Rally vs Formula 1

O športe...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rally vs Formula 1

Príspevok od používateľa MP4-27 »

F1 uznavam s toho hladiska ze neskutocne rychlo tam napreduje rozvoj a vyvoj monopostu ...
ako mozu z 2.8l motora dat 19000 otacok a vyse 380Km/h ved to je sialene...sak je to predsa len mechanicky pohyb a ze to drzi pokope tak to obdivujem...

Rally je ale o niecom uplne inom...podla mna by si ani jeden z pilotov F1 netrufol odjazdit jednu VC tak aby nemal stratu vecsiu ako 20minut...
niekedy ked kukam zabery z Rally jak v 150km/h prechadza lesnou cestou tak dost nechapem ci to neni pocitacova fikcia ale nie je...preto obdivujem Rally viac ako F1 a tyto jazdci su Par exellans... :wink:

napriek tomu mrte love ide do F1tky a ta nikdy nebude taka zaujimava ako Rally...a to ma dost stve. :x
co by ste si racej vyskusali F1 ci Rally ??? STRASNA DILEMA ZE ?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Takisto ani jeden jazdec Rally by si netrúfol odjazdiť jednu VC F1 bez toho, aby neprišiel do cieľa s mankom menším ako 5 kôl na víťaza.. :D

..všetko má svoje úskalia.. F1 je atraktívnejšia pre divákov.. všetko sa to deje na jednom mieste.. a nemusíš behať po polke kraja.. :D Čo sa týka jazdcov.. obdivujem rally jazdcov, ale keď sa pozrieš, ako nejaký pilot F1 robí pri rýchlosti cez 300km/h predbiehací manéver, pričom je tesne nacapený na druhého pretekára.. to tiež nie je bohviečo.. ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Okruhove jazdenie je bezpecnejsie a predvidatelnejsie. Skor sa da naucit byt rychly na okruhu ako na rally, v rally sa treba susterdit cely cas, na okruhu su aspon rovinky :) To predbiehanie vo velkej rychlosti nie je az taka veda, hlavne je, aby predbiehany jazdec nespravil nieco nepredvidane.
Kazdy z tychto typov pretekania je narocny v niecom inom ale mam radsej viac rally jazdnov, pretoze v rally je omnoho mensi priestor pre chyby a celkovo je rally pre mna viac atraktivne ako F1. Ale aj keby som mal porovnat atraktivnost rally a DTM(ktore oblubujem) tak stale vyhrava rally :)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Takisto ani jeden jazdec Rally by si netrúfol odjazdiť jednu VC F1 bez toho, aby neprišiel do cieľa s mankom menším ako 5 kôl na víťaza.. :D

..všetko má svoje úskalia.. F1 je atraktívnejšia pre divákov.. všetko sa to deje na jednom mieste.. a nemusíš behať po polke kraja.. :D Čo sa týka jazdcov.. obdivujem rally jazdcov, ale keď sa pozrieš, ako nejaký pilot F1 robí pri rýchlosti cez 300km/h predbiehací manéver, pričom je tesne nacapený na druhého pretekára.. to tiež nie je bohviečo.. ;)
tak ale aj tak co mi viac vyraza dych je rally a byt v tom aute...sa asi poserem :D
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Okruhove jazdenie je bezpecnejsie a predvidatelnejsie. Skor sa da naucit byt rychly na okruhu ako na rally, v rally sa treba susterdit cely cas, na okruhu su aspon rovinky :) To predbiehanie vo velkej rychlosti nie je az taka veda, hlavne je, aby predbiehany jazdec nespravil nieco nepredvidane.
Kazdy z tychto typov pretekania je narocny v niecom inom ale mam radsej viac rally jazdnov, pretoze v rally je omnoho mensi priestor pre chyby a celkovo je rally pre mna viac atraktivne ako F1. Ale aj keby som mal porovnat atraktivnost rally a DTM(ktore oblubujem) tak stale vyhrava rally :)
a schvalne co by si si zajazdil ???
jakub199
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jakub199 »

Súlasim s MP4-20 ze F1 nieje taka zaujimava a zazivna kao WRC preto uz dlhsiu dobu si radsej pozriem WRC na eurosporte ako F1 na Nove (ci kde to chodi)

WRC Peter Solberg a Valentino Rossi --4ever
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ja jednoznacne rally, aj ked Formulu pozeram tiez s oblubou. Rally je daco uzasne, co dokazu ti jazdci (aj vdaka navigatorom) v terene ...
A favorit je pre mna samozrejme Loeb, aj kvoli tomu, ze na mna fabricky sedi, vid. avatar :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

MP4-20 napísal:a schvalne co by si si zajazdil ???
Radsej okruh, to je bezpecnejsie, ale mozno je to aj tym, ze teraz hram iba GTR2, keby som hraval Richard Burns Rally tak by som si mozno vybral rally, ale teraz mam pocit, ze keby som mal ist v reale na rally tak nedojdem ani prvu etapu, ale keby som isiel na nejaky znamy okruh, tak by som aspon auto neznicil :)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

som skusal simulatory a v hre F1 2006 (RH06) mam skoro vsetky mapky okrem monaca nascriptovane a jazdim o 2sec pomalsie casy ako v skutocnosti ale ked som skusal Rally tak to bol zazitok.... :D opatrne a dost rychlo som stracal na kazdych 5km asi tak 30 sekund...a to je len hra...v reali no comment.. :lol:
Gothar
Moderátor
Moderátor

