PC do 90 000 sk

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ONdr3j
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ONdr3j »

sorry chlapci za OT ale neda mi to reagovat, nebudem hovorit aky komp si mas kupit ale podla mna ROBIS taku hlupost ze az to boliiiii :?
dat do kompu 90 000 sk je fakt :shock: :shock:
na tvojom mieste kupim obycajny komp do 50 000 (aj za menej by sa dal) a bol by si tak isto spokojny ako s kompom za 90k,no ale tvoje su to prachy tak si ho kup ak budes stastny ;)

ale rozhodol som sa ze nebudem OT :P a ja by som si kupil takyto:
CPU: E6600 alebo Core 2 Extreme 6700 (potom samozrejme taktnute) + chladic Noctua NH-U12F
GPU: jednoznacne 8800 GTX (tu nieje o com)
MB: Gigabyte 965P-QD6 (alebo nejaka podobna)
RAM: 2x1 GB Corsair 800MHz a mozno aj viac
zdroj: nejaky 600-800W (samozrejme znackovy)
LCD: nejaky 21" a viac s velkym rozlisenim aby som poriadne zatopil grafike :twisted:
HDD: WD Raptor 150 GB (ale na system by mal stacit aj ten 74 GB ci ake su)+ nejaky 300 a viac GB HDD na data ;)
zvukovka: creative Labs X-FI xtreme music
a dalsie bezvyznamne komponenty (vzhladom na hore uvedeny HW :D )

P.S. neberte ma az tak vazne s tym HW ;) take nieco by som si kupil ja ;) a bol by som stastny ako blcha :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mystique: Ako vidim, konecne si sa dal prehovorit na Raptor, aj ked ti to trosku trvalo. Ale 800W zdoj sa mi zda prehnany, daj link na kalkulacku alebo stranku odkial si bral hodnoty spotreby. Este by som sa rad vratil k disku, pretoze dnes dokazes dodat do PC azda vsetko vykonne, dokonca to kupis seriovo v obchode, ci uz ide o dvojprocesorove Xeony, aj viacprocesorove, napriklad 72 procesorovy Sun Sparc 4, vies dat do PC kvalitne a rychle ramky, ktorych tam moze byt par giga. Vies kupit v klude dve velmi vykonne grafiky, ktore budu zapojene do SLI/CF, kupis si profesionalnu zvukovu kartu alebo televiznu kartu, kupis si kvalitny monitor, reproduktory, tlaciaren. Mas k dispozicii neskutocne vymakane mysky, dokazes sa k netu pripojit rychlostou 10gbit/s, avsak ma to jeden problem a to je, ze vzdy ta brzdi prave disk. S Raptorom to je urcite ine, vsak len staci citat ohlasy, istotne je lepsie doplatit 3 tisic korun a dostanes podstatne lepsi disk, ktory pocitis na vykonne PC daleko viacej ako ramky (800 vs 1124). Keby som vsak mal moznost poskladat si PC podla predstav, tak by tam sli disky do Raidu 5, konkretne by sa jednalo o SEAGATE Cheetah 15K.4 146.8GB SAS, 8MB cache, 15000ot, 3.5ms. Tie by uz spravili vietor v PC, hoci realne vyuzitie v desktopovom PC nevidim.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

http://extreme.outervision.com/index.jsp

nikde som nehovoril ze raptor je zly, len, ze v tej zostave by som uprednostil tu drahsiu dosku (70K) ako si mozes vsimnut v 90K zostave uz je v rajde :wink:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Nieco ine je merat zataz PC v profesionalnych podmienkach a "merat" spotrebu pomocou "inteligentnej" kalkulacky... Proste 90k za komp je blbost, to sa radsej poohliadni po nejakom AlienWare notebooku a mas to vzdy so sebou, potom by ma mozno nestval pocit, ze som vyhodil zbytocnyh 40 litrov za komp, len kvoli tomu, ze mam nV chipset, ze mam 2x taky zdroj kolko mi zere zostava, alebo ze mam RAMky so 100MHz navyse nez klasika, ale stali dvakrat tolko (obrazne povedane...), pricom rozdiel vo vykone jednoznacne za tu cenu nestoji... :wink:
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Ale ved ked na to ma a ja presvedceny ze neurobi hlupost tak nech si kupi ten PC za 90 k a nech je stastny, ja keby som mal na to tiez tolko, tak si kupim tak isto za max. moznu sumu, ktoru by som mal.
TEAC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TEAC »

no sak presne mas pravdu simisoturbo
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

hojko a k tym diskom.Co by si bral skor?Ten raptor alebo 2X neake slusne 7200 otackove v Raide.Lebo by som rad neaky kupil ale neviem ci raptor a externy alebo neake klasiky napr 2X200GB Caviar
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Johnnny napísal:hojko a k tym diskom.Co by si bral skor?Ten raptor alebo 2X neake slusne 7200 otackove v Raide.Lebo by som rad neaky kupil ale neviem ci raptor a externy alebo neake klasiky napr 2X200GB Caviar
V kazdom pripade Raptor. Jednak je to vykonnejsie nez RAID, a druhak je to spolahlivejsie, pretoze RAID znizuje spolahlivost o polovicu - sanca, ze sa pokazi jeden z dvoch je vacsia ako jeden disk. A zas Raptor je najmenej poruchovy disk vobec ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

