenie pretvarat na inu podobu, samozrejme ze je tam viac faktorov.
vzdy bude mnoho ludi a mnoho chuti, a presne ako tu niekto pisal, mal som podobny nazor na umenie ale ten sa casom zmenil:D a myslim ze sa zmeni zase a neostane staticky.
K tomu studiu diel, prvy dojem je len paci/nepaci, to ze si nieco o autorovi precitas ti mozno pomoze aby si sa priblizil k myslienke ktoru chcel vyjadrit.
ako Gogain povedal:"Nemajul prilis vela z prirody, umenie je abstakcia." 1889.
a este ten oblubeny obraz: Monet/Lekná
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

No jednoducho sme tu samí zdraví ľudia ktorý majú zmysel pre umenie a krásu. No ja by som napr. kcel vediet kto navrhol Super Maria. Ale važne. Ale obraz asi vlastne na 100% od Picassa jeden ale neviem presne ako sa vola. Niečo z mečom bo som bol s mistr safan vo Viedni a tam bol zlatymi klincami popribijany
safan
Star
Star

hej...boli sme vo Viedni na nom...uplne inak to vyzera na zivo ako v knihe
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

OT premazany :smt006
ZmrD
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ZmrD »

Slnecnice
Ikarus
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Ikarus »

No je ich ovela viac fakt sa neda poukazat iba na jeden ale ukazem aspon jeden z nich je od Vincenta van Gogha Hviezdnata noc... Pri pvom pohlade na tento obraz mi az presli zimomriavky po chrbte :D ... Je to jeden z prvych svojho druhu... Skoro tretinu obrazu tvori obloha so ziariacimi az iskry hadzajucimi hviezdami ktore sa krutia ze sa vam az zacne dvihat zaludok a tento pohlad prekrivaju dva velke akoby plapolajuce cyprusy a dole lezi pokojne idilicke mestecko ktore netusi o tomto predstaveni na oblohe iba kostolna veza spaja tento pozemny svet s vesmirom hore.... Tomuto hovorim velke dielo... :D :D :D
Prílohy
Starry%20Night.jpg
Starry%20Night.jpg (244.42 KiB) 893 zobrazení
Vitalij
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Vitalij »

Jackson Pollock "jack the dripper"- Blue poles

A z tych klasickych LDV-Dama s hranostajom
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

najviac sa mi pacia obrazy a ilustracie od h.r.gigera a teda aj plastiky a proste vsetko.. ten clovek je genius (psychopat :?: ) ktovie
safan
Star
Star

skenner napísal:najviac sa mi pacia obrazy a ilustracie od h.r.gigera a teda aj plastiky a proste vsetko.. ten clovek je genius (psychopat :?: ) ktovie
tak to teda hej.Gigerovi vsetky pocty.aj ked je urcite chori.toto normalny clovek nedokaze.ale nevadi. :)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

safan napísal:tak to teda hej.Gigerovi vsetky pocty.aj ked je urcite chori.toto normalny clovek nedokaze.ale nevadi. :)
Čítal som o ňom nejaký článok a hovoril, že niektoré obrazy a diela vytvoril preto, lebo sa mu o nich snívalo. Sny boli vraj spôsobené jeho depresiami, niektoré vraj kôli ovplyvnenosti rôznymi toxickými látkami, s ktorými on doma žije.
Velmi zaujímavý človek.
Napísať odpoveď