MP4-20 napísal:som skusal simulatory a v hre F1 2006 (RH06) mam skoro vsetky mapky okrem monaca nascriptovane a jazdim o 2sec pomalsie casy ako v skutocnosti ale ked som skusal Rally tak to bol zazitok.... :D opatrne a dost rychlo som stracal na kazdych 5km asi tak 30 sekund...a to je len hra...v reali no comment.. :lol:
no ja ked som hraval RBR alebo Colina tak som aj vyhraval :) V rally viac ziskas ked ides pomalsie ako je uplna hranica. Navyse som si vsimol, ze vela ludi casto pouziva rucnu brzdu, aj ked ju vobec netreba.
Co sa tyka okruhov, tak tam je to hlavne o nauceni sa idealnej stopy a uz to ide. Ked hram okruhove preteky tak sa mi bezne stava, ze pocas pretekov som sa zamyslim, odjazdim tak 2 kola uplne mimovolne a potom sa znovu preberiem a venujem sa hre naplno :) V rally toto nie je mozne. Ale realita na okruhu je samozrejme ina, tam treba makat nohami aj rukami a nie iba stlacat klavesy :)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:no ja ked som hraval RBR alebo Colina tak som aj vyhraval :) V rally viac ziskas ked ides pomalsie ako je uplna hranica. Navyse som si vsimol, ze vela ludi casto pouziva rucnu brzdu, aj ked ju vobec netreba.
Co sa tyka okruhov, tak tam je to hlavne o nauceni sa idealnej stopy a uz to ide. Ked hram okruhove preteky tak sa mi bezne stava, ze pocas pretekov som sa zamyslim, odjazdim tak 2 kola uplne mimovolne a potom sa znovu preberiem a venujem sa hre naplno :) V rally toto nie je mozne. Ale realita na okruhu je samozrejme ina, tam treba makat nohami aj rukami a nie iba stlacat klavesy :)
jj a na F1 ked som hraval full zavody tak je dost tazke ist stale svoje tempo a za tu hodinu aj daco mi uz sibe...ale vzdy sa tesim na PITstopy tam si oddychnem na 20sek. :D aspon
jakub199
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jakub199 »

Chalani a aku by ste si najradsej v skutocnosti zajazdili Rally alebo velku cu v F1

ja Swedsku rally a velku cenu Monaka
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jakub199 napísal:Chalani a aku by ste si najradsej v skutocnosti zajazdili Rally alebo velku cu v F1

ja Swedsku rally a velku cenu Monaka
ja Rally Finska alebo australie....a F1 asi VC Australie alebo este dobra je aj Malaysia a Spanielsko 8) tam som BEST
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

K téme radšej by som si vyskúšal Rally ... Proste sa mi to zdá také živšie ako keď sú napr. jazdci už do najmenších detailov naučený tú trať v F1

A ktoré by som si rád zajazdil ?
No v F1 jednoznačne VC Austrália , ktorú ešte z hry poznám do najmenších detailov :)
a WRC : cestnú , asi tak Francúzsko a prašnú - Keňa ..
Zaujímavé by mohlo byť aj zasnežené Švédsko ...
Nakoniec musí byť aj nejaké autíčko : Priklonil by som sa k tomu Subaru WRC
Obrázok
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Obrázok
I love McLaren
atlox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atlox »

Jednoznačne RALLY... ten adrenalín, keď upaľuješ napr. cez les alebo zasneženú krajinu... a čo na takom okruhu? stále dookola... ale frčať z bodu A do bodu B :D Hmmmm......

+ aj ja sa prikláňam k Subaru Impreza WRX STi 8)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

... 100% rally ... teraz sice nejako extra nesledujem ani jedno ani druhe, ale ovela radsej si pozrem rallycko, ako F1 tku ... predsa len nieje to rally take umele ako okruhy ... jazdec sa musi sustredit na kazdom metri, aby zvolil co najlepsiu stopu, musi davat ovela vaccsi pozor na vsetko okolo ( divaci hned pri trati, traktor v protismere, krava uprostred cesty ..... ). A ani polhodinove gumovanie v cieli na F1 sa nevyrovna jedenj krasne powerslide-nutej zakrute na rally ... a o rychlosti sa skoda rozpisovat, pre mna je vacsi manik a lepsi sofer ten co ide 150km/h niekde v montecarle, alebo vo svedsku, ako niekto kto tomu rube 300km/h po rovnej ceste a na konci si dobrzdi do zakruty ...

... a auta ?? .. uff nemam jasneho favorita : Lancia Stratos, Audi Quattro, Lancia 037, Lancia Delta HF Integrale, Subaru impreza WRC, Ford Focus WRC, Lancer WRC, a este stare rallyckove SAABy a RENAULT-ALPINy.
Gothar
Moderátor
Moderátor

no tak ja by som si vybral rally Finska. Rychla trat, dlhokanske skoky a zazit si to v Impreze...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ach keby tak MP4-22 dokazalo jazdit Rally :( :lol:
Napísať odpoveď