misokgb napísal:V kazdom pripade Raptor. Jednak je to vykonnejsie nez RAID, a druhak je to spolahlivejsie, pretoze RAID znizuje spolahlivost o polovicu - sanca, ze sa pokazi jeden z dvoch je vacsia ako jeden disk. A zas Raptor je najmenej poruchovy disk vobec ;)
polovica to nie je ani zdaleka. Je to dvojnasobok pravdepodobnosti poruchy a to je sakra rozdiel ;-) Ale pokial ide o rychlost tak naozaj ten Raptor - o tom bez debaty.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:polovica to nie je ani zdaleka. Je to dvojnasobok pravdepodobnosti poruchy a to je sakra rozdiel ;-) Ale pokial ide o rychlost tak naozaj ten Raptor - o tom bez debaty.
Omg, snad kazdy pochopi jak to bolo myslene, ano na kkt som to napisal, ale myslienka je hlavna = 2disky = 2x poruchovost, nez jeden disk. Pochopitelne... A zas Raptor na RMA by som chcel vidiet, na tom si daju sakramensky zalezat, nevravim, ze sa nanajde kus, ale osobne som este o RMA raptora nepocul/necital :) Ja ako bezny user v podstate, som to mal a bol to MAZEC oproti 7200, to je o nicom hovorit, treba skusit...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Johnnny: Urcite by som bral radsej jeden Raptor a k nemu vacsi disk, na ktory by som daval veci. Tam by som uz rozmyslal o WD250GB, mozno aj vacsi. Teraz mam 250+200+60+30 a zatial staci.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

takza by som si mohol dat neaky raptor ako systemovy a neaky WD interny ako "disk D" zapojene ako SATA 2.To bude asi trochu drahsie, tak aspon dufam ze to bude sat zato.
Mam na to este par mesiacov :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Johnnny: Zalezi od financi, ak mas napriklad 6000, tak radsej zober 2x250GB ako jeden Raptor.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

misokgb napísal:Omg, snad kazdy pochopi jak to bolo myslene, ano na kkt som to napisal, ale myslienka je hlavna = 2disky = 2x poruchovost, nez jeden disk. Pochopitelne... A zas Raptor na RMA by som chcel vidiet, na tom si daju sakramensky zalezat, nevravim, ze sa nanajde kus, ale osobne som este o RMA raptora nepocul/necital :) Ja ako bezny user v podstate, som to mal a bol to MAZEC oproti 7200, to je o nicom hovorit, treba skusit...
Bohuzial musis pisat exaktne, tak aby ostatni porozumeli o com hovoris, pretoze niekedy je to velmi dolezite. Mozno ked absolvujes konkretne teoriu pravdepodobnosti tak to bude jednoduchsie :-)
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

70litrov za bednu by som nedal ani keby som mal....lebo aj to bude za 2roky len priemerne pc...podla mna je najlepsie sa vybrat cestou mainstreamu...a kazdy rok menit jednotlive komponenty...ako vidim peniaze asi nesu problem....takze ked teraz kupis pc za 70litrov o 2roky olutujes...
TEAC
Medium Star
Medium Star

keby si nemal peniaze a zodna naden ich len tak dostanes tak by si ich tio mi mozez veirt vyuzil ako chces na barsaku blbost a ked bude tento comp postupne starnut budem ho postupneupgradovat :wink:
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

TEAC napísal:keby si nemal peniaze a zodna naden ich len tak dostanes tak by si ich tio mi mozez veirt vyuzil ako chces na barsaku blbost a ked bude tento comp postupne starnut budem ho postupneupgradovat :wink:
no ved je to tvoja vec, ja som len chcel povedat ze ked kupis sku**** silny pc (intel core duo+gf8800)tak ho aj tak nevyuzijes..ja lenze keby som mal tolko love tak by som radsej pravidelne dokupoval komponenty ktore vyuzijes na 100%....ale rob ako myslis ja ti prajem vela stastia :wink:
TEAC
Medium Star
Medium Star

aeste by som zabudol nejaku peknu skrinku na toto mi poradte
TEAC
Medium Star
Medium Star

Nieco som nasiel

Kód: Vybrať všetko

http://www.tichepc.sk/product.php?it_id=1490&ca_id=24&sc_id=128
viem sice ta cena ale to si uz patim z vlastneho
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Kup radsej Gigabyte 3D Aurora, je krajsia a pouziva 120mm fany. Neviem ako je na tom s dostupnostou a vyjde do 5000Sk co sa pamatam...
Napísať odpoveď